Şeker Fasulye Tarifi

Özellikle daha iri ve küçük görüntüsü ile diğer fasulye çeşitlerinden ayrılan şeker fasulye oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Lokantalarda genellikle şeker f..

Özellikle daha iri ve küçük görüntüsü ile diğer fasulye çeşitlerinden ayrılan şeker fasulye oldukça lezzetli bir tada sahiptir.

Lokantalarda genellikle şeker fasulye kullanılmaktadır. Şeker fasulyesinin bir diğer adı ispir fasulyesidir. Erzurum’un İspir ilçesinde yetiştirilir. Sizler şeker fasulyesi ile lezzetli fasulyeler pişirebilirsiniz.

Şeker Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle şeker fasulye yapılırken bir gün önceden fasulyelerin yumuşaması için fasulyeler su da bekletilmelidir. Fasulyeleri klorsuz ve tuzlu bir su da bekletmeniz iyi olacaktır.

Akşamdan suyunu hazırladığınız fasulyeleri sabah yıkadıktan sonra yeniden temiz suda bekleterek yemek pişirim saatine kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.

Şeker fasulyelerinizi derin çelik tencerede ya da düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Haşladığınız fasulyeleri süzdürdükten sonra bir güveç içerisinde domatesleri, soğanları tereyağı ile kavurmanız gerekecektir. Şeker fasulyesi özellikle tereyağı ile piştiğinde hoş bir lezzet ortaya çıkaracaktır.

Şeker fasulyeleri dilerseniz etli ya da pastırmalı olarak da tercih edebileceğiniz gibi havuçlu olarak da deneyebilirsiniz. Şeker fasulyeleri haşladıktan sonra suyunu süzdürüp bir süzgeç içerisinde bekletin.

Daha sonra ayrı bir tence içerisinde kavurduğunuz domates ve soğanların içerisine biraz domates ve biraz biber salçası karıştırdıktan sonra fasulyeleri tencere içerisine ekleyin. daha sonra tencere içerisine klorsuz su ve baharatları ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Çok iyi bir fasulye için fasulyelerinizi kısık ateşte pişirmeniz gerekecektir.

Şeker fasulyeyi dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Fırında fasulye için güveç kullanabilirsiniz. Güveç ile yapılan fasulyeler her zaman çok daha lezzetli olacaktır.

Şeker fasulye pişirirken fasulyelerin çok diri ya da çok ezilmiş olmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Çok pişen fasulyeler dibe çökeceğinden dolayı lezzetini tam olarak anlamayacağınızdan dolayı püf noktaların dikkat edilmelidir.

Şeker fasulye yaparken öncelikle fasulyeleri haşladığınızda hafifi diri olması gerekmektedir. Böylece daha sonra salça ile birlikte yeniden pişeceği için haşlanma sürecinde daha diri olması gerekmektedir.

Şeker fasulyesini servis ederken üzerlerine kurmuş domatesler de ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap