Papatya Çayını Doğal Şekilde Kurutmanın En Kolay ve Hızlı Yollar

Papatya Çayını Doğal Şekilde Kurutmanın En Kolay ve Hızlı Yollar. Papatya çoğu zaman en güzel çiçek olarak anılmakta ve bitki çayı olarak tüketimi de aynı popülerlikle sürmektedir. Bitki çayı yaparken iki farklı seçeneğe sahip olduğumuzu biliyoruz.

Demleme yöntemi biraz daha uğraşlı gibi görünse de aslında sallama ile kıyaslandığında gerçek çayı içmemize olanak tanıyor. Haliyle demleme olarak bitki çayı yaparken kullanacağımız alternatif papatya ise kurutulmuş olması gerekiyor. Kurutmanın ise bazı yolları var.

Temelde bitki çaylarının bizler üzerinde olumlu etkileri son derece revaçtadır. Haliyle yararları açısından kullanılması son derece önemlidir.

Aslında bu kadar yoğun bir tüketim oranına sahip olduğundan ötürü papatya için kurutma yöntemlerini ayrı ayrı belirtmek gerekiyor. Çünkü papatya için birkaç farklı metot uygulanarak kurutma işlemini yapabilir ve en iyi çayı elde edebiliriz.

Papatya Çayı Neden Tüketilir?

Papatya Çayı Neden Tüketilir?

Papatya gibi çiçeklerin kadınlar üzerinde müthiş bir etki yarattığından şüphe olmadığı gibi çayı tüketildiğinde de benzer pozitif etkiler gözlemlenebilir. Bilhassa kadınların daha sık tükettiği bir çay olması ise bazı temel unsurlara dayanıyor.

Faydaları arasında regl dönemi ağrılarını kesmesi en önemli maddelerden birisi olarak görülüyor. Aynı şekilde menopoz için süreci geciktiren etkilerinden söz edilebiliyor. Menopoz dönemini ise ağrısız geçirmeniz için tavsiye edilmektedir.

Tüm bunların dışında da ruhsal sağlığınız ve mental yorgunluğunuz için kullanabileceğiniz bitki çayları arasında papatya ilk sıralarda geliyor.

Daha dingin olmanızı sağladığı gibi kaslarda da belirli seviyede gevşemeye yol açıyor. Dolayısıyla uyku problemlerine ya da gün içerisinde dinlenme sorunu yaşayanlara birebirdir. Sakinleştirici etkisi son derece önemlidir.

Sağlık yönünden bakıldığında ise ilk öne çıkan nokta mide oluyor. Midede hazmı kolaylaştırıcı bir etki yaratıyor ve bulantıları kesme noktasında son derece işlevsel sonuçlar veriyor. Mide krampı ya da yanması şikâyetiniz varsa mutlaka deneyebilirsiniz.

Tüm doğal bitki çayı türleri gibi papatya için de kurutulduktan sonra bile bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi devam etmektedir.

Viral enfeksiyonlar, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı için son derece etkilidir. Eklem ağrıları başta olmak üzere bel ve sırt ağrılarında da kas gevşetici özelliğinin yarattığı bir esneme sağlar. Romatizma sorunlarında da tavsiye edilmesi bundan kaynaklıdır.

Papatya Çayını Kurutma Yöntemleri

Papatya Çayını Kurutma Yöntemleri

Papatya topladıktan sonra güzel görüntüsünün dışında da faydalanmak için aynı zamanda bitki çayı yapabilirsiniz.

Tabii ki bunun için öncelikle papatyaların doğru şekilde kurutulması önemlidir. Demleme şeklinde çay yapabilmek için kuru olması önem taşıyor. Son derece basit bazı yöntemleri kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Papatyaları güzelce yıkadıktan sonra bir defter arasında ya da iki tarafına da havlu peçete koyarak kurumasını sağlayabilirsiniz. Süreç biraz yavaş gelişse bile denemek isteyenler için az miktarda olsa bile kurumasını sağlar.

Tipik kurutma yöntemlerinden birisi olarak görülen asarak kurutma metodunu da uygulayabilirsiniz. Bu metodu kullanarak çok hızlı bir biçimde sonuç alabilirsiniz.

Papatyaları dik aşağı olacak şekilde çamaşır ipine asabilirsiniz. Güneş ışınlarına bağlı olarak gün içerisinde bile kuruduğunu fark edeceksiniz. Ardından kavanoz içerisine alarak 1 yıl boyunca dilediğiniz zaman bitki çayını yapabilirsiniz. Kurutma işlemine başlamadan önce papatyaları güzelce yıkamayı unutmayın.

Eğer asmakla uğraşmak istemiyorsanız bir diğer yöntem olarak güzelce yıkadığınız papatyaları bir tepsi içerisine aralıklı olarak serebilirsiniz. Ardından tepsiyi güneş alan bir noktaya koyarak yine güneş ışınlarının yardımıyla kurumaya bırakabilirsiniz.

Mirkodalga fırın kullanarak papatya gibi pek çok bitkiyi kurutabilirsiniz. Zira 3-4 dakikalık bir süreç içerisinde kuruyacakları için hemen kullanıma hazır hale gelecektir.

Taze papatyalardan çay yapmak isteyenler hızlı bir biçimde bu metodu uygulayabilir. Eğer 3-4 dakika içerisinde kurumadığını fark ederseniz birkaç dakika daha fırının içerisinde tutabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap