Sinüs Tıkanıklığına Çare Bitki Çayları

Çağımızın en sık rastlanan rahatsızlıklarından biri olan Sinüzitin en iyi çözümlerinden biri bitki çaylarıdır. Gereksiz ve fazlası vücuda zarar ilaç alımını mi..

Çağımızın en sık rastlanan rahatsızlıklarından biri olan Sinüzitin en iyi çözümlerinden biri bitki çaylarıdır. Gereksiz ve fazlası vücuda zarar ilaç alımını minimuma indirmek için başvurulan bitki çayları en etkili çözümlerden biridir. Burun tıkanıklığına aynı zamanda boğaz ağrısı da eşlik ediyorsa kesinlikle başvurmamız gereken yoldur bitki çayları..

Zencefil Çayı

Sinüzit tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir zencefil çayı. Fakat acımtırak tadı sebebi ile bazı kimseler tarafından içimi zor bulunduğu için buhar banyosu yapılarak ve havası solunarak da kullanılmaktadır. Bir ya da bir buçuk kaşık kadar toz zencefili bir bardak suda on dakika kadar kaynatılarak demlenir ve çayımız hazırlanır. Yalnız bu çayın sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Papatya Çayı

Bir litre suyun içine attığımız iki çorba kaşığı kadar papatyayı kısık ateşte on dakika kadar kaynattıktan sonra başımızı ve yüzümüzü örterek yapacağımız buhar banyosu sinüs tıkanıklığına bire birdir. Buhar banyosunun en az 10 dakika yapılmasına ve daha sonra ise bir süre soğuk havaya çıkılmamasına özen göstermemiz gerekmektedir.

Kimyon Çayı

İçeriğindeki mineral ve demir oranlarının yüksekliği yüzünden kimyon çayı sinüslerimizdeki tıkanıklıktan sonra meydana gelen ağrılara karşı çok etkili bir çözümdür. Toz kimyon kullanılması tavsiye edilmektedir. Yarım çay kaşığı kadar kimyonu bir bardak su içerisine katıp kısık ateşte kaynamasını bekledikten ve beş dakika kadar demlenmeye bırakıldıktan sonra sıcak olarak tüketelim.

Nane Çayı

Sinüzitten kaynaklı burun tıkanıklığına ve ağrılara içindeki mentolden dolayı birebir etkili olan nane çayı ister buhar banyosu yapılarak ister çay olarak tüketilerek kullanılabilir. Üç ya da dört çay kaşığı kadar kuru naneyi bir bardak suyun içine atarak 10 dakika kadar kaynatıp demleyelim. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta nane çayı muhteviyatı sebebi ile reflüyü tetikleyebilmekte ve doktor kontrolü dışında çok fazla kullanmamaya özen göstermemiz gerekmektedir.

Adaçayı

Buhar olarak kullanıldığı zaman Sinüs tıkanıklığına, çay olarak içildiği zaman ise ağrılara iyi gelmektedir. Dört tutam kadar adaçayını bir bardak suyun içine attıktan sonra kaynatıp 10 dakika kadar demleyelim ve sonrasında ise sıcak olarak tüketmeye dikkat edelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap