Romatizmaya Karşı Özel Öneriler

Romatizmaya karşı özel öneriler hazırladığımız yazımızda romatizma birçok insanın sıklıkla karşılaştığı rahatsızlıklardan biri olurken daha çok yaşlıların yaşa..

Romatizmaya karşı özel öneriler hazırladığımız yazımızda romatizma birçok insanın sıklıkla karşılaştığı rahatsızlıklardan biri olurken daha çok yaşlıların yaşadığı bir hastalık olarak bilinmesiyle de tanınır.

Her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olan romatizma 2 türüyle biliniyor iltihaplı romatizma ve iltihapsız romatizma olarak daha çok karşılaşılıyor.

Romatizma özelliklede iltihaplı olan türü oldukça acı veren yaşam kalitesini bozan bir tür olarak da karşımıza çıkıyor. Erken teşhis ve tedavide gecikmeler bu türdeki romatizmalı hastaların ağrılarla ve şişliklerle mücadele etmesini güçleştirirken genelde bacaklarda ilerleme göstererek kişinin zamanla yürüyemez hale gelmesine neden olan bir durum ortaya çıkabiliyor.

Romatizma genetik etmenlerle ortaya çıktığı gibi stres, D vitamini eksikliği, aşırı kilo alma, uzun süre nemli ortamda kalınması daha sonra ortaya çıkacak romatizmanın olumsuz etkilerini sonucunda gelişmektedir.

Romatizma belirtileri genelde kişilerde eklem ya da kas ağrısı, şişlik, ateş ve eklem hareketlerinin kısıtlanmasıyla kendini göstermektedir. Kişilerde farklı belirtilerle de kendini gösteren romatizma halsizlik, kilo kaybı, kaslarda ve eklemlerde sertliklerin oluşumuyla da ortaya çıkabiliyor.

Romatizma türüne göre de farklı organ tahribatları yaratabiliyor. Özelikle de göz, akciğer, kalp, böbrekler ve damarlarda farklı tahribatlar saptanmaktadır. Romatizmaya karşı alacağınız önlemler sayesinde bilinçli olarak ya da bu rahatsızlığı yaşıyorsanız yaşam kalitenizi nasıl rahat bir hale getirebilirinizi sizlerle paylaşmak istedik.

Romatizma hastalığı kalıtsal özelliğe sahip olabilir. Yani anne ve baba genlerinden gelen bir rahatsızlık yaşanıyor olabilir. Bu sebepten genetik yatkınlığınız olup olmadığını doktora giderek öğrenebilir eren tanı içinde hastalığın ilerlememesini beklememiş olursunuz.

*Aşırı kilolu olmak birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi romatizmaya da davetiye çıkarıyor özelliklede ayaklar ve bacaklara binen ağır yük sebebiyle eklemlerde tahribat oluşabiliyor oluşan eklem harabiyetiyle eklemlerin iltihaplanmasıyla romatizma oluşumuna zemin hazırlanmış oluyor yaşınız kaç olursa olsun kilo vermeye özen gösterin sağlıklı beslenerek bacaklarınızı ve eklemlerinizi romatizmaya karşı koruyun.

*Sağlıklı beslenerek de eklemleri ve bedeni korumak mümkün olurken vücudun asit yükünü artıracak bedinler olan şeker ya da hazır işlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır. Bunun yanında beslenmede dikkat edeceğiniz omega-3 içeren balık, yumurta, ceviz, keten tohumu, semizotunun, zeytinyağı, kalsiyum ve C vitamini içeren besinlerle ısırgan otu romatizma hastalarının özellikle sofralarından eksik etmeyecekleri besin gruplarıdır.

*Romatizma hastalığı yaşıyorsanız mutlak yeterli miktarda su içmeye özen gösterin bağırsakların florasının korunması için genelde olamazsa olması olan su ve bağırsaklar için yine yararlı olan probiyotiklerin de alınmasına dikkat edilmelidir.

*Kemikler için olmazsa olmaz vitaminlerden biri olan D vitamini takviyesi almaya özen gösterin besinlerden ya da doğal güneş ışınlarından emilerek sağlanan D vitamini kemik eklem sağlığının en önemli vitamin gruplarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap