Param Bankamatikte Kaldı

Param bankamatikte kaldı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, diyorsanız doğru yerdesiniz. Bunun gibi kriz anlarının nedenlerini ve nasıl çözebileceğinizi tüm ayrıntılarıyla yazının devamında bulabilirsiniz.

Param bankamatikte kaldı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, diyorsanız doğru yerdesiniz. Bunun gibi kriz anlarının nedenlerini ve nasıl çözebileceğinizi tüm ayrıntılarıyla yazının devamında bulabilirsiniz.

İşlem yapmak için gittiğiniz bankamatikte paranın sıkışması, herkesin başına gelebilecek türden bir talihsizliktir. Ancak bu durumda izlemeniz gereken adımları bilirseniz, paranızın en kısa zamanda güvenli bir şekilde size geri dönmesini sağlamış olursunuz

ATM’nin Para Yutma Nedenleri

İşlem yaptığınız bankamatiğin paranızı yutmasının birden çok nedeni vardır. Bunun nedeni,

İşlem yaptığınız ATM’de birtakım teknik arızaların meydana gelmesi,
Müşterinin işlem yapmak için tanınan süreyi geçirmesi,
İşlem için kullanılan paranın zarar görmüş olması,

Bu gibi nedenlerle, ATM para yutması durumuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Özellikle bu tür talihsizlikler, para yatırma, kartsız işlemler yapma veya kendi hesabınızın bulunduğu bankamatik dışındaki bankamatiklerde işlem yapma gibi durumlarda görülür. Hatta aynı sebeplerden ötürü ATM’nin kartı yutması gibi durumlar da görülebilir.

ATM’nin Para Yutması Durumunda Neler Yapılmalı

Öncelikle ATM’nin paranızı yuttuğunu fark ettiğiniz an, ilk on dakika bir yere ayrılmayın. Bu konuda en çok yapılan hata hemen bankamatiği terk etmektir.

Ancak bugüne kadar meydana gelen vakalara bakıldığında, çoğunda, ATM tarafından yutulan paranın ilk on dakika içerisinde kullanıcıya iade edildiği görülmüştür. Bu nedenle bir süre soğukkanlı olup, ATM’nin başından ayrılmadan beklenmelidir.

Bir sür beklediniz ve yutulan para hala geri gelmiyor mu? O zaman yapmanız gereken, işlem yaptığınız bankaya ulaşmaktır. Bankamatiğin ekranında yazan telefon numarasıyla en yakın müşteri temsilcisine bağlanıp durumu anlatmalısınız.

Bu durumda eğer herhangi bir şubeye yakınsanız bizzat şubeye gidebilirsiniz. Telefonla veya fiili olarak fark etmez, önemli olan yaşanan arızayı görevli birine anlatıp, paranın iadesi için başvurmaktır.

Eğer bu talihsiz olay başınıza, bankaların açık olduğu, mesai saatleri içinde geldiyse işiniz bir nebze kolay denebilir.

Çünkü bu gibi durumlarda daha önce de belirttiğimiz gibi bir şekilde müşteri temsilcisiyle iletişime geçip, durumu tüm ayrıntılarıyla anlattığınız takdirde süreç daha hızlı işler. Banka tarafından paranızın takibi yapılır. Ardından ATM para sayımı sırasında tespit edilen paranız çok kısa bir zaman içinde tarafınıza iade edilmiş olur.

Ancak bu durum, milli, dini tatil, haftasonu,mesai saatleri dışı veya herhangi bir durumda bankaların hizmet vermediği zaman dilimi içinde gerçekleşmişse ATM tarafından yutulan paranın tarafınıza iade edilmesi biraz daha uzun sürebilir.

Peki ne kadar uzunluktan söz ediyoruz?

Paranızı, bankaların kapalı olduğu bir zaman diliminde ATM’de sıkıştığını düşünelim. Bu durumda da yine aynı şekilde ilk yapmanız gereken ilk 10 dakika bankamatiğin başından ayrılmamak olacaktır.

Ondan sonra, telefonla en kısa zamanda bankanızın müşteri temsilcisine bağlanarak başınıza gelen talihsiz durum hakkında bankanızı bilgilendirmeniz gerekir. Bu aşamadan sonra paranızın banka tarafından iade edilmesi ne yazık ki 1-2 günü bulabilir. Bu durumda paranızın geç de olsa iade edileceğini düşünmeli ve soğukkanlı kalmalısınız.

İş Bankası Ve Yapı Kredi Bankasının internet sitesinde bu gibi durumlarla karşılaştığınızda yapmanız gerekenlerle ilgili bilgiler yer alıyor. Özellikle paranızın sıkıştığı banka bu bankalardan biriyse bahsi geçen internet sitelerine girip daha kesin çözümlere, daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

ATM’ye para sıkışması Yapı Kredi Bankası’nda başınıza gelirse ne yapmalısınız?

Öncelikle işlem yaptıktan sonra ekrana gelen cep telefonu bilgisine, cep telefonunuzu ve yutulan paranın miktarını girin.

Ardından cep telefonunuza Yapı Kredi Bankası tarafından bilgilendirme mesajı gelecektir.
Mesajdan sonra, Yapı Kredi Bankası internet sayfasındaki kayıt takip sisteminden yutulan paranıza dair başlatılmış kaydı takip edebilirsiniz.

Yapı Kredi Bankası tarafından önerilen bu adımları takip ederek en kısa zamanda ve güvenli bir şekilde paranızı geri alabilirsiniz.

Dilekçe Aşaması

Paranızın işlem yaptığınız ATM tarafından yutulmasından sonra, bankayı durumdan haberdar etmeniz gerektiğinden bahsetmiştik.

Peki bunun için nasıl bir süreci takip etmemiz gerektiğinden bahsedelim. Öncelikle telefonla müşteri temsilcisine bağlanıp, durumu izah etmekle bitmiyor.

Paranız üzerinde takip başlatılması ve kaydın oluşturulması adına atm’de kalan para için dilekçe yazmaya ihtiyacınız var. Bunun için hesabınızın bulunduğu bankaya bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Dilekçeyi yazarken vermeniz gereken bilgiler ise şu şekilde:

İlk olarak işlem yaptığınız bankamatiğin, hangi il ve ilçeye bağlı, hangi bankanın bankamatiği olduğunu belirtmeniz gerekiyor. Ardından işlem yaptığınız tarih ve saat, dakikasına kadar dilekçede belirtilmeli.

Sonrasında, işlem sırasında ATM tarafından yutulan paranın, kuruşuyla birlikte miktarı belirtilmeli. Son olarak bankamatik üzerinde o sırada hangi işlemi yaptığınız da, bankaya verdiğiniz bu dilekçede yer almalı.

İmzalayarak bankaya teslim ettiğiniz bu dilekçeyle beraber ATM tarafından yutulan paranıza dair bir kayıt oluşturulur.

Banka, bu kayıtla birlikte paranızın üzerine bir takip başlatır. Eğer olay, bankaların faaliyet gösterdiği bir zamanda gerçekleşmişse çok kısa bir zamanda paranızın iadesini alırsınız. Eğer ki mesai dışındaki bir vakitte paranızı kaybetmişseniz iade için birkaç gün beklemeniz gerekebilir.

Bu adımları yerine getirip, gerektiği müddetçe beklediğiniz takdirde paranız eninde sonunda size geri dönecektir. Bunu bilerek “ATM paramı vermedi” şeklinde paniğe kapılmanıza gerek yok.

Paranızı geri aldıktan sonra da önlem olarak kartınızın şifresini değiştirebilir veya kalabalık bir ATM’de işlem yaparken şifrenizi girmeden önce elinizle tuşları siper edebilirsiniz. Bu sayede kartınızla veya paranızla ilgili başınıza gelecek başka talihsizlikleri önlemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap