Et Suyu Buzdolabında Ne Kadar Dayanır? Nasıl Saklanır?

Et Suyu Buzdolabında Ne Kadar Dayanır? Nasıl Saklanır? Genellikle Et suyu gibi besin değeri çok yüksek olan ürünlerin kısa sürede bozulduğuna şahit olabilirsiniz. Bu durum bilhassa sağlıklı beslenmek isteyenler için sorun teşkil ediyor.

Aslında en önemli noktaların başında et ve et ürünlerinin doğru saklanması gerektiği bilgisi geliyor. Et suyunda da önem verilecek olan nokta budur. Kolejen içeriği yönünden zengin olması sebebiyle protein deposu olarak anıldığından pek çok sağlık sorununa doğal bir tedavi sunmaktadır.

Et suyuyla tedavi edilen pek çok rahatsızlık olmasının yanı sıra en önemli kıstaslardan birisi bağırsak sağlığıdır. Zarar görmüş ya da deforme olmuş bağırsak zarlarının onarılmasında fazlasıyla etkilidir.

Kemik sağlığı için tavsiye edildiği gibi bağışıklığı güçlendiren bir yapısı vardır. Kış aylarında çok sık tüketilmesi bundan kaynaklanır. Selülit başta olmak üzere dermatolojik sorunlarda da net bir biçimde pozitif etkileri gözlemlenmektedir.

Et Suyu Buzluğa Nasıl Atılır?

Et Suyu Buzluğa Nasıl Atılır?

Bu kadar faydalı bir besin türü olduğundan dolayı et suyu için uzun süreli bir derin dondurucu süreci kaçınılmaz oluyor. Keza buzluğa atarak dilediğimiz zaman kullanmak istiyoruz. Bunu yaparken genellikle yapılan birkaç hata var.

Tıpkı kırmızı et ürünlerinin buzluğa atılma aşamasında olduğu gibi temel bazı püf noktaları dikkate alınmalıdır. Böylelikle sorunsuz bir biçimde aylarca kullanabilirsiniz.

Günümüzde et suyu hazırlanırken herkesin büyük bir kolaylık olarak gördüğü blenderdan geçirme işlemi aslında yapılmamalıdır. Daha doğrusu kemiklerin blenderdan geçirilmesi süreci kısaltan ve harcayacağınız eforu azaltan bir uygulama olsa da besin değerleri yönünden sorun yaratır.

Bunun yerine kemikleri birkaç parçaya ayırın ya da bütün olarak tencereye atarak kaynatmaya başlatın. Kaynatma işlemi sonrasında ise soğutma işlemi en önemli noktalardan birisidir. Çoğu kişi kaynattıktan sonra ocağın altını kapatır ve soğumasını bekler. Oysa et suyu için uzun süreli bir dayanıklılık isteniyorsa en önemli faktör hızlı bir biçimde soğutmaktır.

Oda sıcaklığında durduğu süreç uzadıkça bakteri oluşumlarında ciddi artışlar görülür. Bunun yerine kaynattıktan sonra tencereyi daha büyük bir tencerenin içerisine yerleştirin. Bu tencerenin içerisine ise soğuk su koyun. Ara sıra bu soğuk suyu yenileyerek daha hızlı sonuç almanız için gerekeni yapın.

Soğutma işlemini tamamladıktan sonra porsiyonlara ayırarak dondurma işlemine geçebilirsiniz. İlk olarak nasıl bir dondurma süreci yapacağınızı kararlaştırmanız gerekiyor.

Bunun için önceliğiniz buz poşetleri ya da karton bardaklar olabilir. Eğer karton bardak kullanacaksanız bunların üzerine streç ya da benzeri bir film ürünüyle kapatmanız gerekecektir.

Buz poşetleri ise daha sağlıklı ve daha küçük porsiyonlar olduğundan kullanım açısından rahatlık sağlar. Dilediğiniz şekilde saklayabileceğiniz için tercihen hangisini seçerseniz soğumuş olan et suyunu doldurmaya başlayabilirsiniz. Buz poşetlerinin ağzını sıkıca kapattıktan sonra direkt buzluğa dizebilirsiniz.

Bardakların ağzınız da kapadıktan sonra dökülmeyecek şekilde buzluğa yerleştirmeye başlayın. Buzlukta dondurulmuş olsa bile kemik suyunun ortalama olarak buzluk ömrünün 2-4 ay arasında değiştiğini unutmayın. Yine et ürünlerinde olduğu gibi çözdürdükten sonra kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap