Sağlıklı Yaşam Vücut Saatinde Gizli

Sağlıklı yaşam vücut saatinde gizli açıklamasında bulunan uzmanlar saatin genlerinizle gelen kodlamalar sayesinde sağlıklı yaşama kavuşmanı sağladığını ifade e..

Sağlıklı yaşam vücut saatinde gizli açıklamasında bulunan uzmanlar saatin genlerinizle gelen kodlamalar sayesinde sağlıklı yaşama kavuşmanı sağladığını ifade ediyorlar.

Vücudunuz için ne zaman ne yapmalısınız?

işte vücut saatinizle ilgili gerçekleri sizler için araştırdık.

Gece saat 01.00-02.00: İnsanların çoğu bu saatlerde uyumuş ya da uyumak için çaba harcıyor olabilirler fakat çalışan biriyseniz ve bu saatlerde performans bekleyen biriyseniz oldukça yanlış saat zamanlaması yapıyorsunuz demektir. Bu saatlerde kişilerde verim düşer dikkat azalır. Görme yetinizde ve reflekslerde zayıflık hissedilir.

Gece saat 03.00: Fiziksel yorgunluğun artık iyice hissedildiği saatlerden biridir insanlar gecenin verdiği tembellikle içe dönük bir eğilim gösterebilirler. Beden ve ruh hali olarak oldukça da karamsarlığın ön planda olduğu süreci de işaret edebilir.

Yapılan birçok araştırma gösteriyor ki kişilerin sık yaşadığı bunalım ve intihar gibi eylemleri bu saatlerde daha çok görülmektedir.
Gece saat 04.00: Gecenin ve sabahın ortası sayılan bu saatte beden yeni sabaha kendini hazırlamak için enerji üretmeye başlar.

Vücutta değişimler başlar öncelikle kan basıncı yükselir, damarlar gerilir ve beden artık uyunmaya hazırdır. Yükselen kan basıncı sayesinde kişiler bu saatlerde özelliklede kalp sorunu olanların spor yaparken dikkatli olmasında yarar vardır.

Bu saatlerde 04.00 ya da 06.00 saatleri arası enfarktüs krizi geçirme olasılığı yüksektir. Kalp rahatsızlığı olanlar ve erken saatlerde spor yapanların dikkatli olmaları gereken bir zaman dilimidir.

Sabah saat 05.00-06.00: Sabah olmuştur ve gün ağırlamak üzeredir mevsimlere göre yaz aydınlık kış ise karınlık sabahlara uyanırız. Bu saatlerde özellikle de stres hormonu gün içindeki performansının daha yükseğinde seyir gösterir.

Vücut çalışmaya başlarken gece saatlerinde dinlenmek ya da bedenin farklı alışmalarıyla kaybedilen enerji bu saatlerde kazanılır. Vücut yeni güne hazırdır.

Sabah saat 07.00: Beden uyanmıştır fakat organizmalar zayıf bir şekilde uyunmaya çalışır kas ve eklemlerimiz halen ısınmamış ve soğukturlar. Bu saatlerde özelikle spor yapanlara tavsiyem bu saatlerde spor yapmaktan kaçının özelliklede kahvaltı yapmadan spor yapmayı aklınızdan dahi geçirmeyin.

Kahvaltınızı yapın ki sindirim sisteminiz harekete geçerek çalışsın. Kahvaltıda asla kısıtlama yapmayın çünkü bu saatlerde yapılan kahvaltılarda ne yerseniz yiyin çünkü depo edilmeden direk enerjiye çevrilecektir.

Sabah saat 08.00: Sabahın bu saatlerinde uyunan kişilerde uyurken ölçülen nabız 60 hızında iken uyandıktan sonraki ölçülen sağlıklı insanlarda nabız ise 72 ya da 78 dır çünkü bu saatlerde nabız ve tansiyon yükselmeye başlar.

Bu saatlerde özelliklede tansiyon hastalarının dikkatli olmasında yarar vardır efor harcayarak kendilerini yormamalıdırlar bunun yanında kalp atışı hızı yükseleceği için kalp krizi riskine karşıda tedbirli olmakta yarar vardır. Bu saatlerde damarlarda yeni esneyeceği için daralma daha etkilidir bu saatlerde içilen sigaranın da sağlığa zararı inanılmaz fazladır.

Sabah saat 09.00-11.00: Beden için özelikle de beyin için en verimli saatlerdir. Konsantrasyonun yüksek ve doğru kararların verildiği saatlerdir.
Sabah saatlerinde vücut saatinizle ilgili olan gelişmeleri ilkyazımızda paylaşmıştık ikinci yazımızda sağlıklı olmanın vücut saatinden geçtiği öğle saatlerinden gece 24.00 saatlerine kadar olan süreci sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

Öğle Saati 12.00-14.00: Bu saatler beden için yorgunluğun hissedildiği dikkatin dağıldığı ve uyku halinin kendini gösterdiği saatlerdir, öğle yemeği yeme vakti gelmiştir. Kan sindirim için yoğun olarak mide tarafından kullanılacaktır ve tepkisini gösterir. Yemek sonrasında uyumak oldukça sağlıklıdır.

Saat 15.00: Kişilerde mutluluk özlenir çünkü bedenin mutluluk hormonu olan endorfin salınımı en yüksek seviyelerde seyreder bu sayede enerjik ve verimli hissedebilirsiniz. Gün içindeki ikinci verimli zamandır düşük seviyelerde olsa da kendini gösterir.

Saat 16.00-17.00: Adrenalin hormonunun en yüksek şekilde salgılandığı saatlerdir kesinlikle kaslar oldukça güçlü durumdadırlar organlar günün en yüksek çalışma gücüne ulaşmışlardır. Bu saatlerde spor yapmak oldukça sağlıklı olacaktır.

Saat 18.00: Beden de yorgunluk başlar çünkü artık akşam yemeği için hazırlıklar kendini gösterir. Kaslarda kuvvette düşüş halsizlik başlar bunun yanında mide gün içinde en fazla asidi bu saatlerde salgılamaktadır.

Saat 19.00-20.00: Bu saatlerde havanın kararması bedeni melotonin hormonunun aktif hale gelmesiyle uyku moduna hazırlar. Kan basıncında azalma, nabızda yavaşlama, mide ve sindirimde çalışma yavaşlama değil çalışma gözlenmektedir.

Saat 21.00: Sindirim sisteminin sürekli çalıştığı düşünülür fakat sindirim sistemi bu saatlerde çalışmaını durdurmuştur. Bu saatlerde yemek yemeniz oldukça sakıncalıdır. Yani beden artık günlük çalışmasını tamamen bitirmiştir. Organların görevi bitmiştir bu saatlerde yemek yediğinizde organ çalışmadığı için sindirilmeyecek ve organa tamamen yük olacaktır.

Mide için bu saatlerde yenen yemek sadece çürüyerek bedenden atılacaktır. Midede çürüyen bu besinler zararlı asitler oluşturacak buda bağırsak ve mide mukozasına zarar verecek ve olumsuz birçok problem yaşamanıza neden olacaktır.

Saat 22.00: Alyuvarlarda etkin bir artış görülür. Bedenin bağışıklık sistemi oldukça iyi çalışmaya başlar. Bu saatlerde alkol ya da sigara kullanan kişilerde vücuda giren zehirler vücut tarafından yok edilemez ve birikir. Vücuda bu saatlerde alınan zehirli maddeler daha da etkili zehirlenmeye yol açar.

Saat 23.00:Gecenin en yoğun olduğu saatlerdir beden artık tamamen uykuya hazırdır. Tüm bedende gevşemeler hissedilir rahatlama sakinleşme olukça etkilidir. Stres hormonu salınımı bu saatlerde oldukça alt seviyelerde seyretmektedir.

Tansiyonda düşme vücut ısınızda da üşüşler gözlenir. Uykuya hazırlandığınız ve daldığınız 10 dakika süresince kalp atışı ve beyin fonksiyonları yavaşlar ve derin uykuya geçilir.

Saat 24.00:uykuya geçtiniz ve derin bir sürece giren beden artık kendini onarmaya ve yenilemeye kodlu bir şekilde çalışmaya başlar. Akşam saatlerinde yenen besinler emilerek hücrelerin onarılmasında kullanılmaktadır.

Hücrelerde onarımlar başlar cilt temizlenir gözler temizlenir saçlar uzar. Tüm gün zarar gören dokular yenilenir. Bu saatlerde uyku uyumayan kişilerde yaşlanma süreci artar çünkü bedene yenilenme ve onarım şansı sunmamanız anlamına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap