Yasemin Çayının Faydaları Nelerdir?

Sarı ve beyaz renkli çiçeklere sahip olan Yasemin bitkisi; ülkemizde daha çok Güneydoğu Anadolu’da ve Akdeniz Bölgesinde yetişmektedir. Kendine özgü nefi..

Yasemin Çayının Faydaları Nelerdir? Sarı ve beyaz renkli çiçeklere sahip olan Yasemin bitkisi; ülkemizde daha çok Güneydoğu Anadolu’da ve Akdeniz Bölgesinde yetişmektedir. Kendine özgü nefis kokusuyla dikkat çeken Yasemin çayı rahatlamayı sağlar ve aynı zamanda stres atmak için ideal bir bitkidir.

Yasemin Çayının Yapılışı

Toplanıp kurutulduktan sonra serin bir yerde muhafaza edilen bitki çayları, kullanılacağı zaman sıcak su ile beraber demlendikten sonra tüketilir.

Çay yapımında ise bitkinin çiçekler kullanılmaktadır. 1 bardak çayın içine 1 tatlı kaşığı yasemin çayı atıldıktan sonra yaklaşık olarak 10 Dakika kadar bekletilir ve demlenmesi sağlanır. Demleme yapılırken bardağın ağzının kapalı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir Ağzı açık bardak ile demleme yapılmaz. Bu durumda çayın bize sağlayacağı etkilerde azalma meydana gelir.

Yasemin Çayının Faydaları Nelerdir
Yasemin Çayının Faydaları Nelerdir

Yasemin çayının faydalarına gelecek olursak;

Kalp hastalıklarından korunmak için kullanılır ve yaşlanmayı durdurmaya yardımcıdır, Ağız kokularına bire birdir ve kişinin ferahlamasını sağlar, grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı vücudun direncini artırır, Psikolojik anlamda da yardımcıdır, kaygıyı ve stresi azaltarak kişinin rahatlamasını sağlar, Kilo sorunu olanlar için idealdir, düzenli olarak kullanıldığı zaman yağ yakımında etkilidir.

Vücudumuzun direncini artırarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardım eder, Şeker hastalığına ve kas ağrılarına karşı bire birdir, kolesterol üzerinde etkilidir ve kolesterolümüzün ayrıca da kan basıncımızın düşmesine yardımcıdır.

Dikkat edilmesi gereken özellikleri:

Emzirme döneminde olan bayanların ve hamilelerin tüketmesi önerilmemektedir. Yaseminin çayının içiminde içine bal konularak tatlandırılması sağlanabilir. Fakat şeker hastalarının bu yöntemden uzak durması gerekmektedir. Ayrıca yine içimi esnasında çaya yeşil yapraklar atılarak değişik bir lezzet ve koku katması sağlanabilir.

Her çay olduğu gibi yasemin çayının da belli bir demleme süresi vardır. Çayın acılaşmaması ve koyulaşmaması için bu süreye dikkat edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise tek içimlik bir çay demlememiz halinde lezzetinin korunmasının sağlanması adına kesinlikle demlenip süzülmesi önerilmektedir. Daha fazla yani 4 ya da 5 bardak kullanacak kadar hazırlayacaksak ise demliklerde demlenmesi daha uygundur.

En az yasemin çayı kadar faydalı olan ve birçok hastalığın iyileştirilmesi için kullanılan bir diğer bitki çayı ise Ekinezya’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap