Taşıt Kredisi Masraf ve Ödemeleri Nelerdir?

Taşıt Kredisi Masraf ve Ödemeleri Nelerdir? Bir araç sahibi olmak isteyen kişiler için bankalar periyodik ödeme koşullarıyla taşıt kredisi vermektedirler. Uygun ve rahat ödeme şekilleri ancak taksitlendirilerek sağlandığında mümkündür. Taksitlendirme ise vade farkını yani belli sınırlardaki faiz oranlarını beraberinde getirir. Bu durumda araç kredisi masrafları ne kadar sorusu da kredi almak isteyen herkes için merak konusudur.

Taşıt kredisi masrafları ve kredi miktarının belirlenmesinde birtakım değerlendirme kriterleri bulunur. Bu kriterler de taşıt kredisi masrafları nelerdir sorusunun yanıtını bulmada önem teşkil eder. Taşıt kredisi ücretleri bankalar tarafından iki gruba ayrılır. Zorunlu olan ve zorunlu olmayan ödemeler mevcuttur.

Ödenmesi zorunlu olan masraflar; dosya ve kasko sigorta ücretidir. Zorunlu olmayan masraflar ise; trafik sigortası, hayat sigortası, destek ferdi sigortası, bireysel emeklilik ve benzer nitelikteki sigorta türleridir. Ancak bankadan bankaya değişen farklı prosedürler burada da karşımıza çıkar. Ayrıca bankalar, sizin zorunlu olmadığınız sigortaları da yapmanız için ikna yollarını kullanmak isteyeceklerdir. Araç kredisi masrafları ne kadar net olarak bilirseniz fazladan bir ödeme içerisine girmemiş olursunuz.

Taşıt Kredisi Masrafları Ne Kadardır?

Taşıt Kredisi Masrafları Ne Kadardır?

Taşıt kredisi masraf ve ödemeleri nelerdir sorusunun karşılığını öğrendikten sonra başka sorular da aklınızı karıştırabilir. Örneğin bilgi sahibi olmanız gereken bir diğer nokta da taşıt kredisi ne kadar ve ücretler nedir gibi rakamsal bazdaki ayrıntılardır. Haydi gelin araç kredisi masrafları ne kadar detaylıca inceleyelim.

İlk etapta bankalarda dosya masrafının binde beş oranında alındığını bilmelisiniz. Mesela 100.000 TL taşıt kredisi desteği alacaksanız, bankanıza 500 TL dosya masrafı ödemesiyle karşı karşıya kalacaksınız. Masraflar bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda taşıt kaskosu da aracın değeri ve sizin sicil kaydınıza göre farklı rakamlarda olacaktır.

Trafik sigortası araç kredisi çekerken zorunlu olmasa da trafiğe çıkabilmeniz için elzemdir. Bu nedenle kredi alırken trafik sigortanızı da yaptırmanız mantıklı bir karar olur. Araç kredisi masrafları ne kadar sorusuna net olarak dosya masrafı ücreti söylenebilirken, diğer sigortalar bankalar arası muhtelif ücretlerde sunulur.

Taşıt Kredisinde Kasko Yaptırmak Zorunlu mudur?

Taşıt kredisi alırken kasko yaptırmak hangi banka ile iletişimde olursanız olun zorunlu bir uygulamadır. Araç kaskosu yaptırmanızın zorunluluk nedeni krediyi aldığınız bankayla alakalıdır. Yani bankanın, size verdiği krediyi bir nevi garantide tutabilmesi bakımından yapılır.

Kredi taksitlerinizin ödemeleri henüz bitmemişken araçla herhangi bir kaza yaşanması durumunda iki taraflı mağduriyet söz konusu olacak demektir. Ancak araç kaskosu yaptırmak benzer bir sorun yaşandığında banka ve sigorta şirketinin çözeceği bir konu olarak çözümlenmektedir. Araç kredisinde kasko zorunlu mu diye merak ediyorsanız tüm bu açıklamalardan sonra zorunlu olduğunu öğrenmiş bulunuyorsunuz.

Araç kredisi masrafları madde madde sayılıp sırayla hesaplanırken bankalarca zorunlu tutulmayan bir masraf da bulunmaktadır. Kasko gibi mecburi olmasa da devlet tarafından yürürlükte olan trafik sigortası araç kullanabilmeniz için zorunludur. Trafik sigortası yaptırmak kredi için değil trafiğe çıkabilmek için yaptırılması zaruri bir sigortadır. Bu nedenle kredi çekerken trafik sigortanızı da başlatırsanız aracınıza kavuştuğunuz zaman vakit kaybetmeden trafiğe çıkabilirsiniz.

Araç Kredisi Hesaplaması Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Araç Kredisi Hesaplaması Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Araç kredisi hesaplaması yaparken belli standartlar bankalar tarafından belirlenmiştir. Kredi masraflarının sigorta ve primlerine ek olarak asla es geçilmemesi gereken başka etkenler de bulunabilir. Bunlar da sizin ve satın almak için kredi çektiğiniz aracın özel durumlarıyla ilintilidir. Araç kredisi masrafları ne kadar sorusunun kişisel yanıtları burada devreye girer.

Taşıt kredisi destek paketleri bankadan bankaya göre değişkenlik gösteriyor. Kredi ödemelerinden faiz oranlarına, vadelendirmeden zorunlu olmayan sigorta taleplerine kadar birçok değişik veri bankalar için farklı seyreder. Taşıt kredisi oranları tıpkı masrafları gibi aracın niteliğine özeldir.

Taşıt kredisi almak isteyenleri bekleyen bir diğer farklılık da sıfır kilometre araçlar ile ikinci el araçlarda ortaya çıkıyor. Sıfır kilometre araç almak için kredi çekiyorsanız kredinizin tamamını ödeme süreniz boyunca, kefil istenmeden aracınız rehin kategorisindedir. Ancak ikinci el araç almak için kredi çektiyseniz aracınız hem rehin ediliyor hem de kredi vermek için bankalar kefil istiyor. Ödemeniz bitince rehin edilme resmiyeti de ortadan kalkıyor.

Araç kredisi masrafları ne kadar ve araç kredisi çekeceğinizde sizi neler bekler bu şekilde özetlenebilir. Daha kapsamlı bilgi almak için bankanızla görüşme sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap