Uzak Mesafeye Et Gönderirken Et Nasıl Saklanmalıdır?

Uzak Mesafeye Et Gönderirken Et Nasıl Saklanmalıdır?. Bir yere et götürmek genellikle ülkemizde kurban bayramlarında çok sık karşılaşılan bir durumdur.

Hatta çoğu zaman şehir merkezi dışında bir noktada kesim yapılır ve etler belli bir rotaya göre tanıdıklara dağıtılmaya başlanır. Bu durum başta olmak üzere ayrıca farklı bir adrese et göndereceğiniz zaman nasıl bir saklama yöntemi kullanmanız gerektiğini irdeleyeceğiz.

Bu tip hassas gıdaların kesinlikle doğru şartlarda saklanması gerekmektedir. Aksi takdirde bakteri oluşumu çok hızlı bir biçimde başlar ve besin zehirlenmesiyle sonuçlanabilir. Kesinlikle soğuk durmasını sağlayacak bir kap ve bu kabın içerisine de buz aküleri konması öneriliyor.

Dolayısıyla etin belli bir sıcaklık seviyesinin altına düşmesi sağlanarak mikroorganizmaların üremesi durdurulabiliyor. Güneş ışığı bu süreci hızlandıracak bir etken olduğundan etler bir kap içerisinde olsa bile kesinlikle ışık görmeyen bir noktada durmalıdır.

Kurban Etini Uzak Mesafeye Gönderirken Nasıl Saklarız?

Kurban Etini Uzak Mesafeye Gönderirken Nasıl Saklarız?

Uzak Mesafeye Kurban eti Gönderirken Nasıl Saklarız? Kurban eti gibi çok çabuk bozulabilen bir yiyeceğin doğru koşullarda saklanması çok önemlidir. Bunu yapmak evde biraz daha basitken yolda ve uzak mesafeye giderken daha da zorlaşabiliyor.

Uygulayacağınız birkaç temel yöntem ise bu süreci kolaylaştırmaya yetiyor. Bilhassa buz aküsü ve buzluk kapları bunu sağlayabilecek potansiyele sahiptir.

Uzak yola gidecek olsa bile etlerin öncelikli olarak ufak parçalara ayrılması ve kesinlikle buzdolabı poşetlerine koyularak dondurucuya yerleştirilmesi gerekiyor. Bir süre bekletilerek etlerin dondurucu içerisinde buz tutması gerekiyor. Çünkü buz tutmadığı sürece et mikroorganizma üretimine devam edecek ve bakteriler sebebiyle bozulacaktır.

Dondurulmuş olan etler ise donma işlemi gerçekleştikten sonra uygun koşullarda yola çıkarılmalıdır. Bunun için buzluk taşıma çantası en iyi sonucu verecektir. Ancak elinizde yoksa köpük kutu ya da strafor olarak bilinen ve genellikle balıkçıların kullandığı kutuları tercih edebilirsiniz.

Bu kutuların içerisine yeterli miktarda buz ve buz aküsü eklendikten sonra donmuş olan etleri de içerisine yerleştirmeliyiz. En sağlıklı şekilde uzun yola çıkarken etleri bu şekilde götürmemiz gerek.

Bir derin dondurucunun ayarı -18 derece olduğu için taşınabilir buzluk ile bu dereceyi yakalayarak dilediğiniz mesafeyi kat edebilirsiniz. Yolculuğun süresine bağlı olarak hangi teknikle taşıyacağınızı önceden belirlemeniz daha faydalı olacaktır.

Strafor, köpük kutu ya da buzluk taşıma çantası ile donmuş olan etler bir miktar çözülebilir. Ancak bakteri oluşumuna sebep olabilecek şekilde çözülmeyeceği için yol boyunca dayanacaktır. Vardığınız gibi etleri yeniden buzluğa atmayı ihmal etmeyin.

Buzluğu açtığınız gibi ilk olarak etlerin durumunu kontrol edin. Uzak mesafeye et gönderdiğiniz yere ulaşırken sürecin uzaması gibi durumlarda eğer et tamamıyla çözüldüyse tekrardan dondurmamanız gerektiğini unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap