Sarısabır Bitkisi (Aloe vera) Neye İyi Gelir?

Asphodeloideae olarak kimsenin bilmediği, Aloe vera dendiğinde ise özellikle kadınların yakından tanıdığı bir bitkiden bahsedeceğiz. Türkiye’de resmi ola..

Asphodeloideae olarak kimsenin bilmediği, Aloe vera dendiğinde ise özellikle kadınların yakından tanıdığı bir bitkiden bahsedeceğiz.

Türkiye’de resmi olarak ismi Tıbbi Sarısabır olarak lanse edilmiştir. Bu aşamada cilt bakımı ve sağlığı için tüm kozmetik ürünlerde ana etken maddesi olarak kullanıldığından bahsetmemize gerek yok.

Zira faydalarıyla ilaç ve kozmetik sektörünün çok sık tercih ettiği bir bitkisel ürün haline gelmiştir.

Yalnızca cilt ve deri hastalıkları için değil, içeriğinde barındırdığı zengin mineral ve vitaminlerle sonuçları doğurduğundan ötürü 1990’ların ortasından bu yana aktif olarak kullanılmaktadır.

Aloe vera ile cilt tedavisi uygulayan çok sayıda insan olsa da bunların büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturur. Bilhassa Türkiye’de bu oran gerçek anlamda azımsanmayacak düzeyde çok.

Yaralı ve Yanık Ciltlerde Aloe vera Etkisi

Aloe vera kullanımı çok yoğun olmasına karşılık Tıbbi Sarısabır bitkisi kullanımı dendiğinde herkesin şaşıracağı bir tanım doğuyor.

Keza ülkemizde bu isimle yalnızca aktarlarda anıldığını görebiliyoruz. Aynı zamanda yanık izlerini geçirmek için Aloe vera jeli kullanmak son derece işe yarar ve cilt için faydalı olsa da yan etki durumlarından bahsetmekte fayda görüyoruz.

Günümüzde Sarısabır bitkisi yani Aloevera yan etkileri arasında şu gibi durumlara rastlanmaktadır.

Tüketilmesi midenize baskı yapabilir ve ishal ile sonuçlanabilir. Bu durumda düzenli kullanımdan kaçınmak gerekir.

Hamile olanlar ve yeni doğum yapmış olanların kullanmaması gerekir.

Mide hassasiyet, mide kanaması, mide spazmı, mide ülseri, bağırsak rahatsızlıkları, crohn, ülseratif kolit hastalıklarına sahip kişilerin kullanması önerilmez.

Bu grupların dışında kullanımında hiçbir yan etki ya da zarar yoktur. Aynı zamanda onarıcı etkisi çok güçlü olduğu için birçok hastanın yanık ve yara izinde olumlu etkiler göstermiştir.

Yanık derecesine bağlı olarak dermatoloji uzmanına danışarak kullanmanız daha yerinde olacaktır. Yara izlerinde üzeri iltihaplı ve enfeksiyon riski olanlarda kullanılması anlık olarak önerilmez.

Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

Aloe Vera içeren jeller ve kremler şuan sağlık ve kozmetik sektörünün bel kemiğini oluşturuyor. Fakat bunu doğal yöntemlerle evinizde temin edebileceğinizi belirtmek istiyoruz.

Günümüzde Aloe vera jeli olarak bilinen ve gerçek anlamda cilt tedavisinde kullanılabilen bitkisel kremi evdeki malzemelerle üretebilirsiniz.

Kendi Aloe Vera kreminizi tarifi ile çok kolay bir biçimde yapabilirsiniz. Bunun için malzemeleri temin ettikten sonra hazırlanış aşamasındaki sıralamayı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Malzemeler

1 Tane Sarısabır Bitkisi (Aloe Vera)

Hazırlanışı

Aloe Vera dikenli bir bitki olduğu için hazırlık aşamalarında dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Haliyle elinize batma riskini ortadan kaldırmak için bıçak ya da meyve soyacağını kullanabilirsiniz.

Öncelikle Aloe Vera yapraklarından yeteri kadar kopartarak dikkatli bir biçimde kaba dik konumda koyup beklemek gerekiyor.

Cildimiz için çok faydalı olmasına rağmen zararlı olan içeriğini bırakması için ilk maddeyi uygulamak çok önemlidir.

Ardından 1 saat geçince yaprakları alıp yıkama işlemini yapın ve sıvının tamamen aktığından emin olun.

Dış kısmı dikenli olduğu için burayı soyacak ya da bıçak kullanarak bitkiden ayırmamız gerekiyor.

Dikenli kısmı soyduktan sonra yaprakları bölerek daha ufak parçalara ayırabilirsiniz.

Dikenli kısmın altında yer alan kabuklar ise son kısım olarak düşünülebilir.

Burayı soyduktan sonra Aloe Vera jeli doğal olarak karşınıza çıkmış olacak.

Aloe vera Jeli Nasıl Uygulanır?

Aloe Vera jeli yalnızca cildimizde onarım için bekleyen bölgelere sürülmelidir. Yani yanık, yara izi olan ya da benzeri cilt sorunlarının yaşandığı kısımlara sürerek uygulamalıyız.

Bunun haricinde cilt bakımı için işlenmiş bir Aloe vera özlü krem almamız çok daha yararlı olacaktır.

Yara iyileştirici özelliğinden daha somut bir biçimde yararlanmak için bu şekilde doğal uyguladığımız bitkisel çözümü yan etki değerlerini göz önüne alarak uygulamalısınız.

Hemen yukarıda yanık ve yara izlerinde etkilerinden bahsederken kullanmaması gereken kişileri sıraladık.

Aloe vera Faydaları

Aloe Vera faydaları açısından belki en önemli bitkiler arasında doğrudan giriş yapabilir.

Vitamin ve Mineraller
A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri, Kalsiyum, Magnezyum, Folik Asit, Selenyum, Sodyum, Çinko, Krom, Potasyum, Demir, Manganez, Bakır mineralleri için en zengin bitkisel kaynaktır.

Cilt

Cilt için Aloe Vera her şey demektir. Cilt bakımında aktif rol oynar ve nemlendirici etkisiyle cildi besler. Daha parlak bir görünümle bakımını yaparak kırışıklık ve çizgileri en aza indirir. Cilt lekelerini kaparken cilt rahatsızlıklarından kaynaklanan yaralanmalarda iyileştirici etkisi vardır.

Aloe Veranın İyi Geldi Hastalıklar

Zihinsel gelişimi desteklediği gibi bu anlamda sorun yaşayan bireylerde tedavi edici olarak kullanılabilir. Sarılık, kalp ve damar rahatsızlıkları,

Baş ağrısı, hazımsızlık, sindirim sistemi sorunları, astım tedavisinde tercih edilebilen bitkisel çözüm yolları arasındadır. Kolesterolü dengede tutabilir.

Kabızlık

Toz halinde kullanılırsa kabızlık sorununu çok kısa bir sürede geçirecektir.

Şişlikleri Önler

Ciltte yer alan şişlikler rahatsız edici seviyeye gelebilir. Özellikle yüzde ve göz hizasında yaşanan tüm şişkinlikleri indirir.

Saç Bakımı

Saçlarda oluşabilecek hemen her sorun için kullanılabilecek bir bakım kürü olarak görülmektedir. Şampuan ve saç bakım kremlerinde bu yüzden kullanılır.

Bakteri ve Virüsleri Önler

Bağışıklık sistemine katkı sağladığı gibi bakterilerin üremesini önlemektedir.

Diğer Faydaları

Radyasyona maruz kaldığınızda etkilerinden arınmanız için tercih edebilirsiniz.

Gözenekleri açarak cildin daha fazla beslenmesini sağlar.

Kan basıncını arttırdığı için bu yönden sorun yaşayanların kullanması önerilmez.

Hücre yenilenmesinde ciddi bir artış sağlar. Balgam söktürücü olarak boğaz tahrişini önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap