Yunan Diyeti Nasıl Yapılır?

Yunan diyeti yani Akdeniz diyeti aslında ülkemizde de Akdeniz bölgesinin yaşam tarzı olan beslenme şekli günümüzün diyet listelerine yerleşti bakın yunan diyet..

Yunan diyeti yani Akdeniz diyeti aslında ülkemizde de Akdeniz bölgesinin yaşam tarzı olan beslenme şekli günümüzün diyet listelerine yerleşti bakın yunan diyetinin detayları neler ve nasıl bir beslenme şekli öneriliyor.

Yunan diyetinin temel esası bakıldığında tamamen doğal ve doğa kaynaklı beslenme şekli benimsenmiş olmalarıdır.

Doğadan tüm yeşillikleri, hayvansal gıdaları alırken doğallığını işleyerek değil tamamen doğal olan yollarla tüketmeye çalıştıklarını görüyoruz işte yunan diyetinin olmazsa olmazları besin değerleri bu besinleri doğal, düzenli ve dengeli tükettiğinizde diyet değil sağlıklı bir beslenme şekli kazanmış olursunuz.

Zeytinyağı:

Akdeniz beslenmesinde büyük öneme sahip olan zeytinyağı diyet yağı olarak ta biliniyor. Vücudumuz yağa ihtiyaç duyar diyette yağ tüketmemek büyük haytalardan biridir özellikle zeytinyağı tüketin fakat miktarı oldukça önemlidir.

Zeytinyağı vücudumuz yağ yakabilmesi için gerekli olan bir yağdır. Bu yağ sayesinde metabolizma hızlı çalışır vücudumuzun yağ tutan hormonları körleşir ve midede tokluk hissi yaratır.

Yoğurt: Doğal olan yoğurt diyet için değil sağlık için oldukça yararlıdır. Evde yapacağınız yoğurt sayesinde tok tutma ve kan şekerinin dengelenmesinde oldukça etkilidir. Yoğurt sindirim sistemi yani bağırsaklar için olan bakterilerin korunmasını da sağlamaktadır beslenme alışkanlığınızda mutlaka yoğurda yer açın ve bol tüketin.

Sebzeler:

Sebzeler yaz ve kış mevsimine özel birçok sebze ülkemizde yetişiyor yunan diyetinde de sebzelerin önemi büyük doğadan gelen bu sağlık kaynaklarını bolca ve doğru pişirme tekniklerini kullanarak tüketmeye çalışın. Sebzeler vücudun bağışıklık, sindirim ve dolaşım fonksiyonları için oldukça gerekli besinlerdir. Aynı zamanda içerdikleri antioksidan, vitamin ve mineraller bakımlından zengindirler

Baklagiller:

Akdeniz beslenmesinde baklagiller oldukça geniş bir alanda yer tutmaktadır taze ya da kuru tohum olarak tüketilecek olan mercimek, nohut, fasulye gibi besinleri tüketin metabolizma özelliklede sindirim sistemi için bakterilerin dengelenmesinde ve posa içerikleriyle ideal bir besin kaynakları olduğunu unutmayın.

Deniz ürünleri:

Akdeniz adı üzerinde deniz memleketi ve vücudun yağ yakma hormonlarını düzenleyen tek besin kaynağı deniz ürünleridir. Metabolizma hızını da artıran deniz ürünlerini genelde ızgara şeklinde tüketmeye özen gösterin. İçeriği Omega–3 yağ asidiyle vücudumuzun tek değerli asidini yaz ve kış mevsiminde yemeye özen gösterin.

Tahıllar:

Tahıllar son günlerde yarlı olmadığı tartışmalarıyla gündemde aslında doğru bir tespit çünkü günümüzde tahılların tohum yapılarındaki bozukluk ve işlenerek farklı bir besin zincirine dâhil edildiler eskilerde ekmek yararlı bir besim kaynağıyken günümüzde un çeşitliğine bakıldığında rafine edilmiş işlenmiş olan değişik gıdalar yaratılmıştır. Tam tahıllı ekmek tüketin.

Baharatlar:

gizli yaşam kaynakları yemeklere lezzet veren aslında metabolizmamız için gerekli olan baharatlar yıllardır mutfaklarımızda yerlerini koruyorlar doğru şekilde kullanıldığında oldukça etkili olan baharatlar vücudumuz için özelliklede metabolizmanın hızlanmasına, sindiriminin rahatlamasına, kan şekerinin dengelenmesine ve şekerli besinlerin alınmamasında etkili oldukları biliniyor.

Meyve:

meyvelerde sebzeler gibi doğal besin kaynakları doğal şeker, posa, lif, vitamin, mineral ve özelliklede demir emilimi için şart olan meyveleri suyu olarak değil daha çok bütün olarak yemeye dikkat edin.

Kahve ve çay:

Çay ve kahve yeterli miktarda alındığında metabolizmanızı hızlandırır, kan şekerini dengeler, çalışma motivasyonunu ve performansınızın yüksek olmasını sağlar. Kafein içeriğiyle fazla tüketildiğinde oldukça olumsuz etkilerde yaratan bu iki içecek günde 3fincanı geçmeyecek şekilde tüketilmelidir.

Akdeniz diyetinde çok fazla et tüketimi yoktur fakat protein almak için tavuk eti ve yumurtayı tüketmek oldukça yararlıdır. İşte Akdeniz yani yunan diyetinin olmazsa olmazları fakat tüm bu besinleri tüketirken dikkat etmeniz gereken ayrıntı miktarlarıdır yediğinizin önemi miktarıyla sınırlanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap