Kolestrol Düşmanı Besin Önerileri Nelerdir?

Avokado

Avokadoyu 1 ay süresince düzenli kullanarak, beslenme programınıza eklemeniz durumunda, kolestrol seviyenizin hızla düştüğünü ve ideal düzeye geldiğini görebilirsiniz. Günlük olarak yalnızca yarım avokado tüketmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. Tekli doymamış yağ içeren avokado, bu yağları depolamaz ve enerjiye dönüştürür. İşte bu nedenle, oldukça önemli ve sağlıklı bir besindir.

avokado-nasil-saklanir-37248
Avokado

Badem

Kötü kolesterolün oksitlenme riskini en aza indirmeyi sağlayan doymamış yağları içerisinde bulunduran badem; hem sağlıklı beslenmek isteyenlerin, hem de yüksek kolestrol sorunu yaşayanların imdadına yetişiyor. Düzenli ve kontrollü olarak badem tüketmek, Seviyenizi dengelemeyi sağlıyor.

Portakal Suyu

Portakalda bulunan sterollerin, kolestrole benzeyen kimyasal bir yapıları ile bilinirler. Bazı meyve, bitkisel yağ ve tohumların içerisinde yer alan steroller; hem genel kolestrol seviyenizi, hem de LDL kolestrolü düşürme özelliğine sahiptirler. Portakalın içerisinde çok yüksek düzeyde steroller bulunmaz ancak HDL diye bilinen iyi kolestrolü arttırmayı sağladığından portakalı ve portakal suyunu beslenme planınıza dahil etmeniz gerekiyor.

yabani-kuskonmaz-nerelerde-kullanilir-hangi-hastaliklara-iyi-gelir-84526
Yabani Kuşkonmaz Nerelerde Kullanılır? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kuşkonmaz

Özellikle buharda pişirilmesi gereken kuşkonmaz, safra asidi tutar. Bu durumda karaciğerimizin daha fazla LDL harcaması gerekir. Kötü kolesterolün harcanmasına yardımcı olan kuşkonmazı buharda pişirerek, kandaki LDL seviyenizi de düşürmüş olacaksınız. Birçok faydası bulunan kuşkonmazın, bu özelliğini pek duymamış olabilirsiniz. Sağlıklı kalmak ve kolesterolünü dengede tutmak isteyenleri için kuşkonmazın, mükemmel bir seçenek olduğunu belirtelim.

kusburnu-ne-ise-yarar-36845
Kuşburnu Ne İşe Yarar?

Çilek

Diğer meyvelerden de bildiğimiz gibi çilekte, lipoprotein yoğunluğu azdır. Lioproteinin az bulunması ise LDL kolestrol seviyesini düşürdüğünü bilmelisiniz. Günlük olarak 10-15 adet çileği tüketmeyi alışkanlık haline getirir ve beslenme programınıza eklereseniz, kolestrolün dengelenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca çilek, antioksidan içeren bir meyve olduğundan trigliserdinizi düşürmeye de yardımcı olacaktır.

Yulaf

Tüm tahıl grubuna baktığınızda yulafın, en çok lif barındıran seçenek olduğunu göreceksiniz. Üstelik en iyi çözünebilir lif kaynağı olması nedeniyle yulaf, sağlıklı beslenme programlarında mutlaka yer alır. Ayrıca yulaf, kanın kolestrolü emmesini engelleyen bir jel üretilmesini sağlamaktadır. Günlük olarak 20 gram pişmiş yulaf tüketmeniz, hatta daha da etkiyi arttırmak için içerisine doğranmış elma eklemeniz, yüksek kolestrolsorunu yaşayanlar için en doğal tedavi yöntemlerden biri olacaktır.

yulaf-nasil-saklanir-69042
Yulaf nasıl saklanır?

Elma

Elma, her ne şekilde olursa olsun genel sağlığımız açısından son derece yararlı bir meyvedir. Tek yapmanız gereken elmayı, düzenli olarak tüketmeye özen göstermek olmalıdır. Pektin ve polifenol içeren kabuklara sahip olduğundan, kolestrolü vücutta daha iyi üretilmesini desteklemektedir. Üstelik pektin ve polifenol maddeleri, kalp sorunlarını oluşturan iltihaplı moleküller üzerinde de oldukça etkilidir.

elmanin-yararlari-gunde-kac-tane-elma-yemeli-hangi-vitaminler-var-27748
Elmanın Yararları, Günde Kaç Tane Elma Yemeli? Hangi Vitaminler Var?

Domates

Domates
Domates

İçerisinde likopen bulunduran domates, düzenli kullanım sonrasında, LDL kolestrolü yani kötü kolestrolü %10 oranında düşürebilme yeteneğine sahiptir. Damar tıkayan yağları parçalaması ile bilinen likopen, günde 25 mg kadar tüketilmelidir. Bu da yaklaşık olarak günde 110 gram domates püresi yemeniz anlamına geliyor. Yüksek kolestrolsorunu yaşayanlar için domates, bir diğer etkili seçenektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap