Pırasa dondurucuda nasıl saklanır?

Pırasa dondurucuda nasıl saklanır? Ülkemizde birçok yemek içerisinde kullanılan pırasalar daha çok batı anadolu taraflarında yetiştirilen bir sebze türüdür. Bi..

Pırasa dondurucuda nasıl saklanır?

Ülkemizde birçok yemek içerisinde kullanılan pırasalar daha çok batı anadolu taraflarında yetiştirilen bir sebze türüdür.

Birçok yemeğin ve salatanın içerisinde kullanılan pırasalar kış mevsiminde yetişirler. Kış mevsiminde tüketmek istemediğiniz veya daha sonraya bırakmak istediğiniz pırasalarınızı saklarken belli başlı metotları uygulamanız gerekir.

Bu alanda günlük yaşantımızın en önemli eşyalarından bir tanesi haline gelen derin dondurucular sebzelerinizi ilk günkü gibi lezzetli ve taze saklayabilir. Pırasayı derin dondurucuda saklanan uygulayacağınız birkaç farklı metot bulunuyor.

Bu metotlar şu şekildedir;

Pırasa derin dondurucuda nasıl saklanır?

Pırasalarınızı saklamanın ilk şekli şoklama işlemi ile saklamalıdır. Şoklama işlemi kısaca bir sebzenin ya da bir meyvenin saklanırken aşırı sıcaktan aşırı soğuk içerisine geçirilmesi ve ardından dondurucuya yerleştirilmesi işlemidir.

Pırasa toplarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur pırasa yaprakları çok yoğun bir yapı içerisinde olduğu için aralarında toprak kalmasını istemezsiniz bu konuya dikkat edin.

Toprak parçası ya da kum parçası kalırsa saklama işleminin hiçbir anlamı olmayacak ve pırasanın tazeliğini koruyacaktır.

Saklama işlemi gerçekleştirirken sıcak su içerisine yerleştirdiğiniz postalarınızı öncesinde sirkeli su ile yıkamalısınız.

Sirkeli su ile yıkandıktan sonra pırasalarınızı kesinlikle doğramamalısınız. Sıcak suyun içerisine çıkardıktan sonra bir süzgeç yardımı ile kenara alın.

Haşlanmış pırasaları süzdükten sonra buzdolabı poşetinin içerisinde yerleştirerek hava almasını engelleyecek şekilde bastırın. Ardından dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Pırasaları saklamanın bir diğer yöntemi de haşlayarak saklama işlemidir. Şoklama işleminde şoklamadan farklı olarak doğrudan buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirilir.

Soğuk su altına tutulmaz Çünkü bu şekilde kullanım ömrü daha kısa süreli olacaktır. Kış aylarının sonlarına doğru genellikle insanlar şoklama yöntemi yerine haşlama yöntemini tercih ederler.
Üçüncü ve en çok tercih edilen yöntem ise pırasaları 21 hal içindeyken saklanmalıdır. Pazardan aldığınız ya da Bahçeden topladığınız pırasaları öncelikle güzel bir temizlemeniz gerekiyor.

Temizleme işlemini gerçekleştirdikten sonra suda iyice yıkamalısınız içerisinde herhangi bir pisliğin kalmadığından emin olduktan sonra porsiyonlar şeklinde ayırıp buzdolabı poşetinin içerisine yerleştirmeniz gerekiyor.

Buzdolabı poşetlerine içerisine yerleştirirken ağzını sıkıca kapatın ve hava almasını engelleyen. Bu şekilde çiğ pırasaların kullanım ömrü ortalama 6 ay kadar olacaktır. Yemek yaparken çiğ pırasaları çözülmesini beklemeden de kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap