.
.

Şifa Deposu Besinler Her Derdinize Deva Olacak!

.
.

Şifa Deposu Besinler Her Derdinize Deva Olacak! Vücudunuzda meydana gelen sivilce, gaz ya da kötü ağız kokusu gibi problemlerle başa çıkmak için neler tüketmeliyiz?

Sivilceye Karşı: Somon

Genellikle cildi tahriş eden ve pahalı sivilce kremlerini unutmanız gerekiyor. Beslenme sisteminizi yenileyerek kremlerle aynı etkiyi sağlamanız oldukça kolay. Amerika’da yapılan bir çalışmada, özellikle süt ürünlerinin sivilce oluşumuna sebep olduğu belirtiliyor. Öte yandan, somon gibi omega-3 yönünden zengin besinler tüketmenin, sivilce oluşumunu arttıran enflamasyonu azalttığı yönünde kanıtlar bulunuyor.

Uykusuzluğa Karşı: Şifa Deposu Kivi

Uykusuzluğa Karşı: Şifa Deposu Kivi

Uykusuzluğa Karşı: Şifa Deposu Kivi. Uykusuzluk gibi uyku düzeni sorunları yaşayanların en iyi dostunun kivi olduğunu bilmeniz gerekiyor. Tayvan’daki bir araştırma, bu konuda sorun yaşayan 24 kişiye, uyumadan bir saat önce 2 adet kivi yemelerini tavsiye edildi ve 4 hafta sonunda bu kişilerin uyku kalitelerinde büyük bir artış görüldüğü saptandı. Uykusuzluğun en büyük sebeplerinden biri olan düşük serotonin değerlerine karşı çözüm arıyorsanız, kivi içerdiği yüksek serotonin ve antioksidan ile en büyük yardımcınız olduğundan bol bol tüketmeniz gerekiyor.

Kötü Ağız Kokusuna Karşı: Yoğurt

Yoğurt, ağız içinde koku yaratan hidrojen sülfür bakterileri büyük oranda azalttığı belirtiliyor. Çalışmalar sonucunda kötü nefes sorunu yaşayan 24 kişilik bir gruba, 6 hafta boyunca günde yaklaşık 200 gram yoğurt yemelerini tavsiye ediliyor. Yoğurdun içeriğinde yer alan iyi bakterilerin hidrojen sülfür bakterileriyle savaşarak büyük bir zafer kazandığı ve yarısını azalttığı kanıtlanmıştır. Böylelikle oluşan kötü kokuların tarihe karıştığını fark edeceksiniz.

Şişkinlik ve Gaz Sorununa Karşı: Şifa Deposu Nane

Şişkinlik ve Gaz Sorununa Karşı: Şifa Deposu Nane

Şişkinlik ve Gaz Sorununa Karşı: Şifa Deposu Nane. Gazınız olduğunu hissettiğiniz zaman ağzınıza naneli bir şeker atmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Yapılan bir araştırmada, huzursuz bağırsak sendromu yaşayan katılımcılara 4 hafta boyunca nane yağı kapsülleri verilerek gözlemlendi. Sonuç olarak bakıldığında; şişkinlik ve gaz şikayetleri yüzde 75 oranında azaldığı saptandı.  Farklı bir araştırmada, nanenin sindirim borusundaki enflamasyon ve ağrıyı azalttığı da ortaya konulmuştur.

Strese Karşı: Çikolata

Strese Karşı: Çikolata

Özellikle stresli olduğunuz dönemlerde tatlı yemek çok da kötü bir fikir sayılmıyor. Uzmanlar, 2 hafta boyunca günlük 50 gram çikolata tüketmenin, kortizol seviyesini (stres hormonu) büyük miktarda azalttığını tespit ettiler. Kronik stres problemi yaşayan insanlarda kortizol yüksek seviyede olduğu gözlemlendi. Yoğun tempolu ve stresli haftalarda yanınızda mutlaka bitter çikolata bulundurmaya özen göstermelisiniz.

Baş Ağrısına Karşı: Kabak Çekirdeği Tam Bir Şifa Deposu

Baş Ağrısına Karşı: Kabak Çekirdeği Tam Bir Şifa Deposu

.

Bitmek bilmeyen sorunlardan biri de baş ağrısı. Kabus gibi üstünüze çöken baş ağrılarını azaltmak için kabak çekirdeği yemeye ne dersiniz? Zevkli ve sağlıklı bir çözümdür diyebiliriz. Baş ağrısı ile ilgili birçok araştırma, baş ağrılarının en önemli sorumlusu olarak magnezyum seviyesinin düşük olmasını sorumlu göstermektedir. Bir kase kabak çekirdeği yaklaşık 170 gram magnezyum içerdiğinden, günlük ihtiyacınızın neredeyse yarısını karşılama imkanı da buluyor olacaksınız.

Yorgunluğa Karşı: Zencefil

Yorucu ve oldukça zorlu bir antrenman mı yaptınız? Çaya çorbaya katılan zencefil bu konudaki en büyük dostunuz olduğunu hatırlatmak isteriz.  Araştırmacılar, günde 2-3 gram tüketilen zencefilin, antrenman sonrası oluşan kas yorgunluklarını yüzde 25 oranında azalttığını kanıtladılar. Zencefil, ağrı kesici etki gösteren antienflamatuvar bileşenler içerdiğinden sıkça tüketebilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap