Ordu İçin Detaylı Hava Durumu

Ordu Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Ordu Hava Durumu Tahmini

Ordu için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

ORDU

Ordu için 5 Günlük Hava Tahmini

ORDU

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Ordu

Ordu ilinin Karadeniz’de önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Karadeniz denildiğinde akla ilk gelen üç ilden birisi olduğunu iddia etmek yanlış olmaz. Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan şehrin plaka kodu 52’dir. Trabzon vilayetine bağlı olduğu yılların ardından 1920 yılında il olarak ilan edilmiştir. Yani cumhuriyet tarihi boyunca il olmayı sürdürmüştür. 

Ordu nüfus bilgilerine baktığımızda şehirde 381.369’u kadın, 380.031’i erkek olarak totalde 761.400 kişi yaşamaktadır. Veriler 2022 nüfus verilerine göre alınmıştır ve Karadeniz’de kalabalık şehirler arasında sayılmasına olanak tanımıştır. Toplam 19 ilçeye sahip olan şehrin aslında yüzölçümü nüfusuna göre düşüktür. 

Ordu Coğrafi Konum

Ordu’nun konum olarak Doğu Karadeniz bölgesinde yer aldığını söylemiştik. Karadeniz’in doğusunda konumlanmış olan şehrin direkt olarak kuzey kesimi Karadeniz’e bakmaktadır. Uzunca bir kıyı şeridine sahip olması dışında batısında da gelişmiş bir şehir olarak Samsun yer almaktadır. Güneyinde Tokat ile birlikte Sivas şehrine sınır komşusudur.

Ayrıca doğusunda da Giresun bulunmaktadır. Yüzölçümü açısından küçük bir şehir olmasının nedeni 5.861 kilometrekarelik bir alana sahip olmasıdır. Tabii ki milyona yaklaşan nüfusuyla bu oran bir hayli düşüktür. Şehirde kilometrekarede 130 kişi yaşamaktadır. Hoynat adası, Gaga gölü ve kıyıdan iç kesime doğru gidildikçe yükselen sarp dağlar harika bir manzara yaratmaktadır. Ordu hem yeşilin hem de mavinin doyasıya var olduğu şehirler arasındadır. 

Ordu’da Hava Koşulları

Ordu’da hava sıcaklığı ile ilgili en merak edilen noktaların başında tabii ki yağış geliyor. Çünkü Karadeniz’in bu kesimlerinde Türkiye’nin en yağışlı ikliminin olduğu biliniyor. Yağmur son derece yoğun görülmesine karşılık kar yağışı sadece iç kesimlerde, dağların daha da sarp olduğu alanlarda gözlemlenir. Tabii ki bu iç kesimlerde yılın 6 ayı boyunca kar yağışına rastlamak mümkündür.

Kıyı kesimleri ise Karadeniz iklimiyle doğru orantılı olarak yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise serin ve yağışlı olarak yaşanabilir. En sıcak dönem Temmuz ayı olarak görülse de çok büyük farklılıklar yoktur. Örneğin Temmuz ayında 37.3 olan hava sıcaklığı Eylül ayında 36.4’tür. Kış ayları ise daha sabit bir hava geçişine sahiptir. Ocak en soğuk dönem iken sıcaklıklar -7.2’ye kadar düşmektedir. 

Ordu Tarihi ve Kültürü 

Ordu ilk ismi Kotyora olan ve şimdiki şehir merkezinden sadece 5 kilometre kadar mesafede yer alan bir yerleşim yeridir. Kotyora olarak yerleşimin olduğu sürece dair bulgular gösteriyor ki M.Ö 400 yılında burada düzenli yerleşim söz konusuydu. Direkt olarak Türkler tarafından kurulmuş olduğu kanıtlanmış olan Ordu’nun Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri de aynı doğrultuda gitmiştir.

Ki Türklerin kurduğu bir yerleşim yer olduğu iddiasına da Osmanlı kaynaklarından ulaşılabiliyor olması bunu doğrulamaktadır. Horon denince ilk akla gelen şehirlerden birisi olması kültürünü açığa çıkarabiliyor. Bileki taşı bölgede kültürel anlamda öneme sahip. Ayrıca hediyelik eşyalarında da bu tarihini ve kültürünü çok net bir biçimde yansıtabilmektedir. Geleneksel giyimleri, yöresel oyunları ve tabii ki el sanatlarıyla dikkat çekmektedir. 

Ordu Mutfağı

Mutfağıyla direkt olarak Karadeniz’i temsil edebilecek bir yapıya sahip olan Ordu aynı zamanda fındığı ile meşhurdur. Yine Ordu kivisi ve Ordu balı tüm Türkiye’de bilinirliğe sahiptir. Mutfağının ayrıntılarına daldığımızda ise damak tadımız yerine oturabiliyor. 

Keza Şeker fasulyesi, Ordu yağlısı, Mezgit buğlama, Levrek buğlama, Mısır unu yağlısı, Kuru yufka, Gürcü kavurması, Sakarca mıhlaması gibi lezzetler inanılmaz bir tada sahip. Mantar kavurması ve balık çorbası ise direkt olarak Karadeniz mutfağının merkez noktasını temsil eden yiyecekler. 

ordu hava durumu, hava durumu ordu, ordu için hava durumu, yarın ordu hava durumu, ordu saatlik hava durumu, ordu yarın hava durumu, ordu hava durumu saatlik, ordu hava raporu, ordu hava durumu ordu hava durumu, yarınki hava durumu ordu, ordu hava tahmin raporu, ordu için hava tahmin raporu, ordu rüzgar durumu, hava raporu ordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap