Şefkat İsminin Anlamı

Şefkat İsminin Anlamı

Şefkat İsminin Anlamı Şefkat ismi duyulduğunda insanlarda merak duygusu uyandırmaktadır. Doğru bilinenin aksine Şefkat ismi her ne kadar kulaktan kulağa yanlış yayılmış olsa da acıyarak ve koruyarak sevme anlamına gelmektedir. Şefkat isminin kökeninde merhamet, sevgi, yardım duyguları bulunmaktadır. Şefkat çeşitli felsefi görüşlerde birden fazla yoruma sahip olsa da genele baktığımız zaman tüm bu yorumlar merhamet ve yardıma çıkmaktadır. Bu nedenle Şefkat isminin anlamı birbirinden farklı şekillerde ifade edilebilmektedir.

Şefkat hayvanlara bakıldığı zaman ise istem dışı içgüdüsel olarak gerçekleşen olay anlamını da taşımaktadır. Bu nedenle Şefkat kelimesinin sembolize edilmiş halinde hayvan figürü kullanılmış olması olasılığı oldukça fazladır. Eski uygarlıklarda ise Şefkat isminin sembolizminde yavrusunu besleyen hayvanlar kullanılmıştır. Bu isim inek, buzağı, koyun, keçi, pelikan ve yavrusunu emziren İsis ile sembolize edilmiştir. Bazı inanışlarda ise insanın edinmesi gerek erdemler arasında şefkatin de bulunması gerektiği yönündedir. Tüm bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda “Şefkat isminin anlamı nedir?” sorusunun yanıtını birden farklı şekilde ifade etmek mümkündür.

Neo-spiritüalist görüşe göre şefkat insanın hayat okulunda iken ruhuna öğrenmesi gereken en önemli ruhsal yeteneklerden birisidir. Şefkatin temelinde vicdani motivasyon bulunur ve diğergamlık olarak adlandırılır. Şefkatin kelime anlamına sözlükten bakıldığı zaman ise iki sonuca ulaşılmaktadır. Bunlardan ilki genel Türkçe lügatındaki anlamı olan koruma, acıma ve esirgeme duygusu ile karışık olan sevgi, ikincisi ise TDK Genel Türkçe Sözlüğünde yer alan anlamı sevecenliktir.

Türkiye’de Şefkat ismini kullanan 310 kişi bulunurken bu kişilerin 81 tanesi İstanbul’da 24 tanesi Ankara’da 26 tanesi ise İzmir’de yaşamaktadır. Geri kalan kişilerin ise Türkiye genelinde 81 ilde ikamet etmektedir. Genel bir değerlendirme yapıldığında Şefkat ismi Türkiye’de en çok kullanılan erkek isimleri arasında yer almaktadır.

Buna ek olarak Şefkat isminin kişilik analizi yapılınca ulaştığımız sonuç ise bu kişilerin işlerine oldukça düşkün olduğu, onlar için işlerinin kendi kişisel hayatlarından daha önce geldiği yönündedir. Bu nedenden girdikleri ortama hemen ayak uydurmazlar. Kendilerini işlerine adamış insanlardır ve genellikle soğukkanlı yapıdadırlar. Mükemmeliyetçi, planlı, aşırı ilgiden hoşlanmayan, sevecen, kuralcı doğal davranışları seven, yalnızlıktan sıkılmayan, tutumlu, işlerini mantıkla çözen, işine oldukça çok önem veren, geleneklerine bağlı, pratiklik sahibi, yönetici ve yol gösterici, çalışkan, sözünün eri, sorumluluk bilincine sahip, yol gösteren, kararlı ve kendilerinden emin kişilerdir. Kişiliklerinin rengi kırmızı uğurlu sayıları ise 4’tür.

Pek çok ailenin sorduğu “Şefkat ismi caiz mi?” sorusuna gelindiği zaman ise bu ismin caiz olmayan isimler arasında bulunmadığı için koyulabilir olduğu söylenir. Bu sebeple Şefkat isminin çocuklara verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Her ne kadar “Şefkat ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu?” sorusunun yanıtı geçmiyor olsa da caiz olan isimler arasında yer almaktadır. Bu nedenle çocuğunuza Şefkat ismini vermek istiyorsanız bu konuda herhangi bir endişe duymanıza gerek yoktur.

Şefkat isminin kökeni Arapça olmakla birlikte kuranda yer aldığı düşünülse de bu düşünce yanlıştır. Şefkat ismi Kuran’da geçmemektedir. Şefkat ismi sanılanın aksine sadece erkek ismi değil aynı zamanda kadın ismidir. Bu sebeple bu isim uniseks isimler arasında yer almaktadır.

Çocuklarına benzer isimler koymak isteyen ebeveynler ister Şefkat ismi ile uyumlu isim arayışı içerisine girmektedir. Aşağıda yer alan listeden Şefkat ismi ile uyumlu olan isimleri ulaşabilir çocuklarınız için uyumlu isim tercih gerçekleştirebilirsiniz. Listede yer alan tüm isimler caiz ve anlamı güzel olan isimler arasından seçilmiştir. Bu nedenle isim seçimi gerçekleştirilirken herhangi bir endişe duyulmasına gerek yoktur. 

sefkat-isminin-anlami-77729
Şefkat İsminin Anlamı

Şefika, Şefik, Şefaat, Şefaattin, Şefakat, Şefi, Şefaaddin, Şefaati, İfakat, Cankat, Sadakat, Firkat, Hilkat, Hakikat, Refakat, Rikkat, Akat, Liyakat, Şehzat, Şecaat, Şeyyat, Şezerat, Şevket, Şöhret, Şazimet, Şehadet, Şahadet, Şerafet, Şerbet, Şaziment, Şit, Şirzat isimleri Şefkat ismi ile uyum sağlayan isimler arasında yer almaktadır.

Şefkat isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 1 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Sevecenlik, Acıma Ve Sevgi Duygusu. – Erkek Ve Kadın Adı Olarak Kullanılır.

Cinsiyeti: Üniseks
Kökeni: Arapça
Kuran ‘da geçmiyor.

Şefkat ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Şefkat ismini kullanan 310 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Şefkat ismini kullanan 81 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Şefkat ismini kullanan 24 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Şefkat ismini kullanan 26 kişi bulunmaktadır.

Şefkat isminin Türkiye sıralaması

Şefkat en çok kullanılan 4363. isimdir.

Üniseks isimleri arasında, en çok kullanılan 318. isimdir.

Şefkat isminin Harf Analizi

Kişiye Şefkat ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

Ş : Çok üretken ve güçlü anlamlarını çağrıştırır, ş harfinin olması iyidir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

F : Uysal, güvenilir anlamı uyandırır,bu harf isminizde olabilir.

K : Başarılı, unvan sahibi çağrışımda bulundurtur,en az bir tane bulundurması çok iyidir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

T : Duygularını zor açabilen birini akılda uyandırır,T harfini çok tercih edilmemelidir.

Şefkat İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Şefkat ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Şefkat isminin anlamını gözden geçirin!

Şefkat İsminin Numerolojisi

Şefkat isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

Ş: yirmi üç
E: altı
F: yedi
K: on dört
A: bir
T: yirmi dört
TOPLAM: 75

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap