Telefonun Yararları Neler? Zenginler Neden Akıllı Telefon Kullanmıyor?

Telefonun Yararları Neler? Zenginler Neden Akıllı Telefon Kullanmıyor? Telefonun yararları denildiğinde akla ilk gelen yarar kesinlikle iletişim konusudur. Bu cihaz çağımızın en önemli icatlarından bir tanesidir. İlk başta evlerimizde, sonrasında ceplerimizde bulundurduğumuz bu önemli icat eskiden yalnızca iletişim için kullanılırdır. Fakat şimdilerde yapılan çalışmalar sayesinde oldukça donanımlı bir cihaz haline gelerek pek çok hususta yardımcı oluyor.

İnsanların her anında yanında taşıdığı bu cihaz gelmiş geçmiş icatların en önemlisidir diyebiliriz. Haberleşmeyle ilgili geçmişte olan sorunları ortadan kaldıran bu icat insanlar arasındaki mesafe kavramını da geçmişte bırakmıştır. Bu ve benzeri birçok yararı olan telefon hayatımızda varlığını sürdürmeseydi şüphesiz ki pek çok zorlukla karşılaşırdık.

Uzakta yaşayan akrabalarımıza, iş gezisine çıkan anne ve babamıza, şehir dışında okuyan evladımıza, yemek siparişi vermek istediğimiz bir lokanta çalışanına ve daha onlarca hatta yüzlerce bireyi telefon sayesinde hemen ulaşabiliyoruz. Hatta acil durumlarda hayatımızı dahi kurtarabiliyor bu icat. Mesela yangın anında yangın ihbar hattına, bir suçla karşılaşınca polislere, sağlık sorunlarında ambulansa kolayca ve hızlıca ulaşabiliyoruz.

Ne işe Yarar?

Telefon Ne işe Yarar?

Telefon ne işe yarar sorusunu cep telefonlarını baz alarak cevaplayabiliriz. Bu soruya detaylıca cevap ermek gerekirse;

  1. Telefon etmek (%37)
  2. Mesajlaşma (%27)
  3. Fotoğraf çekmek (%11)
  4. Müzik dinlemek (%7)
  5. Video çekmek (%7)
  6. Ses kaydı (%5)
  7. MMS (%4)
  8. İnternet erişimi (%2)

Yukarıda belirtilen maddeler insanların telefon ne için kullanılır sorusuna verdikleri yanıtlardan oluşmaktadır. Bu maddeler bir nevi telefonun yararları konusunu da açıklayıcı niteliktedir.

Telefonun kullanım alanları denildiğinde akla gelenler:

  • Günümüzde bankacılık işlemlerini bunlar sayesinde halledebiliyoruz.
  • İnternet bağlantısı sayesinde araştırmalar yapabiliyoruz.
  • E-kitaplar sayesinde yeni yeni kitaplar ve hikayeler okuyabiliyoruz.
  • Oyun uygulamaları sayesinde eğlenceli vakit geçirebiliyoruz.
  • Haberlere kolay ve hızlı yoldan ulaşıp okuyabiliyoruz.
  • Gurbetteki sevdiklerimizi görüntülü olarak arayabiliyoruz.
  • Fotoğraf çekme özelliğini kullanarak istediğimiz her anı ölümsüzleştirebiliyoruz.
  • Mp3 çalar taşımak yerine telefon sayesinde her yerde müzik dinleyebiliyoruz.
Neden Akıllı Telefon?

Neden Akıllı Telefon?

Onlarca hatta belki de yüzlerce yanıtı olan neden akıllı telefon sorusu İgrus tarafından siz değerli okurları için memnuniyetle yanıtlanacaktır. Yazımızın devamını okuduğunuzda telefonla ilgili pek çok merak edilen bilgiye ulaşacaksınız.

Akıllı telefon kullanmak için aslına bakılırsa herkesin kişisel pek çok farklı sebebi olabilir. Eskiden herkes sadece iletişim için bu muhteşem icadı kullanırken günümüzde pek çok iş akıllı cihazlar sayesinde hallediliyor.

Kameralarımızı akıllı telefonlar sayesinde rafa kaldırdığımızı söyleyebiliriz. Yeni teknoloji olan cihazlar sayesinde oldukça kaliteli 1080p Full HD fotoğraflar ve videolar çekebiliyoruz. Hatta çekilen fotoğrafların profesyonel düzeyde olduğunu da söylesek yanılmış olmayız.

Dokunmatik ekranlar da bu yeni nesil cihazların neden tercih edilmesi gerektiğinin bir göstergesidir. Eski nesil cihazlardaki tuşlardan ziyade ekranın dokunmatik olması büyük avantajdır.

Bilgisayarlarda çoğu zaman gerek duyulan fare ve klavyelere bu cihazlarda ihtiyaç duyulmuyor takdir edersiniz ki. Bu özellik de araştırma yaparken pek çok kişinin bilgisayar yerine neden bunları tercih ettiğinin cevabıdır.

Üstelik bilgisayar gibi yer kaplayan ve yanımızda taşıması zor olan bir aygıttan ziyade bu aygıtlar kolay taşınması sebebiyle de tercih ediliyor. Gördüğünüz üzere telefonun yararları saymakla bitmeyecek kadar fazla hele ki bir de akıllıysa…

Zenginler Neden Akıllı Telefon Kullanmıyor?

Zenginler Neden Akıllı Telefon Kullanmıyor?

Zenginler neden akıllı telefon kullanmıyor sorusu bir araştırma konusudur. Bu hususta yapılan araştırmalardan alınan sonuçları sıralayacak olursak;

  • Bazı zenginler iş yerinde yeterince bilgisayar başında vakit kaybettiğini belirtiyor. Teknolojik cihazlarla iş yerinde fazlasıyla haşır neşir oldukları için de ev ortamında dinlenirken bu cihazlarla ilgilenmeyi doğru bulmuyorlar. Akıllı telefonlardan uzak kaldıklarında daha iyi bir çalışan olduklarını düşünüyorlar.
  • Çalışan bireylerin iş dışında geçirdikleri zamanı enerji toplamak için kullanmaları gerektiği düşünülüyor. Yeni nesil teknolojik cihazlar da enerji toplamayı engellediği için zenginler tarafından tercih edilmeyebiliyor.
  • Bazı zenginler de bu yeni nesil teknolojik cihazların bağımlılık yaptığını düşünüyor ve bunu reddettikleri için de kullanmamayı tercih ediyorlar.
  • Telefonun geçmiş zamanda kullanılma amacı yani ilk kullanım amacı biliyorsunuz ki iletişim kurmak. Günümüzde de bu amaca pek çok farklı amaç daha eklenmiştir. Bazı zenginler yeni eklenen amaçları reddediyor ve sadece iletişim için kullanmayı amaçlıyor. Bu yüzden de geçmişte üretilmiş yalnızca iletişim kurmaya yarayan telefonları kullanmayı tercih ediyor ve kullanıyorlar.
hangi model hangi marka

Telefon Modelleri, Telefon Markaları

Telefonun yararları markadan markaya hatta modelden modele değişiklik göstermektedir. Telefon modelleri, telefon markaları konusunda bilgi sahibi olmanız bu yararlardan ne derece faydalanacağınızı bilmeniz anlamına gelmektedir. Telefon seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz sorusunun cevabını da bu marka ve modelleri detaylıca bildiğiniz takdirde almış olacaksınız.

Telefon markaları denildiğinde akla ilk gelenler: Samsung, IPhone, Huawei, Xiaomi, General Mobile, OPPO, Meizu, Oneplus, Sony, Lenovo, Turkcell, HTC, ASUS, Nokia, Vodafone, Motorola, LG, Vestel, Casper.

En çok satan telefon markaları konusuna değinecek olursak;

Bu mucizevi aygıtlarla günümüzde nerdeyse halledemeyeceğimiz hiçbir işlem kalmadı. Bu yüzden de bireyler bu aygıta oldukça kıymet veriyor. Her yıl değişik modeller çıkıyor ve insanlar her modelin farklı bir özelliğini deneyimlemek istiyor.

Telefon seçimi yapılırken hangisinin ne kadar tercih edildiği, hangisinin çok satanlar listesinde olduğu da araştırma konularıdır. Burada işin mantığı çok satanın iyi olacağı yani iyi olmasaydı satılmayacağı düşünülüyor. Bu hususta da tahmin edildiği üzere en çok satılan iki marka Samsung ve Apple markalarıdır.

zararları nelerdir

Telefonun Zararları Nelerdir?

Telefonun yararları konusunda bilgi sahibi olduğunuzda aklınızda peki bu kadar yararı olan telefonun zararları nelerdir sorusunun belirmesi çok normal. Bu konuya da bir açıklık getireceğiz ve siz değerli okurlarımızı bilgilendireceğiz. Günümüzde neredeyse herkesin cebinde olan bu cihazlar çok güçlü bir iletişim ağına sahiptir. Bu güçlü iletişim ağı da çeşitli hastalıklara yol açıyor.

Cep telefonlarının uzun süre kullanımı sonucunda insan sağlığı oldukça olumsuz etkileniyor. Birçok araştırmaya konu olan bu durum hem fiziksel olarak etkilediğini hem de iç organları etkilediğini vurguluyor. En çok da yaydığı radyo sinyalleri yüzünden beyin sağlığımızda hasara yol açması dikkat çekiyor.

Eskiden yalnızca iletişim için kullanılırken günümüzde pek çok sebepten kullanılıyor olması da olumsuz etkilenen insan sayısının fazla olduğunun bir göstergesidir. Akıllı cep telefonu kullanımının yol açtığı hasarlar konusunu maddeler halinde açıklayacak olursak;

  • Uzun süreli kullanımı parmakları zorladığı için kasılmalara sebebiyet veriyor.
  • Vücudun duruşunu olumsuz yönde etkiliyor, duruş bozukluğuna sebep oluyor. Özellikle de boyun fıtığı ve omurga eğriliği ortaya çıkardığı büyük hasarlardır.
  • Hamile kadınların kullanması radyasyondan dolayı bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyor.
  • Hoparlörleri ses dalgalarını yakın mesafeden dalgalandırdığından kulak zarına hasar verebiliyor.
  • Yaydığı radyasyon yüzünden vücuttaki sinir hücrelerine hasar veriyor.
  • Meme kanseri riskini yine yaydığı radyasyon yüzünden arttırıyor.
  • Küçük yaştaki çocuklarda zekâ geriliğine yol açıyor.
  • Erkek bireylerde sperm hücrelerinin ölmesine sebep olurken kısırlığa dahi sebep olabiliyor.
  • Mikropları üzerinde taşıdıkları için enfeksiyona sebep olabiliyorlar.
  • Araba kullanılırken kullanılması halinde trafik kazalarına sebebiyet veriyorlar.
  • Sosyalleşme konusunda olumsuz etkileri vardır. İnsanların yan yanayken iletişim kurmayı bırakıp telefonla ilgilenmesi asosyalliği beraberinde getiriyor.
  • Ruh sağlığını ve psikolojiyi olumsuz yönde etkiliyor. Fazla kullanılması halinde kişilerde stres ve uyku bozukluğu sorunu oluşuyor. Hatta erkeklerde depresyona dahi sebep olabiliyor.
  • Parlak ekrana bakmak ve küçük yazıları okumaya çalışmak göz sağlığını etkiliyor. Göz yorgunluğu ve bir takım görme bozuklukları meydana gelebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap