Et Nasıl Kesilir? Et Keserken Bilmeniz Gereken Kurallar!

Et Nasıl Kesilir? Et Keserken Bilmeniz Gereken Kurallar! Et pişirmenin birçok farklı yöntemi olduğu gibi kesme aşamasında da farklı seçeneklerimiz olabiliyor. Öncelikle protein alabileceğimiz besinler arasında en popüler olanlardan birisi kırmızı ettir.

Buna ek olarak amino asit yönünden zengin bir besin olması sık tüketilmesinin bir başka kaynağıdır. Lezzetiyle sofralarda en dikkat çeken yiyecekler arasında olmasına rağmen kesmek için her zaman doğru yöntemi kullanmayabiliyoruz.

Etin doğru bir biçimde kesmek başta et sarfiyatını önleyecektir. Yanlış kesimin sonucunda kemik ve etin ayrılan parçalarıyla birlikte ciddi miktarda bir kısım ziyan olabiliyor. Yanlış kesim ile besin değerlerinin tamamını koruması da pek mümkün değil.

Fırın ya da ızgara ile pişirmeye nasıl karar veriyorsanız parçalama işlemi öncesinde de bazı detaylara dikkat etmeli ve kararlaştırmalısınız.

Et Kesimi ve Doğrama İşlemi

Et Kesimi ve Doğrama İşlemi

Et Kesimi ve Doğrama İşlemi. Et tükettiğinizde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu pek çok mineral ve vitamini almış olursunuz. Lezzetli olması ise bunu keyifli bir yoldan almanıza olanak sağlar.

Et Doğrama işlemini yaparken tıpkı pişirirken uyguladığımız gibi pişirme yöntemi, süresi ve miktarı gibi unsurları baştan ele almalıyız. Kesim işlemi esnasında en dikkat edilmesi gereken nokta kas lifleridir. Lifleri paralel kestiğinizde etin kaskatı olan haliyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Oysa iyi restoranlarda lokum olarak adlandırılan ve yumuşacık olan et için doğru kesim tekniği çapraz uygulanır. Tabii ki sert bir et yemek istiyorsanız kesim tekniğini yine buna bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

Her şeyden önce keseceğiniz et hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Kırmızı et için bile pek çok hayvan türü vardır. Aynı durum beyaz et için de geçerlidir. Dolayısıyla kas yapıları, lif bağları, sinir hücreleri gibi detayları göz önünde bulundurup öyle kesmeniz gerekir.

Bonfile eti nasıl kesilir? Bonfile seven biriyseniz sizin için en önemli nokta karın bölgesinin iç kısmında yer alan omurgaya yakın olan ettir. Bu etin en önemli özelliği bel bölgesince uzanan yapısı ve kemikle alakasız oluşudur. İç yağ bakımından da zayıf olması lezzeti üst noktalara çıkarmaya yetmektedir.

Antrikot tercih edenler ise göğüs ve omuz hizasının üst bölümünde yer alan ete yoğunlaşmalıdır. Bu bölümde Sırt, omuz ve boyun hizasından alınan et ızgara yaparken antrikot tercih edenler için birebirdir. Ayrıca haşlama et sevenlerin favorisi olduğunu da eklemek gerek.

Pirzola et kesimi için sırt bölgesine göz atmak gerekiyor. Bel bölgesindeki omurlar boyunca uzanan et kemikli bir yapıya sahiptir. Kestikten sorna dövülerek pişirmeye hazır hale gelir.

Sırtında yer alan et için genellikle yemeklere atılan kuşbaşı çıkarılır. Bunun için hem yağ ve damarlardan temizlenmiş olması gerekir hem de sinirleri alınmış olması şarttır. Bacaklarının üst kemikli dokusunda da but ve incik için gereken parçaları görebiliriz.

Et konusunda bir üst seviye olarak adlandırabileceğimiz kontrfile ise hayvanın belinin daha üst kısımlarında yer almaktadır. Bu et türünün boydan boya uzanan kaslı yapısı lezzetinin anahtarıdır. Yağ bakımından oldukça yoğundur. Pişirme tekniğinin öncesinde mühürlenmesi de bundak kaynaklanmaktadır.

Et için kesme aşamasında bunların yerini bilmek en doğru şekilde yararlanmanıza olanak tanır. Ayrıca hayvanın içerisinden çıkan iç organlarını tüketmek sanıldığı kadar sağlıklı değildir. Yine de kemik kısımlarını çorba suyu ya da yemek suyu için kullanmanız kesinlikle sağlıklı bir hareket olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap