Ev Üstüne Kredi Çekme 2022 Şartları Nelerdir?

Ev Üstüne Kredi Çekme 2022 Şartları Nelerdir? Kişiler kendilerine ait olan bir ev üstüne kredi çekmek istedikleri vakit bu işlem konut kredisi olarak değil, konut teminatlı ihtiyaç kredisi şeklindeuygulanır. Konut kredisinin belirlemiş olduğu amaç, yeni bir ev sahibi olmak isteyen bireylere kredi desteği sunmaktır. Buna ek olarak konut kredilerinde bu amaca destek olabilmek adına devlet tarafından birtakım vergilerden kişiler muaf tutulur.

Devlet, yeni ev alan kişileri bazı vergilerden muaf tutarak onlara konut alabilmelerinde destek olmayı hedefler. Ayrıca ev üstüne kredi çekme gibikendisine ait bir eve kredi çekmek isteyenler ise bu vergi muafiyetinden faydalanamazlar. Bu doğrultuda yapılmış olan bir işlemin ev üstüne kredi çekme koşulları arasında yeri bulunmaz.

Kendi Evime Konut Kredisi Çekebilir Miyim?

İnsanların fazlası ile merak ettiği sorulardan birisi olan kendi evime konut kredisi çekebilir miyim sorusu için net bir cevap verilmesi önemlidir. Bu durumda, kişilerin kendi evlerine kont kredisi çekebilmesi mümkün değildir. Bankalar, yakın akrabalar arasında gerçekleşecek konut alışverişlerine de kredi desteği sunma konusunda olumlu bir tavır almazlar.

Bankanın ev üstüne kredi çekme ile alakalı bir işleme kredi aracılığı yapabilmesi için ilgili işlem ile alakalı gerçek bir konut alım satımına dayalı olduğu kesin bir biçimde ispatlanmalıdır. Aksi takdirde akrabalar arası konut kredisi çekilebilmesi gibi durum söz konusu olmayacaktır.

Ev Üstüne Kredi Çekilir Mi?

Ev Üstüne Kredi Çekilir Mi?

Kişiler kendilerine veya bir yakınına ait bir konutu bankaya ipotek olarak vermek şartı ile ev üstüne kredi çekme şartları doğrultusunda bu işlemi gerçekleştirebilirler. Ancak bu işlem konut kredisi şeklinde değil, konut teminatlı ihtiyaç kredisi olarak nitelendirilir. Konut kredileri ile konut kredileri arasında önemli farklılıklar yer alır.

Bu farklılıkların ilki ve en büyüğü konut kredilerinde tahsil edilmeyen vergilerin ihtiyaç kredisi döneminde tahsil edilmesidir. Tüketici kredilerinde KKDF ve BSMV istisnaları uygulaması yapılmaz ve bu vergiler direkt olarak kredi hesaplamasına yansıtılır. Konut kredisi mi, ihtiyaç kredisi mi diye yöneltilen soruları bilmek isteyen birçok kişinin vergiler hakkında gerekli bilgilere sahip olması gerekir.

Konut Kredisinde Vade

İhtiyaç kredisinde konut kredisinde ödenmeyen vergileri de unutmamak gerekir. Konut kredisi sürecinde bir diğer önemli konu ise vadedir. Yüz yirmi aya kadar hatta yüz seksen aya varan taksitler halinde ödenebilen konut kredileri genellikle bankalar tarafından ödenir. Ancak ihtiyaç kredilerinin vadesi 60 aya doğru uzayabilir.

Bunun yanında ev üstüne kredi çekme işlemindekrediyi uzun süre ödemek isteyen kişilerin, kendi evleri için kredi çekerken bu durumdan yararlanamayacaklarını bilmeleri gerektir. Konut teminatlı ihtiyaç kredisi çekmek isteyen bireyler, konut kredilerinden bağımsız bir biçimde kredi oranları ile karşılaşabilirler.

Kendi Evine Konut Kredisi Çekmek İsteyen Kişilerin Bilmesi Gerekenler

Bankalar, konut kredisi faiz oranlarını ihtiyaç kredisi faiz oranlarından daha düşük seviyede belirlerler. Bu durum da kendi evine konut kredisi çekmek isteyen kişileri bir kere daha olumsuz bir sürece doğru yöneltir. Ayrıca evi ipotek edip kredi çekmek isteyen vatandaşların, standart konut kredisi faiz oranlarından faydalanmaları mümkün değildir. Uygulanacak kredi oranları, bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları ile aynı seviyede yer alacak şekilde düzenlenir.

Konut Üzerine Kredi Çekme Şartları

Bankalar tarafından Konut üzerine kredi çekme şartları standart kredi değerlendirmelerine tabi tutulur. Bir başka deyişle ev üzerine kredi çekmek istendiği zaman teminat için verilen evin standart konut kredisi koşullarını da sağlaması önem taşır. Aksi takdirde banka, teminata alamayacağı bir konut için kredi verme gibi bir işe girmeyecektir.

Konut üzerine kredi çekme koşulları olarak; teminata verilecek konutun kat mülkiyetine veya kat irtifakına sahip olması zorunluluğu, en fazla 60 ay vade uygulanabilmesi, krediyi çekecek olan bireyin düzenli bir geliri olması gibi sıralanabilir. Bu şartlara ek olarak;  kanuni veya idari takip gibi aktif sorunlu kredi dosyası yer almamalıdır.

Konut Üzerine Kredi Çekme Detayları

Konut Üzerine Kredi Çekme Detayları

Konut üstünde ek bir ipotek, rehin veya hak mahrumiyeti olmamalıdır ve krediyi çekecek olan bireyin kredi kartı, ek hesap ve kredi ödemeleri de düzenli bir biçimde gerçekleştirilmelidir. Bu istikamette ev üstüne kredi çekme işlemi içinkredi notu da orta seviyenin üstünde olmalıdır. Her yıl kredi kullanıcısı tarafından teminata koyulan konutun DASK ve yangın sigortaları yaptırılmalı ve kredi kullanıcısının olduğu durumlarda eşinden ipotek veren eş muvafakat namesi alınmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap