.
.

Pis Kokan Çöp Kovasının Kokusuna Kesin Çözüm Nedir?

.
.

Pis Kokan Çöp Kovası Özellikle mutfak gibi gıdayla iç içe olan bir alanda çöplerin bulunması kimse tarafından istenmez.

Ancak sürekli çöp çıkan mutfaklarda çöp kutusu olmaması ciddi bir soruna dönüşecektir. Bu sebeple genelde mutfak için hem dekoratif hem de işlevsel çöp kovalarını tercih etmekteyiz.

Çoğunlukla kapaklı tasarımlar daha dikkat çeker. Özellikle elle temas etmeden çöpü atabildiğimiz ve sonrasında kendiliğinden kapağı kapanan çöp kovalarının bir adım önde olduğu aşikâr.

Yine de bu durum çöp kovasından yayılan ve tüm mutfağı saran pis kokular için bir engel değil. Hatta tam aksine yanlış bilgiler ışığında kokunun daha da fazla yayılmasına sebep olabiliyorlar.

Sürekli yemek artıklarını, yiyeceklerden kalanları ve hazırlık sürecindeki çöpleri attığımız bu çöp kovası hava sirkülasyonu kesildiği için çöp kokusunu maksimum seviyeye çıkarabiliyor.

Pis Kokan Çöp Kovasının Kokusuna Kesin Çözüm Nedir?

Mutfak Çöp Kovasında Su Toplanmasını Önlemek

Üstelik mutfakta her türlü yiyecek hazırlandığı için ister istemez çöpler bir miktar sıvıyla birlikte atılabiliyor. Bu durum ise kovanın içerisinde belli bir süre sonra artıklardan sızan suların birikmesine neden oluyor. Katı çöpler çok yoğun bir koku yaymazken sıvı olanlar ciddi bir koku yaratabiliyor.

.

Doğal olarak mutfakta çöp kutusunun kokmasını istemiyorsak almamız gereken ilk önlem sıvıdan kaçınmak olacaktır.

Hali hazırda zaten çöp kovasının içerisinde çöp torbası kullanıyoruz. Yani biriken su kovaya değil çöp torbasına birikiyor. Hemen yırtılan, sızdıran ya da delik olan bir çöp torbası kullanmak kokunun kovaya bulaşmasına sebep olur. Çünkü çöpten sızan sıvılar bir süre sonra kovaya dolmaya başlayacaktır.

Bu bakteri oluşumundan havaya yayılan mikroplara kadar pek çok sonucu meşru kılabilir.

Her ihtimale karşı çöp torbasını değiştireceğiniz zaman altına temiz bir gazete kağıdı yaymanız ya da iki kat çöp torbası kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca kullanacağınız çöp torbasının endüstriyel kullanıma uygun olması yırtılma ya da delinme gibi sorunları ortadan kaldıracaktır.

Olası bir sızıntı durumunda çöp kovası mevcut kokuyu her geçen gün daha fazla yayacaktır. Bu kokunun önüne geçmek ise imkânsız gibi görünebilir.

İlk olarak çöp kovasının sterilizasyonunu pratik bir biçimde sağlamalısınız. Örneğin boraks ve su karışımını kovaya dökerek bulaşık süngerinin telli kısmıyla güzelce ovalamanız gerek.

Eğer evde boraks yoksa çamaşır suyu ile su karışımını dökebilirsiniz. Bu işlemleri yaparken hem çöp kovasından ötürü hem de kullanacağınız temizlik malzemelerinden ötürü elinizde eldiven olması işinize yarayacaktır.

.

Eğer böyle bir çöp kovası temizliğine ayıracak vaktiniz yoksa ve kokuları azaltmak istiyorsanız öncelikli olarak yemek kaşığıyla karbonatı alıp çöp kovasının dibine atabilirsiniz.

Karbonat kötü kokuları hızlı bir biçimde perdeleyecektir. Ancak bu kokuları engelleyeceği anlamına gelmez. En kısa zamanda sızmış olan çöp sıvılarının yarattığı pisliği temizlemeli ve kokunun oluşumunu kökten engellemelisiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap