Şalgam Nasıl Saklanır?

Şalgam Nasıl Saklanır? İki çenekli kök bitkilerden olan şalgam özellikle Adana bölgesinde oldukça çok kullanılan önemli bir besin kaynağıdır. Şalgam içerisinde..

Şalgam Nasıl Saklanır?

İki çenekli kök bitkilerden olan şalgam özellikle Adana bölgesinde oldukça çok kullanılan önemli bir besin kaynağıdır.

Şalgam içerisindeki vitamin ve minerallerden dolayı kış aylarında grip ve soğuk algınlığına yakalanması engelleyecek bileşenleri içerisinde bulundurmaktadır.

İçecek olarak da Adana bölgesinde ve ülkemizin genelinde acı yiyeceklerin yanında tüketilen şalgam suyu vücudumuzdaki Kan şekerinin dengesini sağlar.

Enerji ihtiyacımızın büyük bir bölümünü karşılar ve Türk mutfağında son derece yaygın bir gıda olmaktadır.

Yemekleri içecekleri ve salataları yapılarak çeşitli varyasyonlar la tüketilen şalgam evde sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilmek için belli başlı tekniklerin uygulanması gerekir.

Şalgam muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken en kritik hususların başında ortamdaki sıcaklık ve nem miktarı gelmektedir.

Düşük sıcaklığı ne olduğu ve kuru ortamlarda şalgamın uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte aşırı nemli ve yüksek sıcaklıkların bulunduğu bölgelerde şalgam bozulacaktır ve lezzetini kaybedecektir.

Evde şalgamı muhafaza etmek için en uygun ortam buzdolabı içerisindeki sebze bölümü ya da eğer kış ayı içerisinde işiniz balkonlar ve pencere kenarlarıdır.

Soğuk ve nemin bulunmadığı ortamlarda çok daha verimli bir şekilde muhafaza edilebilen şalgamları bu ortamlarda saklanması gerekmektedir.

Yapı itibariyle uzun sapları bulunan şalgam muhafaza edildiği alan içerisinde fazlaca yer tutmaması için genelde sapları kesilmektedir.

Uzun süre şalgamı muhafaza etmek gibi bir niyetimiz bulunuyorsa saplarını kesmeniz muhafaza etme sürenizi azaltır.

Bu nedenlerden ötürü çok yer kapladığını düşünsenize şalgamın sapını kesmeden saklamanız daha uzun süre muhafaza edebilmeniz için sizlere büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Tıpkı domateslerde soğanlar da olduğu gibi sebzelerin sapının sebze ömrünü daha uzun tuttuğunu bilmenizde fayda var.

Şalgamı saklamadan önce yıkamanız gerekmektedir Çünkü su Değdiği Zaman şalgam dokusu hızlı bir süre içerisinde yumuşama gösterecektir ve muhafaza etme sürenizi bir anda yarıya indireceksiniz.

Her seferinde sadece tüketebileceğiniz kadar şalgamı yıkayarak sofralarınızda tüketmeniz daha mantıklıdır.
Şalgamları saklamak için plastik poşetler kullanmak yerine kağıttan yapılmış poşetleri kullanmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Manavlarda satılan manav kağıtları ve organların dış etkilerden daha uzun süre korunmasını sağlayacaktır ve bu şekilde yaklaşık 1 ay kadar saklama yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap