Ütü İzi Nasıl Geçer?

Hepimiz ihtiyaç olarak her zaman ütüye muhtacız. Özellikle iş hayatımızda ya da okul hayatımızda kıyafetlerimizin düzenli ve tertipli olması için..

Hepimiz ihtiyaç olarak her zaman ütüye muhtacız. Özellikle iş hayatımızda ya da okul hayatımızda kıyafetlerimizin düzenli ve tertipli olması için gerekli bir şey olduğunu söylemeliyiz.

Ütüsüz giyinmek imkânsız olduğundan ötürü bekâr hayatımızda bile muhakkak ütü ile bir münasebetimiz olmuştur.

Fakat her zaman olumlu sonuçlar almak mümkün olmayabilir. Özellikle ütü yaparken kavrulma izi çok sevdiğimiz gömleğimizi bir daha giyemememize sebep olabilir.

En azından kavrulma izleri nasıl geçer sorusunun cevabını bilmediğimiz için gömlekten vazgeçmemiz son derece olasıdır. Oysa ütü izleri geçicidir ve doğru yöntemle kumaşlardan ya da halılardan kolayca çıkarılabilir.

Öncelikle buna neden olan noktayı bulmak zorundayız. Örneğin ütü kumaş üzerinde kavrulma izi bırakır. Benzer etkiyi infrared ısıtıcılar ve katalatikler halı ya da koltuk kumaşlarında karşımıza çıkarır. En uygun ütü izi çıkarıcıyı ancak doğrusunu seçerek bulabiliriz.

Ütülü Çamaşırdaki Kavrulma İzini Geçirme Yolları

Farklı alternatif temizlik malzemeleri kullanarak ütü kavrulma izlerini yok etmek kolaylaşmaktadır. Bunun için birden fazla seçeneğiniz olduğu için size en kolay geleni tercih edebilirsiniz. Kumaş dışında diğer yüzeylerde de farklı yöntemler uygulanabilir. Yine kavrulma izinin cinsine ve bulunduğu zemine göre tercih yapılabilir.

Boraks İle Ütü İzi Silme

Ev temizliği yaparken ya da mikropların giderilmesinde oldukça etkin olan Boraks kavrulma izlerinde etkilidir. Çeyrek ölçek Boraks ile birlikte 4 ölçek suyu ekleyip elde edeceğimiz karışımı kavrulmuş kumaşın üzerine sürmemiz gerekiyor.

Silme işlemini kavrulma izinin bulunduğu bölge tamamıyla ıslanana kadar uygulayın. Sonrasında su yardımıyla bu bölgeyi yıkayarak arındırın. İzin kaybolduğunu göreceksiniz.

Beyaz Sirke İle Kavrulma İzi Silme

Alternatif olarak 1 ölçek beyaz sirkeye yarım ölçek bebek pudrası ilave edip iyice karıştırıyoruz. Elde edeceğimiz karışımın kıvamı uygun noktaya geldiğinde bırakıyoruz. 3 tane soğanı ortadan iki parçaya kesmek ya da dört eşit parçaya kesmek yine yeterli olacaktır. Su dolu bir kabın içerisine attığınız bu malzemeleri kaynayana kadar karıştırın.

Kaynama evresinde oldukça sıcak olacağından uygulanması önerilmez. Ancak kaynadıktan sonra ocaktan indirip soğumasını beklemelisiniz. Ardından ise kavrulma izi olan bölgeye sürerek uygulayın.

Gliserin İle Kavrulma İzi Silme

2 ölçek suyun içerisine çeyrek ölçek gliserin ve çeyrek ölçek boraks ekleyin. Tamamıyla birbirine karıştığından emin olduktan sonra lekenin üzerine uygulayın. Ortalama 6 defa kumaşın üzerindeki iz olan bölgeyi elinizle yoğurarak daha iyi bir dezenfekte süreci sağlayın.

Beşer dakikalık aralarla yapmanız ortalama yarım saat boyunca kumaşı 6 kez yoğurmanız anlamına gelecektir.

Gliserinden arındırmak için yarım saat sonrasında kumaşı çamaşır makinesine atarak yıkayın. Sonuç büyük olasılıkla olumlu olacaktır.

Susuz El Temizleyicisi İle Kavrulma İzi Silme

Susuz el temizleyicileri hijyen açısından büyük bir handikap yaratmaktadır. Bu sebeple sık kullanılmaya başlanmıştır. Ütü yaparken kumaş üzerinde bir kavrulma oluştuysa buraya susuz el temizleyicisi ile bir uygulama yapabilirsiniz.

Soda İle Kavrulma İzi Silme

Sodayı doğrudan ütü izi olan kumaşın üzerine dökerek burada bir açılma görebilirsiniz. Kavrulma izinin yavaş yavaşta olsa ortadan kalktığına şahit olacaksınız.

Soğan İle Kavrulma İzi Silme

Soğanı ortadan kestikten sonra birçok şey için kullanabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi ise kumaşlarda oluşan ütüden kaynaklı kavrulma izleridir. Soğanın iç kısmını elbisenin üzerine sürerek kavrulmuş bölgeyi temizleyebilirsiniz.

Kokudan dolayı tereddüt etmenize gerek yok. Soğuk suyla yıkadıktan sonra kuruttuğunuzda geriye bir soğan kokusu kalmayacaktır.

Halıda Kavrulma İzi Nasıl Geçer?

Halılarımızda infrared ısıtıcıların bıraktığı kavrulma izleri oldukça popülerdir. Özellikle günümüzde kullanımı sık olduğundan herkeste aynı sorunla karşılaşmak mümkündür. Halı gibi yüzeyi bulunan koltuklarda ve benzeri mobilyalarda sıkça aynı sorunla karşılaşılır.

Dolayısıyla bundan kurtulmak için halıdaki kavrulmaz izlerini temizleme yolları uygulanmalıdır.

Tartar İle Halı İzini Yok Etmek

Tartar kremi birçok kişinin bilmediği bir mucizeye sahne olabilir. Halımızın üzerindeki kavrulma izinin üzerine tartar kremini sürdükten sonra bunu tamamen yedirmek zorundayız. Yedirme işlemini yaptıktan sonra ise bir süre bekleyip, ardından bol suyla yıkayarak bölgeyi arındırmak gerekir.

Kimyasal İle Halı İzini Yok Etmek

Halımızda oluşmuş olan yanık ya da kavrulma izi bir türlü çıkmıyorsa geriye uygulanacak tek metot kalıyor. Kimyasal ile bu izle mücadele edilebilir. Peroksit Solüsyon ile bezi ıslattıktan sonra halının iz olan bölgesine bastırarak çekmesini sağlayın.

Eğer Peroksit solüsyon işinizi görmediyse Hidrojen peroksit kullanarak işlemi yineleyin. Uygulama bittikten sonra soğuk suyla silme işlemini yapıp süpürgeyi çalıştırarak temizlenmesini sağlayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap