Kahvenin Zamanla Oluşan Acısı Nasıl Giderilir? Püf Noktaları

Kahvenin Zamanla Oluşan Acısı Nasıl Giderilir? Püf Noktaları. Kahve yapacağınız zaman en önemli unsurlardan birisi taze çekilmiş kahve kullanmaktır. Çok ince çekildiği için Türk kahvesi içerisinde çekirdeklere rastlamak olanaksız.

Telvesi ise acılığın kaynağını oluşturduğu için acısını giderme aşamasına henüz pişirmeden önce başlamalısınız. Burada kahvenin mevcut acılığı şekersiz yani sade içenlerin acısından biraz daha farklıdır.

Çünkü kahve yüksek ısılara maruz kaldığı zaman bir yağ bırakmaya başlar. Bu yağ ise acılığın asıl kaynağıdır. Yine uzun süre duran ve bekleyen kahve zamanla daha acı bir tada bürünür. Taze çekilmiş kahve kullanılmasının en büyük etkenlerinden birisi budur.

Eğer lezzetiyle hayran bırakan ve tadıyla büyüleyen bir kahve yapmak istiyorsanız kullandığınız kahvenin her zaman taze olması gerek. Havayla temasını keserek bunu sağlamanız mümkün.

Kahvenin Zamanla Oluşan Acısı Nasıl Giderilir? Püf Noktaları

Kahvenin tatlandırılması, Türk Kahvesinin Acılığı Nasıl Geçer?

Kahvenin zamanla oluşan acısı için tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Tabii ki bir süredir kavanozda duran kahvenin acısının artmasıyla beraber bunu giderecek bazı yöntemlere başvurabilirsiniz.

Doğal olarak Türk kahvesi içeceğiniz zaman acılığını kontrol etmenizde fayda var. Yalnızca kokusunu içinize çekerek bile bu noktada fikir edinebilirsiniz. Eğer burnunuza o cezbeden kahve kokusundan ziyade acı bir koku geliyorsa hemen çözüm yollarından birisini deneyebilirsiniz.

Genellikle en çok kullanılan metot esmer şekerdir. Normal beyaz şeker ile kıyaslandığında çok daha az tatlı olması kahvenin has tadını bozmamasını sağlar.

Yalnızca sade kahve içenler bir miktar tatlı hissedebilir. Bunun dışında az şekerli, orta şekerli ya da şekerli kahve tüketenler aradaki farkı hissedemez. Ayrıca rengi dolayısıyla kahve içerisinde asla sırıtmaz.

Eğer esmer şeker dışında bir yöntem arıyorsanız meyve kabuklarıyla da acılığını alabilirsiniz. Genellikle portakal kabuğu kullanılmaktadır. Fakat tercihinize bağlı olarak limon kabuğu da aynı sonucu verecektir. Bir miktar portakal kabuğunu dilim dilim kahve kavanozunun içerisine attığınızda acılığı yok edecektir.

Aroma ile kahvenin acısını alma işleminde en farklı yöntem ise tarçındır. Tarçın aslında kahveye oldukça yakışan bir tada sahiptir. Bir çay kaşığı kadar tarçını ya da doğal tarçın çubuklarını kahve kavanozunun içerisine attığınızda acısı kaybolacaktır. Tarçına alternatif olarak hurma tozu kullananların sayısı da bir hayli fazla.

Damla sakızlı kahve içmeyi tercih edenler içinse kurtarıcı olan damla sakızı oluyor. Damla sakızının toz halinde kahvenin içerisine karıştırılmasıyla birlikte acılığından eser kalmıyor. Daha leziz kahveler için hiçbir zaman kahveyi yüksek ateşte yapmamanız gerekiyor.

Buna ek olarak ortalama 1 dakikalık pişme süresi yeterli görülüyor. Yani hem yüksek ısı hem de 1 dakikadan fazla pişme süresiyle acı olmayan bir Türk kahvesi bile acısını salabilir. Yine suyu ilave ederken 1 çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı kullanmak kahvenin acı tadının yerine hoş bir tat kalmasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap