Çocuk Kıyafetlerinin Temizliği

  Her çocuk özeldir ve ailesinin sunduğu imkânlar doğrultusunda üstünü başını sonuna kadar kirletecektir. Çoğunlukla yaşanan bu kirlenmeler çocuğun gelişi..

Her çocuk özeldir ve ailesinin sunduğu imkânlar doğrultusunda üstünü başını sonuna kadar kirletecektir. Çoğunlukla yaşanan bu kirlenmeler çocuğun gelişiminde ve hayal gücünde önemli bir unsur olarak görülür.

Dolayısıyla çocuğunuz kıyafetlerini kirlettiğinde ona kızmamanız psikolojik bir sav olarak tavsiye edilmektedir. Çocuk kıyafetlerinin temizliği için titiz davranan kadınlarımız bu aşamada ibraz daha fazla uğraşabilmektedir. Ki çok yoğun bir biçimde uğraşmanıza gerek kalmadan pratik yöntemleri uygulamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Gündelik kirlilerinizle kıyasladığınızda çocuk elbiselerinin kir oranı çok daha fazladır. Bu nedenle ön yıkamaya sıcak bakmalı, mümkün mertebe uygulamaktan kaçınmadan bunu çamaşır yıkamadan evvel yapmalısınız. Aynı durumu farklı eşyalar üzerinde farklı biçimlerde uygulamanız mümkündür. Çünkü her çocuk kıyafeti aynı üretim malzemesi ve aynı özelliklere sahip değildir.

Çocuk Giysileri Nasıl Yıkanır?

Çocuk giysileri yıkanırken en iyi sonucu alabilmek için belirli kurallara uymanız gerekir. Hem eşyaların sağlıklı ve hijyenik olması, hem de daha uzun süreli bir kullanıma olanak tanıması bununla alakalıdır. Dolayısıyla çocuk elbiselerinin temizliği sürekli olarak bir rutine dönecektir. Aynı zamanda sık sık yıkamanız gerekecek olan bu elbiseler çocuğunuzun sağlığı içinde önem arz etmektedir. Çünkü çocuklar kıyafetlerinde herhangi bir mikrop ve bakteri oluşursa bunu kapma riskiyle karşı karşıyadırlar.

Bekleyen Çocuk Giysileri Nasıl Temizlenir?

Çocuk giysileri kirlendiği gibi yıkanması gereken çamaşır grubudur. Kesinlikle lekelenen ve kirleri belli olan bir elbisenin bekletilmemesi gerekir. Bekledikçe artacak olan bakteriler temizlenmesi daha zor bir lekeye dönüşecektir. Her seferinde ön yıkama uygulamak bu lekelerin bilhassa beklemesiyle oluşacak zorluğu ekarte edecektir.

Uzun süre bu kıyafetlerin kenarda kirli olarak tutulması nem dengesine bağlı olarak rutubet ya da küf oluşumunu kolaylaştırabilir. Haliyle daha zor kirler karşınıza çıkacaktır.

Yırtık ve Sökük Çocuk Giysileri Nasıl Temizlenir?

Olası kazalarda ya da düşmelere dayalı sökülmeler çok büyük sorunlara dönüşebilir. Yırtık ve sökükler önemsenmeyen ufak hasarlar gibi görünüyor olsalar da çok daha ötesi olduğunu söylemek gerekiyor. Ufak bir söküğün yaratacağı yıpranma payı vasıtasıyla eşyanın kısa sürede deforme olması kaçınılmazdır.

Üstelik bunların yıkamalara dayanan bir deformasyon süreci olduğunu biliyoruz. Doğal olarak yıkamadan evvel söküklerin dikilmesi, yırtık olan eşyaların ise yıpranacak sıcaklıklarda yıkanmaması önerilir.

Yünlü Çocuk Giysileri Nasıl Temizlenir?

Yünden yapılma çocuk giysileri soğuk havalarda fazlasıyla tercih edilir. Sıcak tutmasından ötürü sık giyilmelerinden ötürü bu tip elbiseler fazlaca kirlenir. Yıkarken ise makineye atmak tamamıyla ufalan ya da çekerek çocuğunuza olmayan elbiselerle karşılaşmanızı sağlayabilir. Dolayısıyla yünlü elbiseleri elde ve soğuk suyla yıkamanız önerilmektedir.

Koyu Renk Çocuk Giysileri Nasıl Temizlenir?

Leke götürdüğünden dolayı beyazlar kadar gözünüze çarpmayan koyu renk elbiseleri sık sık yıkamalısınız. Siz farkında olmasanız dahi muhakkak üzerlerinde leke, kir ve birikintilerden kaynaklı bir bakteri oluşumuna rastlanacaktır. Yalnızca koyu renkler ve birbirine renk salmayacak kıyafetleri aynı anda yıkamanız önemli bir ayrıntıdır.

Çocuk Giysileri Hangi Deterjanla Yıkanır?

Çocuklara özel deterjan üreten firmalar olduğu için daha yumuşak ve ipeksi bir temizlik istiyorsanız bunları tercih etmelisiniz. Ancak bütçeye ve tercihinize göre farklılık gösteren bu durum diğer deterjanların kullanım sıklığını arttırmaktadır. Her halükarda ön yıkamayı es geçmeyip kumaş türüne göre yıkama yapmanız deterjandan daha önemli bir nokta haline dönüşmüştür.

Çocuk Giysilerinde Ön Yıkama Nasıl Yapılır?

Ön yıkama için özel deterjanlar ya da temizleme sıvıları temin edebilirsiniz. Elde yıkayacağınız kıyafetleri bu solüsyonda birkaç saat boyunca bekletmeniz önerilir. Ardından ise diş fırçası gibi elbiselere zarar vermeyecek temizleme araçlarıyla bunları kazıyabilirsiniz. Lekelerin kazınması çok daha temiz bir sonuç almanızı kolaylaştıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap