Soğan Nasıl Saklanır?

İnsanoğlu yemek malzemelerinin saklanması için birçok farklı yöntem bulmuştur. Bunu yapmasındaki amaç ise hem acil ihtiyaçlarda saklanan gıdaları kullanmayı am..

İnsanoğlu yemek malzemelerinin saklanması için birçok farklı yöntem bulmuştur. Bunu yapmasındaki amaç ise hem acil ihtiyaçlarda saklanan gıdaları kullanmayı amaçlamıştır hem de bozulması muhtemel olan sebze ve meyvelerin uzun süre saklanması amacını taşımaktadır.

Bu saklama yöntemleri sayesinde önceden alınan ürünler uzun süre saklanabilir ve istendiği zaman da kullanılabilir. Bu saklanan ürünlerden biri de soğan olmaktadır. Peki, soğan nasıl saklanır?

Bozulmaya ve çürümeye en yatkın sebzelerden biri de soğandır. Soğan her zaman için hem ihtiyaçtan fazla alınır hem de uzun süre kullanılmak üzere alınır.

Bunun en büyük nedeni ise soğanın çok ucuz olması ve hemen hemen her yemekte kullanılır olmasıdır. İnsanlar sürekli soğan almaktansa alışverişlerinde bir kere ve çok miktarda alarak bu tür ihtiyaçlarını uzun süre saklamaktadır.

Birçok gıda maddesi uygun şartlar sağlandığında çok uzun zaman bozulmadan muhafaza edilecektir. Kış aylarında bu tür gıda maddelerinin saklanması daha kolay olacaktır. Soğuk hava şartlarından çok fazla etkilenmeyen soğan gibi gıda malzemeleri özellikle yaz aylarında çürümeye ve bozulmaya oldukça müsaittir.

Gıdaların bozulmadan taze şekilde tüketilmeleri için öncelikle alınacak önlem bu gıda maddelerinin az az alınmasıdır. Hele patates ve soğan gibi çuvalla alınan ürünlerin saklanması ve korunması daha zordu.

Soğanın hemen bozulmaması için öncelikle beton zemin üzerinde saklanmamalıdır. Beton üzerinde kalan soğanlar yumuşayacak ve bozulacaktır. Soğanların serin ortamlarda ve ışık görmeyen ortamlara muhafaza edilmesi oldukça önemlidir. Özellikle de 10 derece gibi bir sıcaklıkta saklanan soğanlar 3 ay gibi uzun bir süre tazeliğini muhafaza edecektir.

Soğan saklamada diğer bir yöntem ise derin dondurucuda saklanması olacaktır. Soğanların derin dondurucu da saklanması için yapılması gereken işlemler ise oldukça basittir.

Soğanların kabuklarının soyulmasının ardından tüm soğanlar küp şeklinde doğranır ve poşetlenerek derin dondurucuya atılır. Soğanın derin dondurucuda saklanması ilk saklama yöntemine göre daha avantajlı bir yöntem olacaktır.

Kullanım miktarına göre soğan alınması ve alınmış olan soğanların da derin dondurucu da söylenen işlemler ile saklanması her zaman için en iyi çözüm yolu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap