Bebek Eşyaları Nasıl Temizlenir?

  Her anne baba çocuğunun büyüme evresindeyken birçok noktaya dikkat etmeye çalışır. Bu süreçlerin başında ise bebeklik dönemi gelmektedir. Günümüzde bebe..

Her anne baba çocuğunun büyüme evresindeyken birçok noktaya dikkat etmeye çalışır. Bu süreçlerin başında ise bebeklik dönemi gelmektedir. Günümüzde bebeklerin daha aktif bir büyüme dönemi geçirmelerini sağlamak için temizliğin ne kadar önemli olduğunu her zaman vurguluyoruz.

Özellikle bebek eşyalarının temizliği için ekstra bir efor sarf etmeniz gerektiği aşikâr. Bu yalnızca bebeğinizin günlük kullandığı eşyalar için değil, aynı zamanda giydikleri içinde geçerlidir.

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanır ya da yıkanmalıdır sorusunu her yeni anne sıkı sıkıya araştırır. Çünkü bebeğin en hassas olduğu dönem olmakla beraber mikrop kapmaya en müsait olduğu anlardan geçilmektedir.

Bilhassa yeni doğan olarak adlandırılan ve çocuğun ilk aylarını kapsayan dönemde kıyafet temizliği için çok büyük özen gösterilmelidir.

Kullanılan deterjanın bebeğin cildine zarar verebilme ihtimali, kokunun bebeğin koku alma mekanizmasına etkisi, kaşındırma ve diğer unsurlarla oluşabilecek dermatolojik reaksiyonlar anne babaların korkulu rüyalarındandır.

Bunun kadar bebek kıyafeti seçimi yaparken kanserojen içeren boyalarla ya da malzemelerle bezenmiş ürünler almamanız gerekmektedir. Aslında biraz fiyat performans konusunda düşünürsek pahalı ürünlere yönelim bu sebeptendir.

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

Genellikle bebek kıyafetleri ya da kullanılan eşyaların temizliği alışılmışın aksine yoğun bir tempodan geçer. Sabun tozu, kullanılabilecek yumuşak deterjanlar, farklı kimyasal temizleyiciler hijyen kurallarını sağlamanızda yardımcı olabilir. Her önünüze gelen ürünü kullanamayacağınız gibi kullanım yönteminizin ön plana çıktığını unutmayın. Eğer doğru kullanırsanız en korktuğunuz ürünle müthiş bir hijyen standardı yakalayabilirsiniz.

Örgü Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

Artık eskisi kadar revaçta olmamakla birlikte el örgüsü bebek kıyafetlerinin temizliği halen merak ediliyor. Bunlar çoğunlukla eski insanlar tarafından bebeklere hediye edilen bir giyim kuşam adeti olarak kalmıştır. Eğer çocuğunuzun kazak, uzun kollu ya da palto gibi ihtiyaçlarını örgü olarak temin ettiyseniz yıkama formunu merak ediyor olabilirsiniz.

Halen daha bere, kaşkol ve eldiven gibi kullanımları süren örgü kıyafetlerin elde yıkanması gerektiğini zaten biliyoruz. Makinelerde çekme ya da renk kayıpları yaşanabiliyor. Sıcak suya sokmamamız gereken bu ürünleri ılık suda yıkamak birçok kişinin tercihi oluyor. Fakat şunu söylemeliyiz ki örgüler soğuk su ile yıkandığında daha aktif oluyor. Yalnızca elde yıkamalarda sabun tozu kullanmaya özen göstermenizi tavsiye edebiliriz. Üstelik kurutma işlemini havluya sararak yapmanız çok daha başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Bebek Havluları Nasıl Yıkanır?

Bebek havluları sümük, kusmuk, ağız salyası gibi birçok lekeye ev sahipliği yapabilirler. Temizlik açısından baktığımızda bu tür eşyaların öncelikli olarak ön yıkamaya alınması gerekir. Ön yıkamadan sonra ise sabun tozuyla yıkamak en temiz halini göz önüne serecektir.

Bebek Battaniyesi Nasıl Yıkanır?

Battaniyeler suyu çok fazla çektiği için çoğunlukla makineye atılmıyorlar. Fakat makinelerde uygun deterjan kullanımıyla olumlu ve temiz sonuçlar alınabilir. Elde yıkıyorsanız sabun tozu ile yıkama, bol suyla durulama yapabilirsiniz.

Bebek Arabası Kılıfı Nasıl Yıkanır?

Bebek arabaları sürekli dışarıda bulunan kiri üzerine çekeceğinden temizlenmesi güçleşir. İlk etapta silerek temizlediğiniz arabanın dış yüzeyini artık temiz tutamıyor olabilirsiniz. Tamamıyla çıkabilen bir tasarımla üretildiğinden ötürü bebek arabası kılıfları çıkarılıp sabun tozunu erittiğiniz ılık suya yatırılabilir. Kuruma işlemini asarak yapabilirsiniz.

Bebek Pikeleri Nasıl Yıkanır?

Bebek pikeleri yeni doğan sürecinde en çok kullanacağınız eşyalardandır. Dolayısıyla çocuğunuzun idrar lekesinden tutunda kusmuk izlerine kadar geniş bir leke skalası pikelerde yer edecektir. Bu yer edinme işleminin yanı sıra koku açısından rahatsız edici boyutlarla karşılaşabilirsiniz.

Peki ya bebek pikeleri nasıl temizlenir sorusunun cevabı nedir? Bunun için yararlanacağımız yöntem boraks ve bol sudur.

Boraks kullanımı maksimum 2 yemek kaşığı olurken, bu kadar miktarın içerisine en az 7 litre soğuk su gerekmektedir.

Bunu alabilecek bir kabın içerisine pikeleri bastırıp çıkarmak en çok yapılan hatadır. Kabın içerisine pikeyi atıp en az 2-3 saat, tercihen 12 saat, en iyi sonucu alabilmek içinse bir gün borakslı su içerisinde beklemelidir.

Bu işlem yalnızca lekelerin minimal düzeye inerek arınması, ek olarak kokuların çıkmasını sağlar. Ardından ise normal bir çamaşır makinesi programında yıkayarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Suya Dayanıklı Bebek Giysileri Nasıl Yıkanır?

Bilhassa günümüzde bebeklerin konforuna uygun ürünler üretilmeye devam ediliyor. Örneğin suya dayanıklı ve su geçirmeyen pantolonlar bu kategoriye dahil edilebilir. Plastik bir dokuya sahip olduklarından leke çıkarırken deterjan izlerinden sorun yaşayabilirsiniz. Bu minvalde sorun yaşamadan temizliği bitirmek için kullanacağınız ürün amonyaktır. Amonyakla lekeleri söktükten sonra kesin suretle defalarca durulamanız ve arındırmanız gerektiğini unutmayın.

Bebek Karyolası Nasıl Temizlenir?

Bebek karyolalarının hijyenik olması zorunludur. Bu sebeple karyolalar deterjanın ılık suyla karıştırılarak elde edilecek olan temizleme sıvısıyla silinebilir. Fakat bebeklerin her yere elini ya da ağzını sürebileceğini unutmamak gerekiyor. Karyolada hiçbir deterjan izi kalmaması gerekir. Buda üstün bir durulama ve kurulama işlemini yapmanızı mecburi kılar.

Bebek Oyuncakları Nasıl Temizlenir?

Oyuncakların farklı malzemelerden üretilmesi hepsi için benzer bir temizleme yöntemini mümkün kılmıyor. Etiketlerine baktığınızda kimisi için makinede düşük derecelerde yıkama, kimisi içinse elde yıkama tavsiye ediliyor. Dolayısıyla buna uygun bir temizlik metodu uygulamak zorunda olduğunuzu söylemek istiyoruz.

Bazı oyuncaklar çocuklar için en özel detaylardan birisi olur. Eğer oyuncağını alıp yıkayarak deforme ettiyseniz bu çocuğunuz için psikolojik bir yıkım olacaktır. Haliyle oyuncağın yedeğini almadan kesinlikle yıkama işlemini yapmayın. Her deterjanla ya da her sıcaklıkta oyuncakları temizlemeye çalışmayın.

Genel temizlik formülüne baktığımızda soğuk suda deterjan takviyesiyle el yıkamasıdır. Eğer yıkama işaretini etikette göremediyseniz bunu da uygulamanızı önermiyoruz. Oyuncaklardaki kurdele, düğme ya da iplik gibi aparatlar yıkanmanın verdiği etkiyle bozulabilir.

Bunları özenle ayırmayı ihmal etmeyin. Üstelik oyuncak temizliği yaparken açık renkte olanları beyazlatmak isteyebilirsiniz. Sakın ola çamaşır suyu kullandığınız oyuncağı, içerisine çekme riski varken çocuğuna vermeyiniz. Bunun yerine nişastalı suya yatırmak ya da nişastayla ovmak beyazlamasını sağlayacaktır.

Birçok anne nemli bezle bu temizliği sağlamaya çalışıyor. Böylelikle oyuncağa zarar vermeyip çocuğunun huzursuz olmasını istemiyor.

Yıkamayı makinede yaptıktan sonra sökük, yırtılma ya da kopan parça olup olmadığına dikkat edin. Aksi halde çocuğunuz oyuncağın içerisini açabilir, bazı yabancı üretim maddelerini oyun oynarken yutabilir. Olası sorunlar yaşamamak adına oyuncağın kullanma kılavuzuna dikkatlice göz atın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap