Psikonevroz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sağlık denilince akla sadece fiziksel sorunlar gelmesin. Ruhsal sıkıntılar daha kötü sonuçlar doğurur ki Psikonevroz tam da burada devreye giriyor.

İnsan yaşamında beden sağlığı kadar ruhsal sağlık da bir hayli önemlidir. Kimi zaman insanların ruhsal sağlığına pek önem vermedikleri aksine beden sağlığına daha çok önemsedikleri görülebilmektedir.

Oysa ki kaliteli bir yaşam sürmek, insanlarla ilişkilerinde sağlıklı yollar izlemek için ruh sağlığının önemi çok büyüktür. İnsan yaşamını etkileyen bir rahatsızlık olarak psikonevroz, gerek insanın kendi iç yaşantısı gerekse diğer insanlarla olan ilişkileri bozma derecesine getiren ancak şiddetli olmayan psikolojik bozukluktur.

Psikonevroz nedir sorusuna cevap arayan kişilerin karşılaşacakları tanım ise; herhangi bir sinir hastalığına ya da organik faaliyet bozukluğuna dayalı olmayan kişilik rahatsızlığı olmaktadır.

Psikonevroz nedir kısaca bahsedelim. Psikonevroz hastalığı, kişinin iç mücadeleleri ve rahatsızlık verici sosyal ilişkiler yaşaması ile kendini göstermektedir. Psikonevrozun kökenine bakıldığında Sigmund Freud’un psikanalitik teorisi ile ilişkili olduğu görülebilir. Buna göre zihin bilinçli ve bilinçsiz olarak ayrılabilir. Zihnin bilinçsiz kısmı adeta depo görevi görmekte olup bilinçli kısmına baskı uygulayabilir. Bu durumda kabul edilemeyen, mantıksız düşünceleri bilinçli kısma itmeye çalışır. Böylece anksiyete bozukluğu gibi psikonevrotik rahatsızlıklar baş göstermeye başlar.

Psikonevroz şizofreni günümüzde karşılaştığımız psikolojik bozuklukların yaygın olanlarından biridir. Özellikle ünlü oyuncu Arda Kural ile özdeşleşen bir rahatsızlık olmuştur. İnsan yaşamında ciddi ruhsal bunalımlara yol açan, kişinin ruhsal açıdan çökmesine neden olan bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Psikonevroz belirtileri nelerdir dediğimizde ise bu rahatsızlığa yakalanan kişilerde kendiniz aciz hissetme, işe yaramaz bir kişi olarak görme ve bitkin hissetme gibi haller görülmektedir. Hatta bunlarla da kalmayıp kişiyi intihara sürükleyebilmektedir.

Psikonevroz ekşi sözlükteki yorumlar neticesinde de öğrenilebilecek bir hastalık. İnsanlar tecrübelerini bu gibi platformlarda paylaşırken bilgi verici Psikonevroz vikipedi yazılarını da inceleyebilirsiniz.

Psikonevroz Arda Kural isimli ünlü oyuncunun yakalandığı bir hasatalık olarak bilinmektedir. Psikonevroz anksiyete bozukluğu gibi sonuçlar doğurur.

Psikonevroz Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?

Psikonevroz ne demek sorusuna cevap arayan kişiler genel olarak psikonevroz belirtileri konusunda da araştırma yapmaktadır. Bu rahatsızlığın belirtileri pek çok etmen olabilmektedir. Kendisinde psikonevroz belirtileri hisseden kişi bir uzman yardımı almalıdır. Erken tanı her hastalıkta olduğu gibi bu rahatsızlıkta da oldukça önemlidir. Aşağıda yer alan durumlar bu rahatsızlığın başlıca belirtilerini oluşturmaktadır:

·       Kişinin kendisini aciz ve işe yaramaz hissetmesi

·       Kişinin karşılaştığı sorunlara çözüm üretememesi ve çabuk vazgeçmesi

·       Sosyal ortamlardan kaçış ve çabuk kaynaşamama

·       Boş zamanları tek başına evde geçirme

·       İlgisizlikten yakınma ve çevreden ilgi bekleme

·       Birbirinden farklı duyguların bir arada yaşanması

·       Ölme arzusu

Psikonevroz Rahatsızlığının Nedenleri Nelerdir?

Psikonevroz nedenleri nelerdir sorusuna cevap arayan kişiler pek çok neden ile karşılaşabilmektedir. Bu nedenler kişiden kişiye değişmekle birlikte kişinin yaşadığı hayat tarzı ve ortam da birbirinden farklı sebepleri doğurmaktadır. Belli başlı psikonevroz nedenleri olarak şunları söylemek mümkündür:

·       Kalabalık ve büyük şehirlerde yaşayan insanların ihtiyaçlarından yoksun kalması

·       Kişinin sevdiklerinden ayrılması, sevdiklerini kaybetmesi ya da diğer kişilerden ilgi görmek istemesi

·       Kişinin sosyal yaşamdan koparak günlük yaşamda vaktinin büyük kısmını evde tek başına geçirmesi

·       Özellikle okul ya da iş sebebiyle aileden uzaklaşarak başka semte yerleşen ve tek başına yaşamak zorunda kalma

·       Gerek iş yaşamında gerekse başka türlü olarak devamlı başarı kaybına uğrama

·       Bir topluluğa karşı konuşma ya da karşı cinsle sohbet etmede kişinin karşılaşacağı özgüven eksikliği

·       Hızlı yaşlanma korkusundan kaynaklı sorunlar

·       Şöhret olduktan sonra ortaya çıkan kendine yetmeme ve eksiklik korkusu

·       Fiziksel açıdan kişinin kendisini eksik olarak görmesi

·       Kanser hastalığına yakalanmış olup da uzun süre boyunca tedavi görme

Psikonevroz Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Psikonevroz rahatsızlığı da diğer psikolojik rahatsızlıklar gibi tedavi edilmesi mümkün rahatsızlıklardan biridir. Tedavinin bir uzman yardımı ile yapılmasına dikkat edilmesi gerekir. Her insanın biyolojik, fizyolojik ve psikolojik durumu birbirinden farklıdır. Bu nedenle tedavi yöntemleri de doğal olarak farklılık gösterebilmektedir. Psikonevroz testi nasıl yapılır? Psikonevroz nasıl tedavi edilir sorusuna yanıt olarak şu adımlar verilebilebilir:

·       İlk önce bu hastalığa sahip kişilerin uzman yardımı alması gerekmektedir. Alanında uzman bir psikiyatra gitmek ve doğru teşhisi koydurmak önem taşımaktadır.

·       Psikonevroz rahatsızlığa sahip kişilerde bu rahatsızlığın ne şekilde ortaya çıktığı araştırılır ve ona göre tedavi sürecine gidilir.

·       İlk seansın ardından psikiyatr tarafından yazılan psikonevroz ilaçları ile hastanın daha sakin davranması ve olumlu düşünmesi sağlanabilir.

·       Uzman kişi tarafından hastada görülen psikonevroz rahatsızlığının nedenleri ayrı ayrı tedavi konusu edilir. Gerekirse her bir neden için ayrı ayrı seanslar düzenlenerek hasta kişiye yardımcı olunur.

·       Hastanın sorunları çözüme kavuşana kadar ona yardımcı olunur. Eğer çözüme kavuşmayacak konular olursa da uygun bir dille hastaya ifade edilir ve hastanın kendini iyi hissetmesi sağlanır.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap