Sebzeler Mikroplardan Nasıl Arındırılır? Koronavirüse Özel Yıkama

Sebzeler  üzerinde Mikropların ciddi bir hakimiyet kurabileceklerini unutmamak gerek. Bunları hem doğal olarak oluşan mikroplardan hem de kimyasal ilaçlamalardan ötürü oluşan mikroorganizmalardan anlayabiliriz.

Tabii ki bunlar için bazı yıkama yöntemleri kullanarak sebzeleri arındırıyoruz. Fakat şu sıralar global ölçekte bir pandemi yaratan Covid-19 için bazı ek önlemler alınıyor. Bu ek önlemler sayesinde de Koronavirüs tehlikesine karşı sebzeleri daha verimli bir biçimde yıkayabiliyoruz.

Öncelikle sebzelerin yıkanması esnasında tabii ki su yeterli olabiliyor. Fakat virüs tehlikesi yokken bile sirke ve karbonat ile daha steril hale getirilebiliyordu.

Koronavirüse karşı sebzeleri hangi koşullarda yıkamamız gerektiği ise özellikle Masterchef programındaki ünlü şefler tarafından masanın üzerine yatırıldı. Böylece çok daha steril bir yıkama yöntemi kullanabilmemiz mümkün oldu.

Sebzeler Mikroplardan Nasıl Arındırılır? Koronavirüse Özel Yıkama

Sebzeler Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Nasıl Yıkanmalıdır?

Sebzeleri tamamıyla mikroplardan arındırmak için birkaç farklı ipucu sunuluyor. Bunlar ise işin püf noktaları olarak düşünülebilir. Ayrıca daha pratik ve uygun fiyatlara hem lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler için bazı yöntemler önerildi.

Bunlar arasında en önem verilen ayrıntı ise tabii ki sebzelerin temizlenmesi oldu. Sebzelerin temizliği için öncelikli olarak suyun içerisine karbonat atılması kesinlikle öneriliyor.

Mikropların kırılması ve yok olması için bu şart. Verilen oran ise genellikle kullanılandan biraz daha fazla gibi duruyor. Çünkü her 2 litrelik su kabına bir çay kaşığı kadar karbonat ilave etmek steril bir yıkama için önemli.

Mikropların kol gezdiği bir dönemde yaşadığımız için özellikle besinlerin yıkandıktan sonra da saklama koşullarına dikkat edilmesi tavsiye edildi.

Meyve ya da sebze türlerinin tamamına uygulanabilecek olan bu yöntem mikroorganizmaların yaşamasının önüne geçiyor. Yağlı kağıdı fırın tepsisine yerleştirdikten sonra sebzeyi veya meyveyi dilimleyerek dizmeye başlıyoruz. Fırını yalnızca 60 derece sıcaklığa ayarlayarak tepsiyi fırına veriyoruz.

Bu sayede yiyecekler kurutulmuş olacak ve uzun süre saklama koşullarında bile steril halini koruyacaktır. Et suyu saklamak içinse kemikli parçaları gece boyunca suda beklettikten sonra 200 dereceye getirdiğiniz fırına atarak mühürlemeniz öneriliyor.

Sonrasında mühürlediğiniz etleri çıkarak kaynatmalı ve kaynama işleminin ardından soğumaya bırakmalısınız. Soğuduktan sonra ise kullanacağınız porsiyonlara bağlı olarak kilitli buzluk poşetlerine atarak derin dondurucuya atabilirsiniz.

Ayrıca şeflerin bir diğer önerisi kelle paça için oldu. Fiyat olarak pahalı olduğundan ötürü kelle paça yerine aldığınız kemikleri ikiye kırarak suda bir gece boyunca bekletip iliklerini temizlemeniz öneriliyor.

Sonra kaynattıktan sonra afiyetle içebilirsiniz. Dahil edeceğiniz tuz ve limon ile müthiş bir tat yakalayabileceğiniz gibi en sağlıklı yiyeceklerden birisini evde organik olarak yapmış oluyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap