.
.

Tiroide İyi Gelen Yiyecekler

Tiroit bezi hastalıkları insanların maalesef tam anlamıyla bilmediği ve önemsemediği ciddi bir hormon rahatsızlığıdır. Tiroit bezi insanların beslenmesinden tu..

.
.

Tiroit bezi hastalıkları insanların maalesef tam anlamıyla bilmediği ve önemsemediği ciddi bir hormon rahatsızlığıdır.

Tiroit bezi insanların beslenmesinden tutunda, eklem hareketliliğini ve tüm vücudu etkileyen bir rahatsızlıktır.

Kas ve iskelet sisteminin tümünde de yorgunluk oluşturmasıyla bilinen kalıtsal bir hastalıktır. Tiroit bezi tüm vücudu etkilediği gibi çocukluk döneminden itibaren sağlıklı büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan bir hormondur.

Tiroit hormonunun yeterli şekilde çalışmadığı hallerde, hipotiroit ortaya çıkmaktadır. Bu tiroit türünde hastaların hormonlarının yeterli miktarda çalışmaması söz konusudur.

Tiroit bezinde yeterli hormon üretilmeyerek hastaya dışarıdan ilaç takviyesi yapılmaktadır. Bu tedavinin yanı sıra iyot zengini gıdaların tüketilmesi bu hastalıkta yardımcı tedavi yöntemidir.

Peki tiroit hastalığına iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Tiroit Hastalığında İyot Alımı Nasıl Olmalıdır?

İyot vücuda alınması gereken önemli bir vitamindir. İyotun vücutta eksik ve fazla olması ile nükseden tiroit hastalığında; 150 mg günlük iyot alınması gerekmektedir. İyot için en faydalı tüketim deniz tuzudur.

.

Deniz mamullerinde çok yüksek miktarda bulunan iyot; karides, deniz yosunu ve kabuklu tüm deniz ürünlerinde fazlası ile bulunmaktadır.

Ayrıca somon ve diğer balık türlerinde iyot yönünden çok zengindir. Yemeklere konulacak sofra tuzlarının iyot içermesine özellikle dikkat edin.

Karbonhidratlar Dikkatli Tüketilmelidir!

Karbonhidratların tüm türleri olmasa bile bazı türlerinin tiroit fonksiyonların üzerinde iyileştirici etkisi bulunmaktadır.

Özellikle ekmek tüketiminin tam tahıllı ürünlerden oluşması gerekmektedir.

Esmer pirinçler ve bitkisel gıdalar vücuttaki kan şekerini nasıl dengeliyor ise tiroit hormonunu da dengelemektedir.

Karbonhidratlar bağırsak hareketlerinin çalışmasını da sağlayarak tiroit hormonlarının az çalışması nedeniyle yaşanan kabızlık sorununa iyi gelmektedir.

Sebze Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

.

Tiroit fonksiyonlarının yüksek olabilmesi için patates, yeşil bezelye ve mısır çok faydalı olmaktadır. Tiroit hormonlarının fonksiyonlarını artırarak tedaviye destek olmaktadır.

Yeşil yapraklı sebzeler içeriğinde barındırdığı antioksidan ile bu hastalıkta da faydalı olabilmektedir. Antioksidanların yapısında bulunan mikropları öldürme işlevi tiroit fonksiyonlarına da yararlı olacaktır.

Tiroit Fonksiyonlarının İyi Çalışabilmesi İçin Sağlıklı Yağların Önemi

Son yapılan araştırmalara göre zeytinyağı, keten tohumu, kanola yağı, ceviz yağı gibi bitkisel yağların hormon üretimini tetikleyerek tiroit hormonunun fazlalaşmasını sağlamaktadır.

Özellikle içinde omega-3 bulunduran balıkları tüketmek sağlığınız açısından son derece önemlidir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap