Trabzon İçin Detaylı Hava Durumu

Trabzon Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Trabzon Hava Durumu Tahmini

Trabzon için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

TRABZON

TRABZON için 5 Günlük Hava Tahmini

TRABZON

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Trabzon

Trabzon, Evliya Çelebi’nin küçük İstanbul dexnilse yeridir diye tanımladığı bir şehirdir. Karadeniz bölgesinde yer alır ve Doğu kesiminde bulunur. Samsun’dan sonra Karadeniz bölgesinin ikinci büyük ve gelişmiş şehri olarak tanımlanmaktadır. Toplam 18 ilçesi bulunan şehrin telefon alan kodu ise 0462’dir. 

Şehrin nüfusuna bakıldığında 2022’de açıklanan rakamlar neticesinde 811.901 kişilik bir popülasyona rastlanmaktadır. Nüfusun 409.677 kişilik kesimini kadınlar oluşturur. Erkeklerin nüfustaki oranı ise 402.224’tür. Şehrin il plaka kodu 61 olup Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen şehirdir. Aynı zamanda şehzadeler şehri olarak da anıldığını söyleyebiliriz. 

Trabzon Coğrafi Konum

Trabzon coğrafi açıdan bakıldığında Karadeniz’e kıyısı olan ve bölgenin en gelişmiş şehir yapılanmalarından birisidir. Kuzeyi direkt olarak Karadeniz’e kıyı şerididir. Şehrin batısında Giresun bulunmaktadır. Sınır komşusu olduğu bir diğer il ise güneyinde bulunan Gümüşhane’dir. Yine güneyinde Bayburt ile de sınırı bulunmaktadır.

Şehrin doğu kesiminde ise Rize bulunmaktadır. Toplam 4.628 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olduğundan ötürü çok büyük değildir. Ancak nüfus yoğunluğuna bakıldığında milyona yaklaşan popülasyonuyla bulunduğu coğrafyada bu yönüyle öne çıkmaktadır. Kilometrekareye düşen kişi sayısının 175 olduğunu söyleyebiliriz. Trabzon’un yüzölçümünün ortalama %22.4’ü yayla iken %77.6’sı ise tepelerden oluşur. Dağların neredeyse tümü denize paralel şekilde uzanmaktadır. 

Trabzon’da Hava Koşulları

Ilıman iklimin hakim olduğu bölgede Karadeniz iklim kuşağı pek çok şehirde baskındır. Ki Trabzon’da da hava şartlarını belirleyen temel unsur budur. Hava sıcaklıklarına odaklanıldığı zaman Karadeniz ılıman ikliminde görülen düşük farklı sıcaklık değişimlerinin olduğu gözlemlenebilir. Örneğin yaz aylarında alınan sıcaklık ortalaması 22.3 iken kış aylarında bu sıcaklık 4.4’e düşer.

En sıcak olduğu dönemde termometreler 37 dereceyi gösterirken Temmuz ayı yaşanmaktadır. Şehrin en soğuk olduğu süreç ise -7 ile Ocak ayıdır. Denize yakın kıyı şeridi ve civarında sıcaklıklar nispeten daha yüksektir. Fakat güneye doğru inildikçe hem yükseltinin artması hem de denizden uzaklaşılmasıyla beraber hava şartları bozulmaya başlar. Keza hem sıcaklığın düşmesi hem de iç kesimlerde -30 gibi ciddi soğuklara rastlanması köy ve kırsal yaşamı olumsuz etkilemektedir. 

Trabzon Tarihi ve Kültürü 

Alt Paleolitik dönem olarak bilinen yontma taş devrine ait pek çok ize Trabzon’da yapılan arkeolojik çalışmalarda rastlanmıştır. Yine orta taş devri, kalkolitik çağ ve bronz çağa dayanan, insanlar tarafından yapılmış pek çok nesneye rastlandığı söylenebilir. Kaşkalar hem buluntular hem de Hitit kaynaklarına bakıldığında çok eskiden bu topraklarda yaşamış medeniyet olarak tarihte yer almaktadır. 

Antik çağlardan itibaren başlayan bu medeniyet geçişleri Karadeniz’e kadar açılan Anadolu ve Mezopotamya medeniyetlerinin tümünü kapsamaktadır. Ayrıca tarihinde bir dönem Trabzon imparatorluğu olarak anılmıştır. Sümela manastırı, tavanlı camii ve çalköy mağarası önemli kültürel değerleri arasındadır. 

Trabzon Mutfağı

Trabzon ve Karadeniz denildiğinde aklınıza direkt olarak hamsi gelebilir. Ki Trabzon mutfağı için de önemli besinler arasındadır. Ancak bununla sınırlı olmadığını da söylemeye gerek yok. Akçaabat köftesi, Alabalık tava, hamsili pilav, kaygana, kuymak, ısırgan çorbası, pazı mıhlama, burmalı tatlı, etli karalahana sarması ve Trabzon pidesi son derece yoğun bir biçimde tüketilmektedir. 

Zaten hamsi tava ya da hamsi buğlama gibi lezzetleri saymanın bir anlamı yok. Zira Trabzon’a gittiğinizde bunları tatmamak gibi bir şansınız yok. Zuluf fasulye, mısır çorbası ve taze fasulye diblesi ile lezzeti yeniden keşfederken pazılı burma ile bunu bir üst noktaya çıkarabilirsiniz. Buna ek olarak ise hamsi severlere farklı bir tat arayışı olarak hamsi kuşu önerilebilir. 

trabzon hava durumu, hava durumu trabzon, trabzon of hava durumu, trabzonda hava durumu, trabzon hava, trabzon için hava durumu, trabzon 5 günlük hava durumu, trabzon hava durumu 5 günlük, hava durumu of trabzon, of trabzon hava durumu, hava durumu trabzon of, trabzon saatlik hava durumu, trabzon hava durumu saatlik, trabzon için 5 günlük hava durumu, 5 günlük hava durumu trabzon, trabzon icin hava durumu, yarınki hava durumu trabzon, saatlik hava durumu trabzon, yarin trabzonda hava nasil, son dakika trabzon hava durumu, trabzon güncel hava durumu, trabzonta havaturumu, trabzonda yarin hava nasil, hava durumu trabzon saatlik, trabzon rüzgar durumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap