Girişimcilere Kredi Veren Bankalar

Günümüzde yeni girişimcilere verilen destekler artmıştır. Bu konuda bankalara da büyük iş düşmektedir. Yazımızda sizlere girişimcilere kredi veren bankalardan ve bu kredilerin detaylarından söz edeceğiz.

Günümüzde yeni girişimcilere verilen destekler artmıştır. Bu konuda bankalara da büyük iş düşmektedir. Yazımızda sizlere girişimcilere kredi veren bankalardan ve bu kredilerin detaylarından söz edeceğiz.

Halkbank İş Kurma Kredisi

İş kurma kredisi veren bankalara baktığımızda başta Halkbank olmak üzere Akbank, İş Bankası ve Vakıfbank gibi pek çok bankanın kredi verdiğini görebiliyoruz.

İş kurma kredisi devletten de alınabilmektedir fakat bankaların ödeme koşulları ve faizleri göz önünde bulundurulduğunda yeni iş kuranlar için daha mantıklı olabilmektedir.

Başbakanlık İş Kurma Kredisi, KOSGEB tarafından verilmektedir. Hibe olarak ya da kredi olarak verilen bu desteğin şartları, bankaların verdiği kredilere göre daha ağır olabilmektedir. Zira iş yerini en az 3 yıl açık tutma gibi pek çok şartı bulunmaktadır.

Halkbank iş kurma kredisi üniversite mezunlarına ya da mesleki eğitim almış gençlere verilmektedir.

Eğer yeni mezunsanız ve iş kurmak istiyorsanız Halkbank Genç Girişimci Kredisinden yararlanabilirsiniz.

Üniversite mezunlarına 50 bin TL’ye, mesleki eğitim alan gençlere ise 30 bin TL’ye kadar kredi verilmektedir. Kredi detaylarına bankanın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Girişimci Kredisi

Girişimci kredileri, gençlerin mezun olduktan sonra hemen kendi işlerini kurması ve projelerini hayata geçirebilmesi için tasarlanmaktadır.

Cesur Girişimci Kredisi olarak da adlandırılan bu krediler pek çok banka ve devlet tarafından verilmektedir. Girişimci kredisi veren bankaların sayısı oldukça fazladır.

Mesela TEB Girişimci Kredisine baktığımızda, yeni iş kurmak isteyen gençlere 100.000 TL’ye kadar kredi verilebilmektedir. Benzer şekilde Girişimci Kredisi Halkbank tarafından da verilmekte ve bu destek 50.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Girişimci kredilerinde üniversite mezunu şartı aranmamaktadır. Ancak üniversite mezunuysanız bankalardan alabileceğiniz girişimci kredisinin miktarı da daha fazla olmaktadır.

Üniversite mezunu değilseniz ve yeni iş kurmak istiyorsanız da kuracağınız iş ile ilgili eğitim almanız ve mutlaka sertifikaya sahip olmanız gerekmektedir.

Gençleri iş alanlarına kazandırmak için açılan kurslara katılarak, meslek sahibi olabilir ve sertifika alarak girişimci kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Ziraat Bankası İş Kurma Kredisi

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en köklü bankalarından bir tanesidir ve pek çok kredi fırsatına sahiptir. Bu kredilerden bir tanesi esnaf kredisidir.

Ziraat Bankası esnaf kredisi faizsiz ya da çok düşük faizlerle verildiği için esnafların en fazla tercih ettiği kredilerden bir tanesi olmaktadır.

Tıbbi malzemeciler odaları, serbest muhasebeciler ve mali müşavirler, ticaret ve sanayi odaları, eczacılar odası ve esnaf ve sanatkarlar odaları bu krediden yararlanabilmektedir.

Ziraat Bankası’nın en çok tercih edilen kredilerinden bir diğeri de Ziraat Bankası Teşvik Kredisidir. Ziraat Bankası teşvik kredisi şartları pek çok sektörü kapsamaktadır.

Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere pek çok sektör için bu krediden yararlanılabilmektedir. Eğer iş yeri açma kredisi almak istiyorsanız, Ziraat Bankası internet sitesini ziyaret ederek sektörünüze göre kredi tekliflerini inceleyebilirsiniz.

Üstelik internet sitesinde İş yeri açma kredisi hesaplama araçları da bulunmaktadır. Bunlardan faydalanarak almak istediğiniz krediyi

ve ödeme planlarını hesaplayabilirsiniz.

İş Kurma Kredisi Şartları

İş kurma kredisi, iş hayatına yeni başlayacak olanlar için oldukça avantajlıdır fakat bazı şartların sağlanması gerekmektedir. İlk olarak girişimci kredisi nasıl alınır konusuna bakalım.

Girişimci yani iş kurma kredisi almak istiyorsanız mutlaka 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Üniversite mezunu şartı da aranmadığı için kolaylıkla alınabilmektedir.

Ancak üniversite mezunuysanız bu kredilerden daha fazla yararlanabilirsiniz. Mesela Halkbank iş kurma kredisi alırken üniversite öğrencilerine daha fazla kredi verilmektedir.

İş yeri açma kredisi nasıl alınır konusuna geri dönecek olursak bu kredi için öncelikle açacağınız iş yeri için bir sertifika ya da diplomanız olması gerekmektedir.

Daha sonra dilediğiniz bankaya ya da Başbakanlık iş kurma kredisine başvuru yapabilirsiniz. Yaptığınız başvuru olumlu sonuçlanırsa krediniz verilir ve aldığınız kredi miktarına göre ödemeler de başlamış olur

Teminatsız Kredi Veren Bankalar

Günümüzde kredi çekmek için kefil bulmak pek kolay olmamaktadır. Bu nedenle bankaların büyük bir çoğunluğunda teminatsız verilen kredilere yer verilmektedir.

Kredi veren bankalar kefilsiz de kredi verebilmektedir. Bu da özellikle yeni mezun ya da yeni iş açacaklar için büyük bir avantajdır.

Teminatsız kredi kadar kredi notu düşüklere kredi veren bankalar da önemlidir. Kolay kredi veren bankalar 2019 yılında da çok fazla tercih edilmektedir.

Çünkü mesela kredi kartlarının ödemeleri gününde yapılmadığında bile kredi notu çok düşük olabilmektedir. Kredi notu düşük olunca da pek çok banka kredi vermemektedir.

Peki, kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hangileri? Yapı Kredi, Halk bankası, Akbank ve Ziraat gibi pek çok bankadan kredi notunuz düşük olsa bile belirli faiz oranları ve vade seçenekleri ile kredi çekebilirsiniz.

Yeni İş Yeri Açma Kredisi

Yeni mezun oldunuz ya da iş yeri açmak için sertifika aldınız ancak sermayeniz yok mu? Pek çok insan yeni iş yeri açtım kredi çekebilir miyim diye merak etmektedir.

Eğer böyle bir durum içerisindeyseniz iş kurma kredisi veren bankalar sayesinde kredi çekerek istediğiniz iş yerini açma şansını yakalayabilirsiniz.

Pek çok insan yeni iş yeri açtım kredi çekebilir miyim diye merak etmektedir. Peki, iş yeri açma kredisi nasıl alınır?

İş yeri kredisi almak için 18 yaşından büyük olmanız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir. Ardından, kredi seçenekleri uygun olan ve ihtiyacınız olan miktarı alabileceğiniz bankalarla iletişime geçebilirsiniz.

İnternette pek çok bankanın sitesinde iş yeri açma kredisi hesaplama bölümleri bulunmaktadır. İstediğiniz miktarla beraber bu hesaplamaları yaparak başvurularınızı da gerçekleştirebilirsiniz.

TEB Girişimci Kredisi

TEB, girişimciler için pek çok kredi seçeneği sunmaktadır. TEB girişimci kredisi şartları ise 18 yaşından büyük olmak ve kurulacak iş ile ilgili yetkiye sahip olmaktır.

Bu yetki için üniversite diplomanızın olması şart değildir. Mesela kuaför dükkanı açacaksanız, bu konuda kursa gidip sertifika almanız da yeterli olmaktadır.

Girişimci kredisi veren bankalar arasında yer alan TEB, ödeme konusunda da farklı seçenekler sunarak müşterilerini memnun etmektedir.

Girişimci kredisi nasıl alınır diye sorular gelmektedir. TEB kredi imkanlarından faydalanmak için TC kimlik numaranız ile müşteri hizmetlerini arayabilir ya da internet bankacılığını kullanabilirsiniz.

TEB’in farklı girişimciler için farklı kredi destekleri sağladığından söz etmiştik. Bunlardan bir tanesi de TEB kadın girişimci desteğidir. Bu destek sayesinde kadınların da iş hayatına katılması amaçlanmaktadır.

Cesur Girişimci Kredisi

Halkbank, girişimcilere verdiği kredilerle son yıllarda adından sıkça söz ettirmektedir. Cesur girişimci kredisi veren bankaların ilki Halkbank’tır. Peki, genç girişimci kredisi şartları nelerdir?

Bu kredi için 35 yaşını aşmamış olmanız, kuracağınız iş ile ilgili yüksek okul ya da fakülte mezunu olmanız, iş tecrübenizin olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir. Cesur girişimci kredisi 75.000 TL ye kadar 48 ay vade ile verilmektedir.

Cesur girişimci kredisi gibi usta girişimci kredisi de bulunmaktadır. Bu kredi türü ise en az ilkokul mezunu olmak şartı ile verilir. Son olarak kadın girişimci kredisinden söz edeceğiz. Kadın girişimci kredisi hesaplama ve başvuru işlemleri internetten kolaylıkla yapılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap