Köpek Nasıl Yıkanır?

Köpek Nasıl Yıkanır, Köpekler en iyi dostlarımız olmasının yanı sıra aynı zamanda düzenli olarak temizlenmeye ihtiyaç duyan canlılardır.

Köpek Nasıl Yıkanır Köpekler en iyi dostlarımız olmasının yanı sıra aynı zamanda düzenli olarak temizlenmeye ihtiyaç duyan canlılardır.

Kolayca yıkayabileceğimizi zannettiğimiz bu sevimli dostlarımız ise bazen bunu zorlaştırabilir. Örneğin sudan pek haz etmeyen köpek türleri olduğu gibi, yanlış uygulamalarla bunu bizde zorlaştırabiliriz.

Öncesinde ve sonrasında yapılacaklarıyla köpek nasıl yıkanır sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Köpek bakımı ile ilgili her şeye değinmemize rağmen köpek yıkamanın püf noktalarına ayrıca bakmakta fayda var.

Çoğu zaman bu işlemi yanlış uygulamanın vereceği sonuçlarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Doğal olarak günümüzde en çok sorun yaşadığımız kısımlardan birisi bu olmaktadır.

Evcil hayvan yıkama konusunda tüm bilgileri veterinerinize danışarak alabilirsiniz.

Eğer veterinere gitmeden köpeğinizi nasıl yıkayacağınızı merak ediyorsanız size bu konuda dikkat etmeniz gereken adımları bir bir açıklayacağız.

Uygulamanız halinde sorun yaşamadan köpeğinizin sağlıklı bir şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Yapacağınız yanlış uygulamalar ise farklı deri parazitlerine, tüy dökülmelerine ve köpeğinizin huysuzlanmasına sebep olabilir.

Köpek Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek yıkama için hangi adımları uygulamanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. Aksi halde bunun sonucunu çok ağır biçimde görebilirsiniz

Kendiniz için bir üzüntü kaynağı olarak köpeğinizin yanlış yıkama uygulamalarına maruz kalması sonucunda yaşadığı problemlere şahit olmanız mümkün olabilir.

Köpek Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aşağıda bir köpeğin yıkanma süreciyle alakalı tüm detaylar yer alıyor.

Köpekler Banyodan Önce Hazırlanmalıdır

Tüylerin uzunluğuna bağlı olarak bilhassa uzun tüylülerde karışma çok sık gözlenir. Eğer birbirine karışmış ve toplanmış olan tüyleri açmazsanız ıslandığında açılması daha zor hale getirebilirsiniz. Olası bir tüy dökülmesi ya da kopmasına sebep olmamak adına narin bir tarak yardımıyla tüyleri tarayabilirsiniz.

Köpeği Evin Banyosunda Yıkamak İçin

Köpeklerin kaygan bir fayans zeminde yıkanması durumunda bu noktada alacağınız önlemler kaçınılmaz olacaktır. Çünkü ayaklarının kaymaması için bir sebep gerekir. Kalın kartonlar, leğen ya da plastik bir yüzey bunun için uygun olabilir.

Köpek Şampuanları

Köpeklere yapılabilecek en kötü uygulama insanlar için üretilen şampuan ya da sabunların kullanılmasıdır. Eğer insan derisinin pH derecesine uygun üretilmiş bir temizlik ürününü köpeğin derisine temas ettirirseniz çok zor bir süreç başlamış olur. Deri parazitleri, aşınmalar ve sürekli kaşınmadan kaynaklanabilecek dermatolojik deformasyonlar bu açıdan önem arz edecektir.

Köpek Yıkanırken Tasma Takılır Mı?

Köpeklerin tasmayla yıkanması işinizi kolaylaştırabilir. En azından sabit durması için tasmayı bir yere sabitleyip rahatça yıkamanıza olanak tanır. Fakat deri tasmalar bu aşamada önerilmemektedir. Diğer malzemelerden üretilmiş, çelik ya da demir olmayan tasmaların kullanımı uygundur.

Köpek Nasıl Yıkanır

Köpeğinizin Silkelenmesi

Köpeğinizi yıkarken yaşadığınız en büyük sorun silkelenmesi mi?

O halde bu sorunu yaşamamak adına dikkat etmeniz gereken detayları paylaşalım. Sorunun kaynağı köpeğinizin başının ıslanmasıdır.

Yıkama işlemine başlayacağınız nokta gövde olmalıdır. Tüm tüylerini şampuan sürmeden önce mutlaka tamamıyla ıslatarak kirleri kabartmalısınız. Başına ise gelmemesi için özenli bir yıkama şarttır.

Köpeğin Hassas Noktaları

Köpekler yıkanırken huysuzlanabilirler. Su, şampuan ya da sabunun gözlerine, kulaklarına ve burnuna gelmesi ise rahatsızlık verici olabilir. Bu nedenle mutlaka kafasını yıkamadan ayrı tutmalıyız. Ayrıca bu bölgelere temizlik malzemesinden kaçmaması adına güzelce kapatmamız önerilir.

Köpeğinizin Kurulanması

Köpeği yıkamak kadar köpeğin kurulanması içinde soru yağmuru oluyor. Kurulama eğilimine başlamadan evvel saçınızdan pay biçerek bir uygulama yapın. İlk önceliğinizi saçın üzerinde kalan fazla suyu attırmaya verin.

Böylece suyu saçlardan atmış olacaksınız. Ardından ise havluyla nemli olan tüyleri temizlemeye başlayın. Köpeğinizi yavruyken alıştırdıysanız saç kurutma makinesine tepki göstermeyecektir. Yine de makineyi çok yakından sabit olarak tek bir noktaya tutmamanız, hızlıca geçerek kurutmanız önemlidir. Uzaktan tuttuğunuz saç kurutma makinesini düşük ısılarda çalıştırmayı ihmal etmeyin.

Köpeğin Tüylerinin Taranması

Köpeğin Tüylerinin Taranması

Duş sonrası sık sık yapılan bir olay olmasına rağmen bu tercihi bir durumdur. Eğer tararsanız daha kabarık bir tüy yapısı karşınıza çıkar. Ancak deriye temas etmemek önemlidir.

Köpeklerin Yıkanma Sıklığı

Köpek yıkama konusunda yapılan en büyük hatanın bu olduğunu söylemek gerekiyor. Köpeklerin her zaman yıkanması önerilmez.

Hatta bu sağlığa zararlıdır. Derinin kendi kendine ürettiği yağ miktarı burada belirleyicidir. Her gün, her hafta ya da her ay yıkamanız belli seviyelerde bu deri yağ oranının kaybolmasına neden olur.

İdeal köpek yıkama sıklığı ise 2 ayda birdir. Bunu yılda 4 kez, yani 3 ayda bir olarak yapanlar ise çoğunluktadır. Genellikle bir köpeğin temizliği ve hijyeni için bu sayılar yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap