Şekerli Vanilya Nasıl Yapılır? Vanilya İle Aynı Mıdır? Farkları

Şekerli Vanilin Nasıl Yapılır? Vanilya İle Aynı Mıdır? Farkları. Vanilin ile uygulanan yüzlerce farklı tarif görmek mümkün. Bunların arasında kurabiye, kek, tatlı gibi pek çok tarif vardır. Şekerli olmasından dolayı bu ürünlere ciddi bir katkı sağlar.

Lezzeti üst noktalara çıkardığı için çokça tercih edilir. İsim olarak birbirine çok yakın olmasından dolayı da vanilya ile çokça karıştırılmaktadır. Oysa vanilya ile vanilin için farklı noktalardan bahsetmek mümkün.

Aslında temeline indiğimizde büyük farklılıklar yok. Fakat bir tarif vanilin ile yapılıyorsa kullanmanız gereken malzeme budur. Vanilya tercih ediyorsanız tavsiye edilen tariflere göz atmanızı önerebiliriz.

Farklılıkları gözle görülür boyutta olmadığından karıştırılması normaldir. Keza ikisinin işlev bakımından da aynı olması ve birinin bir diğerinin etken maddesi oluşu çoğu kişiyi haklı çıkarıyor.

Şekerli Vanilin Nasıl Yapılır? Vanilya İle Aynı Mıdır? Farkları

Şekerli Vanilin İle Vanilya Arasındaki Farklar

Şekerli hamur işi tariflerinin vazgeçilmezi olarak bilinen vanilin oldukça uzun yıllardır kullanılmaktadır. Kimyasal bir üretim sürecine sahip olan bu ürün ağaçlardan açığa çıkan bir atıktan üretilir.

Lignin sulfonik asit olarak bilinen bu kimyasal atık çoğunlukla kağıt endüstrisinde görülür. Atıktan üretilen vanilin ise bir noktada vanilyanın ana maddesidir.

Vanilya için doğada yetişen ve bitkilerden hazırlanarak sunulan katkısız versiyonu olduğu söylenebilir. Vanilya kullanmak tamamıyla doğal olanını tercih etmektir. Basit bir matematikle şekerli ürünlerin vazgeçilmezi vanilin içerisinde vanilya barındırır. Ancak bu içerik yalnızca %2 dolaylarındadır.

Yani vanilinin içerisinde %2 oranında vanilya varken geri kalan tüm bileşenleri kimyasaldır. Eğer kullanacağınız aroma katkı maddesi vanilin ise kimyasalını, vanilya ise doğalını tercih ediyorsunuz demektir.

Ancak günümüzde halen daha bitkiler arasında en çok işçiliği bulunan alternatiflerin başında vanilya geliyor. Vanilyanın bu kadar uğraş verici bir hasadı olmasından ötürü vanilin hem fiyat olarak hem de performans ve erişebilirlik açısından tercih edilebiliyor.

Ortalama bitkinin çiçeği için yapılan 12 saatlik bir işlemenin ardından 2 ay süren dinlenme süreci başlar. Tüm bu süreç vanilyanın bize gelene kadar geçirdiği standart zaman dilimidir.

Vanilin kullanımının bu kadar artmasında da bunun etkisi büyüktür. Hali hazırda aktarlardan vanilya çubuğu satın alarak doğal yollarla kullanmanız mümkündür. Daha uygun fiyatıyla aktar yerine marketten temin etmek istiyorsanız vanilin sizin için daha ulaşılabilir bir seçeneğe dönüşecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap