Yeni Konutlar İçin Konut Sigortası

Yeni Konutlar İçin Konut Sigortası konutu ve eşyaları deprem, yangın, sel, su baskını, hırsızlık, çökme, hasar ve daha birçok olumsuz duruma karşı teminat altına alan bir sigorta türüdür. Konut sahibi olan vatandaşlar, ihtiyacına yönelik en uygun konut sigortası, araştırıp inceleyerek kendilerine uygun bir sigorta firmasından yaptırabilir.

Avantajlı, uygun ve her bütçeye göre belirlenen ödeme yöntemleri ile konutta oluşabilecek her türlü olumsuz durum karşısında daha karlı olan konut sigortası firmaları büyük bir özveri ile hizmet vermektedir. Konut sigortası yaptırırken hırsızlık, deprem, yangın gibi olumsuz durumlar yanında hazırlanan poliçeye ek hizmetlerde dâhil edilerek, birçok durumda konutu güvence altına almak mümkün.

Evine konut sigortası yaptıran vatandaşların, teminat altına alarak zararı karşılanacak maddeleri, poliçe içindeki daha önceden anlaşmalı olarak yer alan maddeler belirler. Konut sigortası poliçe içinde yer alan birçok madde bulunur. Örneğin, yangın, hırsızlık, deprem, sel gibi olması muhtemel durumların dışında taraflar başka maddelerde ekleyebilir.

Yıldırım düşmesi, patlaması, olası sokak olayları sırasında konutun zarar görmesi, ikamet değişikliği masrafı gibi durumlarda poliçe kapsamı içinde taraftarların isteği doğrultusunda bulunabilir. Bunların yanı sıra kapıda kalma durumlarında çilingir hizmeti, ücretsiz halı yıkama, klima ya da kombi bakımı, her hangi bir arıza, tamir, onarım ya da tesisat indirimi veya ücreti de kapsam maddeleri arasında yer alabilir.

Yeni Konutlar İçin Konut Sigortası Paketleri

Yeni Konutlar İçin Konut Sigortası Paketleri

Yeni konukların sigorta paketleri diğerlerine kıyasla biraz daha hesaplıdır. Yeni yapılması nedeni ile hasar, tamirat ve onarım gerekmeyen yeni konutların sigorta paketleri poliçeleri hem hesaplı hem de standarttır. Başvuru yapıldıktan sonra konut sahibi ile yapılacak bir sözleşme ile teminat altına alınacak birçok hizmet bulunur. Yeni konutların sigorta paketleri içerisinde teminat sağlanan sadece bina ve konut değildir. Konutların yanı sıra konut içinde bulunan eşyalar, değerli ziynet veya antika gibi eşyalar, nakit para ya da kıymetli ve önemli evraklar, eve gelen misafirlerin eşyaları da hırsızlık veya diğer olumsuz durumlarda teminat altına alınır.

Başka İçerik:  Deprem Korkusu Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Yenilir?

Konut Sigortasında ki Diğer Detaylar Nelerdir?

Konut sigortasının kapsadığı hizmetler dışında vatandaşların bilgi sahibi olmak istediği diğer hususlarda bulunuyor. Örneğin konutta bulunan ve konuta monte edilen kapı cam gibi malzemelerin kırılması durumunda konut sigortası zararı karşılar. Ancak poliçe hazırlanırken belirtilmeyen vitrin, ayna ve dolap camlarını kapsamaz.

Elektronik cihazların arızalanması durumunda ise yine anlaşma yapılan sigorta firmasının, poliçede sunduğu hizmetler arasında bulunmuyorsa karşılamaz. Ancak evde elektrik tesisatı ile ilgili herhangi bir yangın ya da arıza durumu konut sigortasının kapsadığı hizmetler içerisinde yer alır. Konut sahiplerinin kendi iradesi doğrultusunda konutun zarar görmesi veya hasar oluşması durumunda ise sigorta şirketi zararı karşılamaz. 

Konut Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar?

Konut Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar?

Konut sigortası zorunlu değildir, ancak oluşabilecek her hangi istenmeyen durumlarda daha fazla maddi zarar görme olasılığına karşı, ister kiracı ister ev sahibi olsun mutlaka yaptırılması önerilir. Deprem bölgesinde yaşadığımız gerçeği, ülkemizde artan hırsızlık olayları, sel felaketleri veya yangın gibi istenmeyen ve oluştuğunda büyük maddi zarar ile karşılaşılan durumlar, konut sigortası yaptırmanın ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır.

Konut sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus poliçede bulunan teminatların ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağıdır. Her hangi olumsuz bir durum sonucunda alacağımız hizmetin detaylarını öğrenmek için poliçedeki teminatları inceleyip uygun olan ek teminatlar eklemek konut sahibinin menfaatine olacaktır. 

Yeni Konutlar İçin Sigorta Yaptırırken İstenilen Belgeler

Yeni evler için konut sigortası kapsamı çelik ve betonarme binaları kapsar. Kerpiçten ya da ahşaptan yapılmış evlere konut sigortası yapılmaz. Yeni evler için konut sigortası yaptırırken gerekli olan belgeler, kimlik bilgileri için kimlik belgesi, konutun bulunduğu kat, konutun açık adresi, konutun brüt metrekaresi, konutun inşa bedeli ve poliçe kapsamında bulunuyor ise konut içindeki eşyaların bedeli ve bilgileridir. Yeni evler için konut sigortası yaptıran kişi ev sahibi değil de kiracı ise konutun inşa bedeli dışında bulundurması gereken belgeler aynıdır. Sigorta yapıldıktan sonra konutta oluşmuş bir hasar esnasında konut oturulamayacak durumda ise ikamet masrafını da sigorta şirketi karşılar.

Başka İçerik:  DASK Yaptırılmadığında Ceza İşlemi Uygulanır mı

Konut Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Konut Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Konut sigortası yaptırmak isteyen ev sahiplerinin yapacağı bir kaç adımdan sonra evlerinin her hangi bir riske karşı sigortalı olması mümkündür. Konut sigortası yaptırmak üç şekilde tamamlanır. Birincisi ev sahipleri ya da kiracılar, araştırıp inceleyerek karar verdiği her hangi bir sigorta şirketinin web sayfasından gerekli bilgileri doldurduktan sonra anlaşmalı bankalara ödeme yaparak evini sigorta yaptırabilir.

İkincisi internet bankacılığı ya da banka şubelerinden kendilerine uygun seçecekleri sigorta paketlerinden yaptırabilirler. Üçüncüsü ise, sigorta firmalarının anlaşmalı acenteleri ya da bayilerine başvurarak evlerini sigorta yaptırabilirler. Kiracı olan vatandaşlar sadece eşyalarını sigortalatırken Ev sahipleri hem evini hem eşyasını sigorta kapsamı altında güvence oluşturabilirler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap