Bostan Otu Neye İyi Gelir?

Bostan Otu Neye İyi Gelir? İlk etapta böbrek hastalarına iyi geldiği için duyurusu yapılarak birçok kişiye şifa veren Bostan otu şimdilerde daha farklı yönleri..

İlk etapta böbrek hastalarına iyi geldiği için duyurusu yapılarak birçok kişiye şifa veren Bostan otu şimdilerde daha farklı yönleriyle konuşulmaya başlandı. Genellikle Şevketi Bostan otu olarak anıldığına rastlamanız oldukça doğaldır.

Böbrek taşı düşürürken çok acılı ve sancı dolu bir dönem geçirenlerin tüm bu sürecini bitirecek bir bitkiden bahsediyoruz. Türkiye’nin Marmara ve Ege bölgesinde yetiştirilmesi ise her zaman taze olarak ulaşmamızı sağlıyor. Akdeniz’de ekimlerine başlandığı bilindiğinden daha yaygınlaşma aşamasında olduğunu anlayabiliyoruz.

Bir çiçek olarak anılmasına karşılık Bostan otu bitkisi aktar üzerinden temin edilebilir. Hem de her aktarda olan bir bitkidir. Yani kolayca bulabilir, hemen şifalarından faydalanabilmek için Bostan otu kullanımının size uygun olan kısmını hayata geçirebilirsiniz.

İsterseniz yemeğinizin yanında tercih edebilir, çayını demleyerek çok daha basit bir malzeme listesiyle hazırlayabilirsiniz. Tamamen tercihinize bağlı olduğundan kullanım standartlarınızı Bostan otu faydaları ile entegre biçimde belirleyebilirsiniz.

Bostan Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Bostan otu çayı ilk etapta diğer bitki çayları gibi popüler olamasa da artık çok daha fazla tüketiliyor. Kolay hazırlanışından ötürü herkesin favorisi konumuna geldiği ise tartışılmaz bir gerçek. Her geçen gün daha geniş bir liste halinde faydaları uzman doktorlar tarafından açıklanıyor. Size kalan ise bu bitki çayını günlük olarak sürekli tüketmekten başka bir şey değil.

Malzemeler

2-3 Tutam Bostan Otu (1 Tatlı Kaşığı)
1 Bardak Su

Hazırlanışı

Şevketli Bostan otu çayı yapılırken öncelikle ölçü olarak tutamdan ziyade bir tatlı kaşığını kullanmanızdır. Her ne kadar 2-3 tutam aralığı bir tatlı kaşığı Bostan otuna denk gelse de bu ölçü daha işlevsel olacaktır.

Suyunuzun arıtılmış e klorsuz olduğuna dikkat ederseniz bitki çayından daha da fazla yararlanmanız mümkün olur.
Bir bardak suyu bir demlik içerisine atarak kaynatmaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ise ocaktan indirin.

Suyun ocakta kaynarken değil, kaynamış vaziyette beklerken Bostan otuyla demleneceğini unutmayın.
Bostan otunu miktarına uygun biçimde ekleyerek karıştırıp demlenmesi için bırakın.

Kaynamış suyun içerisinde en az 15 dakika beklediğinde işlem tamamlanacaktır.
Ardından süzme işlemini yaparak içime hazır hale getirebilirsiniz.

Bostan Otu Çayı Nasıl İçilir?

Genelde yanlış yapılan detaylardan birisi olarak Bostan otu çayının içim süresi gösterilebilir. Günde 3 defa içildiği için bu demleme işlemini herkes sabahları yapıyor. Sonrasında ise öğlen ve akşam saatlerinde yine aynı karışımdan elde edilen Bostan otu çayını içiyorlar. Oysa demlendiği an en verimli an olup tazeliğini üzerinde tutmaktadır.

Bu sebeple sabahları, akşamları ve öğlenleri ayrı ayrı demlenerek tüketilmelidir. Günde 3 bardak tüketmeye en az bir hafta, maksimum bir ay kadar devam etmelisiniz. Faydalarını gördükten sonra devam etme kararı ise size kalmış.

Eğer Bostan otu çayını alerjenlerden arınmak için içiyorsanız kullanım şekli değişecektir. 7 gün süren periyotta yemek kaşığıyla içeceğiniz bitki çayını her gün saat başı içmelisiniz. Yani gün boyunca ayakta kaldığınız süreçte saatte bir olmak üzere bir yemek kaşığı tüketilebilir.

Bostan Otu İle Yemek Tarifi

Bostan otu yemeği basit olmasına rağmen birçok kişiye yoğun malzeme listesinden ötürü zor geliyor. Oysa lezzetli, faydalı ve bir o kadar kolaydır.

Malzemeler

Yarım Kilo Bostan Otu
1 Tane Kuru Soğan

1 Avuç Pirinç
3 Tane Domates

2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker

5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Limon Suyu (Taze sıkılmış)

Yarım Tarçın (Doğal Çubuk)
Tuz

3 Bardak Su

Hazırlanışı

Adımlara geçmeden evvel hazırlıkları tamamlamak gerekiyor. Fakat aktar ve pazarlardan alabileceğiniz Bostan otu yemek tarifi için jülyen şeklinde kesilmelidir.

Domateslerin tıpkı yemekler için olduğu gibi küp küp, soğanların kıyılmış şekilde, sarımsağın ise yemek için hazır vaziyette doğranması gerekiyor.

Zeytinyağıyla sıvanmış olan tencereye ayıklanan Bostan otu eklenir. Jülyen şeklinde kesilen bitkiye sarımsak ve soğan eşlik eder.

Soğanlar pembeleştikten sonra domateslerin yarısını ekleyebilirsiniz. Sonrasında diğer yarısı eklenecek fakat bu esnada tuz, şeker ve limon suyunu ilave etmeyi unutmayın.

Yemeğin ortalama 20 dakika kadar bu şekilde kaynaması gerekmektedir.
Sonrasında kalan domatesler, tarçın ve pirinç ilave edilerek kapağı kapatılmalıdır.

Burada Şevketli Bostan otu yemeğinin olup olmaması pirinç üzerinden ölçülmeye başlar. Yumuşayan pirinçler yemeğin olduğuna göstergedir.

Bostan Otunun Faydaları

Bostan otu yararlarıyla tıp dünyasında birçok ilaç için alternatif bir ana etken maddesi olarak kullanılabilir. Günümüzde hastalıkların tedavisinde doğal yöntem olarak tercih edilmeye başlanması bu açıdan önemli bir gelişme olarak görülebilir.

Bostan Otunun İyi Geldiği Hastalıklar

Mide ve bağırsaklara yönelik tüm rahatsızlıklara iyi geldiği kanıtlanmıştır. Kanın temizlenerek dolaşımda daha etkin olmasına sebep olur. Sindirimi düzenlediği gibi gaz çıkaramama sorunları için birebirdir.

İdrar Söktürücü

Sindirim sistemine iyi geldiğini, aynı zamanda böbrekler için düzenleyici olduğunu daha önceden belirtmiştik. İdrar söktürücü olarak tercihinizi yapabilir ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Safra salgısını söküp atabilecek güce sahiptir.

Alerjenlere Karşı Koruyucudur

Birçok farklı alerjen tipi gün içerisinde hayatımızı ve sağlığımızı tehdit edebiliyor. Günümüzde bunun önüne geçmenin doğal yolları arasında ise Bostan otu geliyor. Özellikle etkin olduğu alan ise tozlara karşı olan alerjilerdir.

Araç Tutması

Araçla seyahat ederken tutma sorunu yaşayan herkesin muhakkak denemesi gerektiğini biliyoruz. Otobüs tutuyor ne yapmalıyım diyenlere şifa olduğunu söylemek gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap