.
.

Süt Nasıl Kaynatılır?

  Süt protein karbonhidrat çeşitli mineraller ile beraber içerisinde bol miktarda çinko ve a b d k vitaminlerini bulundurmaktadır. Sütün çiğ olarak tüketi..

.
.

Süt protein karbonhidrat çeşitli mineraller ile beraber içerisinde bol miktarda çinko ve a b d k vitaminlerini bulundurmaktadır. Sütün çiğ olarak tüketilmesi Uzmanlar tarafından çok fazla tavsiye edilmez Öncelikle sıcaklığa maruz kalması gelmemektedir Çünkü pastörizasyon denilen işlem uygulanmadan çiğ süt tüketimi sağlığa birçok alanda zarar verebilir ve birçok maddenin vücuda girmesine sebebiyet sağlayabilir.

Aslında inek sütü sütte herhangi zararlı bir bakteri bulunmamaktadır bununla beraber süt sağılırken sütün sağlamış olduğu meme kanalları meme uçları gibi yerlerde yaşayan Mikroplar süte karışabilir aynı zamanda süt temiz olmayan koşullarda sağ olduysa eğer bu nedenlerden ötürü temizlik koşullarına dikkat edilmemesinden kaynaklanan problemlerin ortaya çıkmaması için pastörizasyon yapılmalıdır.

Sütü mikrop ve bakterilerden tamamen arındırarak kullanmak için öncelikle süt kaynatılmalıdır ve ardından tüketilme işlemine geçilmelidir bunun nasıl yapılacağı ile ilgili olarak teknikleri yazımız içerisinde sizlerle detaylı bir şekilde paylaştık.

Özellikle de küçük çocuklara süt verirken mutlaka pastörize edilmesi gerekmektedir dışarıdan almış olduğunuz sütler zaten Pastörize edilmiş halde uzun ömürlü süt olarak size gelirken dışarıdan Direkli sütçünün kendisinden almışsanız Eğer burada dikkat etmemiz gereken husus evde kaynatma yöntemidir.

Süt nasıl kaynatılır?

Çelik bir tencereye Öncelikle soğuk su ile çalkalayın ve Bu işlem süt kaynarken dibinin tutmaması için yapılması gerektiğini aklınızda bulundurun. Süt tencereye dökülür Ocak orta ateşte yakılır süt kaynamaya başlamadan Tahta kaşık ile beraber bir kaç kez tamamen karıştırılır.

.

Kaymak tutmaya başlayıncaya kadar kayma bozmadan saklamak için fazla karıştırmadan tamamen kaynayana ve fokurdama işlemi ortaya çıkana kadar devam edin.

Kaynatırken Tahta kaşık ile karıştırmak ve içerisindeki kaşığı bırakmak sütün taşmasını engelleyecektir bu şekilde kaynatılan süt eğer hemen kullanılmayacaksa soyma işlemi gerçekleştikten sonra cam şişelerin içerisinde buzdolabında muhafaza edilebilir ve bu sayede süt en fazla 48 saat ile 72 saat arasında muhafaza edilecektir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap