Findeks Raporu Nedir ve Nereden Alınır?

Findeks kredi notu veya risk raporu olarak adlandırılan verinin temel anlamda kredi alabilirliğini belli ettiğini söyleyebiliriz.

Findeks Raporu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Findeks kredi notu veya risk raporu olarak adlandırılan verinin temel anlamda kredi alabilirliğini belli ettiğini söyleyebiliriz.

Bu aşamada karşımıza çıkan temel bir belgedir. Peki ya Findeks bir kurum mu veya banka mı sorularına nasıl cevap bulacağız?

Öncelikle Findeks tamamıyla yasal olup devlet gözetiminde kurulmuştur. KKB yani Kredi Kayıt Bürosu tarafından sunulan bir hizmettir.

Online olarak Findeks sitesinden kredi notu, risk raporu, danışman temini yapılabilir. Belirli bir ücret karşılığında tüm bu hizmetler sunulur.

Türkiye’de aktif olarak hizmet veren 9 farklı bankanın ortak kararı ve veritabanı ile kurulmuştur. Bu veritabanının içerisinde müşterilerin bilgileri, ödeme alışkanlıkları, kredi sicilleri ve kredi notunu oluşturan temel faktörler yer alır.

Böylelikle size ait bilgiler bir havuzda toplanmış olur. Tüm bu bilgiler ise herhangi bir kredi başvurusu ya da kredi kartı başvurusu yapıldığında irdelenir.

İncelemeyi talep eden bankanın eline Findeks kredi notu ve risk raporu geçer. Bu rapor doğrultusunda da size ait olan 1-1900 arası puan ile ödeme alışkanlıklarınızın özeti yansır.

Bankaların ve finansal kurumların tümünde buna istinaden kredi kullanımı onay alır. Findeks raporu için aktif olarak çalışan ve verileri birleştiren 9 banka ise şu şekildedir.

Ziraat Bankası
Halk Bankası
Vakıf Bankası
Türkiye İş Bankası
Şekerbank
Akbank
Garanti Bankası
Yapı Kredi
Denizbank

Aynı zamanda Findeks raporu bankalar haricinde de temin edilebilir. Bireysel olarak başvuruda bulunarak cüzi bir ücret karşılığında risk raporu alabilirsiniz.

Bu rapor sizin geçmişten günümüze oluşmuş ödeme grafiğinizi içerir. Aynı zamanda kredi arayışlarınızdan kaynaklı kredi notu dalgalanmalarını, mevcut gider ve gelir durumunuzu beyan eder.

Findeks Risk Raporu Ne İşe Yarar?

TBB ve KKB tarafından düzenli olarak işlenen veriler arasında yer alan risk raporu birçok detayı içermektedir.

Geçmişe dönüş ödeme alışkanlıkları
Son 5 yıla ait kredili ürünler
Gelir ve gider dengesi
Ödeme alışkanlıklarının performans grafiği
Kredi notunun değişim grafiği
Risk faktörü oluşturan etkenler

Yani finansal anlamda size artı veya eksi olarak dönüş yapacak tüm detaylar bu rapor ile sunuluyor. Banka ya da finansal kurumun ise Findeks kredi notu ve Findeks risk raporu ile size kredili ürünlerini kullandırması gayet normal oluyor.

Findeks Raporu Fiyatı

Findeks raporu almak için resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu aşamada belirli bir fiyat politikası izleniyor. Yaklaşık olarak tek bir rapor için 10 TL civarında ödeme yapmanız gerekiyor.

Dilerseniz 12 ay boyunca düzenli rapor talep edebiliyorsunuz. Bu sizin finansal karnenizde olan dalgalanmayı ve artışları görmenizi sağlayabiliyor.

Findeks fiyatları danışman ve benzeri haberdar etme politikalarını kapsayabiliyor. Paketinizi seçerek ödemeyi yaptıktan sonra dilediğiniz zaman raporunuzu alabiliyorsunuz.

Findeks kredi notu nasıl yükselir diyenlerin ise ödemelerini düzenli ve zamanında yapması, sürekli olarak gelir gider dengesini koruması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap