Tüp Bebek Tedavisi ve Özel Sağlık Sigortası

Tüp Bebek Tedavisi ve Özel Sağlık Sigortası uzun aşamalara sahip oldukça zor bir süreç olarak uygulanan tedavidir. Tedavinin olumlu olması için hastaların 5 aşamayı geçerek tamamlaması gereklidir. İlaç tedavisi hastanın regl zamanında başlayarak diğer aşamalara geçilmektedir.

Embriyonun transfer edilmesi ile tüp bebek tedavisinde bekleme süresi 12 günlük bir zamanı kapsamaktadır. Bekleme süresinden sonra açıklanan sonuçlar da pozitif çıktığında anneye hamileliğin ilerleyen aşamaları hakkında bilgi verilmektedir. Doktor tarafından kontrol altında olan gebelikte duruma göre işlemlere devam ediliyor.

Doğal şartlar da hamile kalamayanlar için kullanılan bir yöntem olan tüp bebek tedavisi üreme tedavisi olarak kullanılan yöntemlerden biridir. Erkek sperm hücresi ile kadın yumurta hücresinin döllenmesinden elde edilen embriyonun seçilmiş olanları bu yöntemde kadın rahim içine yerleştirilerek gebeliğin sağlanması amacı ile yapılan tedavi aşamalarından oluşur. Bu aşamadan sonra ilaç tedavisi gerekmektedir.

Kesin gebelik sonucu vermediği durumlar da olabilen tüp bebek tedavisinde aşamaları tamamlayarak daha fazla şansın arttığı görülebilir. Sancı ve ağrı olmadan geçirilen dönem de 12 gün süresince gebelik testinin yapılmaması gerekir. 12 gün süren sürecin sonlarında testlerin doğruluk payı daha dazladır. Gebelik durumunun gerçekleşmesi ile birlikte hastanın süreçle ilgili doktorundan bilgilendirilmesi gerekir. 10 gün sonrasında bebek ultrason tarafından görüntülenmektedir.

Tüp Bebek Tedavisinde Aşamalar
Tüp Bebek Tedavisinde Aşamalar

Tüp Bebek Tedavisinde Aşamalar

Aşamalı bir süreci olan tüp bebek tedavisinin aşama süreçlerinde ovulasyön indikasyonu, yumurta toplama, spermlerin alınması, döllenme fertilasyon ve embriyonun transferi gibi aşamalar gerçekleşmektedir. Ovulasyon indüksiyonunun amacı kadının yumurta üretiminin fazla olması amaçlanır. Adet döneminde verilen yumurta büyütme hapları ile yumurta elde edilmektedir.

Başka İçerik:  Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir?

Folikül doğal döngüde görülmektedir. Yumurtalar yumurta toplama döneminde spermle karıştırılıp döllenme elde edilmektedir. 3. Aşama da sperm elde edilir. Birden fazla yöntemin kullanıldığı fertilizasyondan sonra olgun yumurtalarla sağlıklı spermlerin yumurtaya enjekte edilmesi ile yumurta toplama sürecinde 2-6 gün sonra embriyo transferi gerçekleştirilmelidir.

Genelde 15 yumurta toplanan hastalarda gebeliğin şans olarak daha yüksek oranda ortaya çıkması beklenir. Bazı hastalarda bu oran daha azdır. İlaç tedavileri bu aşamalarda oldukça önemlidir. Herhangi bir olumsuz durumlarda ilaçların değişimi gerekebilir. Doktorun kontrolünde gerçekleşen aşamalarda olumsuz etkenlere karşı doktorunuz önlem almaktadır.

Tüp Bebek Tedavisi Süresi
Tüp Bebek Tedavisi Süresi

Tüp Bebek Tedavisi Süresi

Tüp bebek tedavisi sabır isteyen bir tedavidir. Tedaviye başlangıç tarihi belirlenerek başlanabilir. Regl döneminde başlanılan tüp bebek tedavisi aşamasında ilaçların kullanımı doktor tarafından başlamaktadır.  15 gün süren kullanımda sonra 30 dakikada sonuçları öğrenmeniz mümkündür. Yumurtalar döllenme aşamasında saklanıp 3 gün sonra hastanın da hastaneye gitmesi gerekir.

5 dakika içinde gerçekleşen embriyo yerleşme işlemi tamamlandıktan sonra hasta dinlenmelidir. Hastanın 12 gün sonra hastaneye gelmesi ve gebeliğin olup olmadığını öğrenmesi gerekir. Tüp bebekte regl gününün 2 ya da 3. günü başlanır. Bu işlemlerden sonrası gebelik için testler yapılarak pozitif ya da negatif olduğu belirlenir. Şanslı olan embriyolardan hamilelik durumu gerçekleştiğinde doktorunuzun önerilerini dinlemeniz iyi bir hamilelik süreci için önemlidir.

Döllenme aşamasında embriyonun gelişimi takip edilerek olumsuz durumla karşılaşmamak için ilaçların başka ilaçla değişip tedavinin davam ettirilmesi sağlanır. Gelişim normal seyrinde gitmeli hücre sayısı ve embriyo bölünme hızı takip edilmelidir.  Tedavide doktor tecrübesi ve uygun laboratuvar ortamının olması en önemli faktörlerdir.

Transferden sonraki dönemde önemli bir zaman olarak görülmektedir. İşlem sonrası hasta evine dönebilir. Transfer işleminden sonra hastanın beslenmesine dinlenmesine ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmasında fayda vardır. İlk günlerde hamilelik belirtileri ortaya çıkmayabilir. 12. Günde test yapılarak pozitif çıkması durumunda doktor hastaya ilk dönemle alakalı bilgilendirmesi gerekir. 

Başka İçerik:  Tam Kapsamlı Sağlık Sigortası Avantajları ve Fiyatı

Tüp Bebek Tedavisini Özel Sağlık Sigortası Karşılar mı?
Tüp Bebek Tedavisini Özel Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Tüp Bebek Tedavisini Özel Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Özel sağlık kurumları tüp bebek tedavisini karşılamaz. Sağlık raporunuzun olması durumunda gebe kalınamayacağına dair doktorun verdiği raporu sigorta şirketine sunarak onaylanması durumunda sağlık sigortası olarak ek prim ücretini ödeyerek teminat alabilirsiniz.  Masraflar için kişinin yılda bir defada olsa tüp bebek tedavisini görmüş olması gerekmektedir.

Bazı özel sağlık sigortaları tarafından bebekler doğum tarihlerine göre sıralanıp hastalıklara karşı sigortalayabilir. Sağlık sigortası ile ilgili sorgulamasını e devlet üzerinden sorgulatabilirsiniz. Sigorta sunan hizmetlerin ücretlerini tablolardan karşılaştırarak tercihinize göre sigorta şirketinizi belirleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap