.
.

Ütü Altı Nasıl Temizlenir? Altı Yanmış Ütüyü Yenileme Yolları

.
.

Ütü Altı Nasıl Temizlenir? Altı Yanmış Ütüyü Yenileme Yolları. Ütü oldukça sık kullanılan bir küçük ev aletidir. Özellikle kalabalık aileler ve çok sık çamaşır yıkanan evlerde daha fazla ihtiyaç duyulur. Ancak düz mantıkla bakıldığında bile anlaşılır ki bir cihazın kullanım sıklığı arttıkça bozulma oranı da artacaktır. Aynı zamanda uzun vadede yıllar boyu kullanılması mümkünken, ne denli fazla işlevde bulunursa ömrü de kısalacaktır.

Emektar veya yanlış kullanım sonucu deforme oluşmuş ütü altı nasıl temizlenir bu önemli bir konudur. Çünkü altı yanmış, kirlenmiş, kireçlenmiş, yeterince ısınmayan ve sürekli yapışan cihaz artık iş göremez olmuştur. Hal böyle olunca kişiler artık kullanılmaz olduğunu düşünüp çöpe atmaya karar verir. Ancak buna hiç gerek yok. Çünkü doğal yöntemler ile temizleyip ilk günkü fonksiyonel şeklinde çalışmasını sağlamak mümkündür.

Ütü Tabanı Kireci Nasıl Temizlenir?

Ütü Tabanı Kireci Nasıl Temizlenir?

Ütü altı nasıl temizlenir hususunda detay vermek ve çeşitli alternatifler sunmak söz konusudur. Buna göre sorun neyse o doğrultuda bir müdahale yapılmalıdır. Fakat basit teknikler gibi görünse de mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilmemelidir.

Kireçlenme problemi, su ile kullanılan aletlerin hemen hepsinde bir zaman sonra mutlaka ortaya çıkar. Bu aletlerin ömrünü uzatmak için belli zamanlarda bakımlarını yapmak gerekir. Kireçlenen ütü zaman içerisinde kıyafetlerde lekelenme, ısı kaybı ve buhar vermeme gibi sorunların yaşandığı görülür. Evinizde bulunan ve temini kolay malzemelerle kireç temizleme aşağıdaki seçeneklerle yapılabilir:

  • Limon tozu
  • Karbonat ve limon
  • Sirke
  • Kireç çözücü deterjan (kimyasal madde)

Bu malzemelerin kullanımında bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Doğal maddelerin kullanımında ütü önceden ya da homojen bir kıvama getirilmiş ürün hazneden döküldükten sonra fişe takılmalıdır. Isınması, kireçlerin dökülmesi için kullanılan maddenin etkisini yükseltip, tabandaki deliklerden dökülmesini sağlayacaktır.

Kireç çözücü içerikli deterjanlardan kullanılacaksa bu maddelerin solunmaması gerekir. Çünkü oldukça keskin kokusu ve ağır kimyasal bazlar barındırdığı için insan sağlığı adına masum olduğunu söylemek imkansızdır. Ütü tabanı kireci nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız bu yöntemlerden herhangi birini seçip uygulayabilirsiniz.

Ütü Tabanı Neden Yapışır?

Ütü Tabanı Neden Yapışır?

.

Kırışıklık olmadan pürüzsüz ve tertemiz görünen giysiler giymek herkesin önemsediği bir mevzudur. Giysilerin iyi yıkanması kadar iyi ütülenmesi de bu temizliği sağlamada önemli bir faktördür.

Teknoloji gelişmiş  ve ürünler artık üst kalitede üretilebiliyor olsa da ütünün giysilere yapışması sorunun halen devam etmektedir. Buna neden olan birçok etken vardır aslında. Çoğu neden de kullanım hatalarındna kaynaklanıyor denebilir. Ütü tabanı neden yapışır diye inceleyecek olursak çözüm önerileri de bu nedenlere göre şekillenecektir ve kişiler tercihlerini o yönde yapabileceklerdir.

Ütünün üzerine kumaş türüne göre ütüleme programları bulunur. Herbiri farklı ısı ile buhar gücünde olan bu program ayarları hem cihazın hem de giysinin korunması için doğru seçimelidir. Şayet ipek bir kumaş uygun hassas bir derecede ütülenmezse, yüksek ayarlı ısı uygulanırsa alet kumaşa yapışacaktır. Bu durum kumaşın yıpranma, aşınma ve hatta yanmasına sebep olabileceği gibi alet tabanına da yanık bir doku verecektir.

Ütü altı nasıl temizlenir gibi arayışlara girip ürünün kullanılmaz hale gelmesini önlemek için kumaşa uygun programları seçmek ilk kuraldır.

Ütü Altı Neyle Temizlenir?

Ütü Altı Neyle Temizlenir?

Yanmış, yapışan, kireçlenmiş ve tıkanmış ütüler artık iş göremez hale gelmiştir. Çünkü bu cihazın amacı uygun bir ısı ve buhar etkisiyle kırışıklıkları açmaktır. Ancak bu gibi deformiteler neticesinde ısı ve buhar kaybı söz konusu olacağı ya da ısı yeterince oluşsa bile tabanı giysiye yapışacağı için verimli bir kullanım mümkün olmaz.

İgrus hayatı kolaylaştıracak yöntemler ile yaşama dair pek çok konuya değinir. Sebebe ve soruna göre ütü altı neyle temizlenir bir göz atalım.

Sofra tuzunu bir gazete ya da kağıt parçacına dökün ve ütü tabanını ovun. Tuz,- hem yanık iz ve lekelerini hem delikleri tıkayan kireçleri temizleyecektir. Bu işlem bittikten sonra hafif nemli bir bezle silip tuz kalıntılarını temizlemek yeterlidir

.

Beyaz sirke, limon ile ovmak ve bazı kimyasal ürünlerin kullanımı ütü altı nasıl temizlenir sorusuna en doğru ve en etkili yanıtlardan olacaktır.

Altı Yanmış Ütüyü Yenilemek için Yöntemler

Altı Yanmış Ütüyü Yenilemek için Yöntemler

Kireç ya da bazı basit arızalar ütüyü kullanılmaz hale getirebilir. Bu durumda evde yapılabilecek uygulamaların yanısıra arızalar söz meydana geldiğinde tamir edilmesi gayet olasıdır. Ama bu sorunların çözülmesi önemli olduğu kadar aletin tabanında oluşan yanıların temizlenmesi de mühimdir. Doğru olmayan kullanım şekilleri nedeniyle altı yanmış ütüyü yenilemek için yöntemler tarifleriyle şu şekildedir:

Yarım limonun suyunun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edip karıştırın. Koyu kıvamlı bir karışım elde edilmiş olacaktır. Bu karışımı tabandaki lekeli ve yanık alanlara sürüp bekletin. Eğer büyük bir alanda ve uzun zamandır var olan yanıklar varsa 10 dakika bu şekilde bekletin. Ardından temiz bir bez ile ovalayarak hem karışımı uzaklaştırın hem de lekeleri silin.

Ütü altı nasıl temizlenir teknikleri nelerdir diye bakıldığında bir diğer yöntem de diş fırçası kullanımıdır. Bir miktar beyaz sirkeyi bir kaba dökün. Kullanılmayan ancak temiz bir diş fırçasını sirkeye batırın. Sirkeye batırılmış diş fırçasını cahazın buhar deliklerini sürüp hafif hareketler ile fırçalayın. Sonrasında temiz bir bezle silmeniz yeterlidir. Bu hem kireçleri hem de yanık lekelerini temizlemeye yardımcı bir uygulamadır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap