Sakarya İçin Detaylı Hava Durumu

Sakarya Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Sakarya Hava Durumu Tahmini

Sakarya için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

SAKARYA

Sakarya için 5 Günlük Hava Tahmini

SAKARYA

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Sakarya

Sakarya son yıllarda yapılan sanayi atılımlarıyla Marmara bölgesinin yükselen yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aynı zamanda büyükşehir olarak İstanbul’a yakınlığıyla da bu avantajını çok iyi kullanabilecek bir potansiyele sahip. Şehir aynı zamanda tarımı çok iyi bir noktaya taşımış üretim şehirleri arasında da yer alıyor.

Sakarya’nın plaka kodu 54 iken, telefon alan kodu 0264 olarak görülüyor. Aynı zamanda 2021 yılı itibariyle şehrin Danimarka’da yapılan endeks sonucunda bisiklet şehri unvanını kazandığını da vurgulamak gerekiyor. Nüfusu milyonu aşarak 2022 verilerine göre 1 milyon 42 bin 649 seviyesine ulaştı. Burada da sanayileşmenin önemli bir adım olduğu söylenebilir. Şehirde 520.261 kadın, 522.388 erkek yaşamaktadır. 

Sakarya Coğrafi Konum

Sakarya’nın konum olarak incelendiğinde gerçekten önemli bir noktada yer aldığını algılamak mümkün oluyor. Şehrin batısında Kocaeli yer alıyor ve aynı zamanda Kocaeli’den hemen sonra İstanbul’un gelmesi sosyoekonomik açıdan da coğrafi bir avantaj yaratıyor. Yine batı kesiminde Bursa ile komşu olması bir diğer avantajı oluyor.

Doğuda Düzce ile sınırı olan şehrin, güneyde de Bolu ve Bilecik ile komşu olduğunu görebiliyoruz. Önemli nehirlerden birisi olan Sakarya nehri şehirden geçerek Karadeniz’e dökülmektedir ve coğrafi açıdan önemli bir unsurdur. Toplamda 16 ilçeye sahip olan şehir milyonluk nüfusuna kıyasla 4.823 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. 

Sakarya’da Hava Koşulları

Aslında Sakarya için sabit bir iklimden söz etmek pek mümkün değil. Zira şehir Karadeniz’e kıyısı olan diğer şehirlerde de olduğu gibi çift iklimin yaşandığı bir hava akımına sahip. Karadeniz kıyılarında ve kuzey kesimlerinde Karadeniz ikliminin baskın olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bir diğer taraftan şehrin güney kesimlerine inildikçe daha ılıman bir Akdeniz iklimiyle karşılaşılıyor.

Yani tipik olarak geçiş iklimi özelliklerini taşıdığı söylenebilir. Çünkü salt olarak Akdeniz iklimi değil Marmara tipi olarak adlandırılan iklim koşullarına sahiptir. Yılın en sıcak dönemi Temmuz ayı iken hava sıcaklığı 44 dereceye kadar yükselebiliyor ve bilhassa güney kesimlerde kurak ve sıcak bir hava hissediliyor. En soğuk dönem ise -14.5 ile Ocak aylarında soğuk bir hava geçişi yaşatıyor. 

Sakarya Tarihi ve Kültürü 

Sakarya’nın tarihinin başladığı nokta olarak Hititler baz alınabilir. Tabii ki Anadolu’da büyük bir birlik kurmayı amaçlayan Hititler belli bir süre sonra başarısız olmuşlardır. Ancak Sakarya yerleşim yeri olarak hemen sonrasında Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizans ve Sasaniler ile devam eden bir medeniyet geçişine sahne olmuştur.

Tüm bu arkeolojik bulgulara şehrin genel siluetinde de rastlanabiliyor. Osmanlı dönemi şehir için önemli bir süreç iken Sakarya’nın il statüsüne geçmesi ise 1954 yılına dayanıyor. Hali hazırda Sakarya için Adapazarı ismi de kullanılmaya devam edilmektedir. Kültürel açıdan da beş köprü kesinlikle görülmesi gereken bir yapıdır. Kültür zenginlikleri arasında dikkat çeken alternatiflerden birisi bastondur. Ayrıca hasır, sıcak demircilik ve kilim dokumacılığı için çok önemli noktalardan birisidir. 

Sakarya Mutfağı

Sakarya mutfağında Karadeniz ezgilerine de rastlamak mümkündür. Örneğin hamsi sık sık kullanılan bir balık olarak karşımıza çıkmaktadır. Hamsili pilav, hamsi tava ve kuymak gibi alternatifler mutfak zenginliğini ortaya koyabiliyor. Lezzet açısından daha yöresel bir tat arayanlara ise ısırgan yemeği, turşu kavurma, kara lahana haşlaması ve uhut tatlısı önerilebilir.

Geleneksel mutfağında Çerkez tavuğu da önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda direkt olarak ismiyle anılmasından dolayı Adapazarı dartılı keşkek son derece önemli bir seçenek olarak şehirde bulunabilir. Pırasalı börek için de çıkış noktası olarak bilindiğini söylemek gerek. 

sakarya hava durumu, yarın sakarya hava durumu, hava durumu sakarya, adapazarı hava durumu, sakarya hava durumu 5 günlük, sakarya 5 günlük hava durumu, sakaryada hava durumu, hava durumu adapazarı, adapazari hava durumu, sakarya hava durumu 5 günlük, 5 günlük hava durumu sakarya, sakarya için hava durumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap