.
.

Metabolizmayı Nasıl Hızlandırabiliriz?

Metabolizmayı hızlandırma yöntemlerini paylaşmadan öncelikle zayıflamak istiyorsak öncelikle sağlıklı beslenmek ve spor yapmanın sadece zayıflamak için yapılma..

.
.

Metabolizmayı hızlandırma yöntemlerini paylaşmadan öncelikle zayıflamak istiyorsak öncelikle sağlıklı beslenmek ve spor yapmanın sadece zayıflamak için yapılması gerekliliği dışında yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini belirterek konumuza giriş yapmak istiyorum.

Metabolizma hızı insan bedenin hiç bir şekilde fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji miktarı olarak biliniyor. Yani yemek yediniz ve televizyon karşısına geçtiğiniz durumda dahi beden sindirim işlemi gerçekleştirdiği için belli bir miktarda enerji harcamaktadır. Yani siz hiç bir iş yapmasanız da metabolik çalışma bedende gerçekleşmektedir.

Daha önceleri metabolik hız araştırılmadan ya da bilinmeden her beden için aynı beslenme planlanır diyetler tavsiye edilir ve özelikle de spor egzersizleri de önerilirdi.

Fakat artık metabolik hızın hesaplanabilir olmasıyla kişilerde diyet listeleri, beslenme olanları, spor egzersizleri olarak farklı çalışmalar yapılarak kişilerin ne kadar besine ne tarz bir spor şekliyle metabolizma hızı artabilir gibi önemli bilgilere ulaşıldı.

Metabolizmamızı hızlandırmak için kesinlikle geç yaşlarda spor egzersizleri yapmanızı öneririm kas gücü metabolizma hızını belirleyen en etkili faktörlerden biridir.

Yani yaşınız genç ve kaslarınızı kuvvetlendirmek için sürekli spor egzersizi yapan biriyseniz yaşam boyu yaşınız kaç olursa olsun bu egzersizlere devam ettiğiniz sürece kaslarınız kuvvetli kalacağı için metabolizma hızınız asla yavaşlamayacak ve aksine hızlı bir şekilde çalışmayı sürdürecektir.

.

Spor yapmak sanıldığı kadar masraflı bir yaşam gereksinimi değil açık havada yürüyüş, evde yapılan aerobik, basit bir ağırlık çalışması yapmanız dahi sizi yaşam boyu sağlıklı ve fit olmanızı sağlayacaktır.

Hepimiz yaşamak için besleniyoruz fakat sağlıklı ve dengeli hatta düzenli beslenmeyi yaşam kıstası alarak yapmaya özen göstermekte yarar vardır.
Günümüzde birçok insan için sağlıklı beslenmek zor gibi görünebilir çünkü diyet yaparak sağlıklı olmak mümkün değildir çünkü vücudun ihtiyacı olan tüm besin zincirlerini tüketmek zorundasınız fakat sadece dikkat etmeniz gereken gıdaların miktarı olmalıdır.

Aşırı tüketilen gıda zararlıdır fakat hiç yenmeyen zararlı görülen besinlerde vücut için olması gereken değerleri içerir örneğin karbonhidratsız bir beslenme şekli sağlıklı değil tamamen sağlıksızdır. Bu sebeple metabolizma hızınız tamamen sizin beslenme şeklinize göre hızlanıp yavaşlayacaktır.

Metabolizmayı hızlandırmak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde sıralamak isterim:

*Bazı diyetisyenler altı öğünde ısrar ederken bazı diyetisyenlerde tamamen acıktığınız anda yemek yemenizi öneriyorlar altı öğün yemek aslında yanlış anlaşılan bir beslenme şeklidir. Üç ana öğün ve üç ara öğün olmak üzere beslenme yapılmalıdır ara öğünler tamamen yemek içerikli değil sağlıklı atıştırmalıklardan oluşmalıdır. Örneğin yoğur, meyve, kuru meyve kavrulmamış kuruyemiş gibi gıdalar tüketilmelidir.

Bu sayede çalışması için uyarılan metabolizma gün içinde daha çok çalışacaktır. Uzun süren açlıkta metabolizmanın zayıfladığı araştırmalarda kanıtlanmış bir gerçektir.

*Hep belirttiğimiz gibi zayıflamak için değil tamamen sağlıklı kalmak için su için evet sağlıklı olmak için içilen su aynı zamanda forma girmenizi ve metabolizma hızınızın hep üst seviyelerde seyretmesini sağlayacaktır.

.

*Düzenli spor yapmayı hayatınızın bir parçası yapmayı ihmal etmeyin kaslarınız ne kadar sağlıklı olursa formda da kalmanız ve metabolizma hızınızı o kadar etkileyecektir basit yürüyüşlerin sizlerdeki değişimi sizleri daha şaşırtacaktır.

*Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenme bir hayat felsefesi haline getirilmelidir. Sağlıklı demekle kastettiğimiz organik besinle, mevsiminde yetişen doğal sebze ve meyve gibi tamamen bedene ters olmayan gıdaların tüketilmesi gereklidir sağlıksız olan hazır gıdalar, işlenmiş gıdalar aşırı yağlı ve tamamen doğal olmayan içeriklerle hazırlanmış gıdalardan uzak durulmalıdır.

Dengeli derken tüm besinlerden miktarlarını ayarlayarak beden için yeterli ölçülerde tüketmek gereklidir. Düzenli beslenmek ise üç ana üç ara öğün olmak üzere düzen içinde gerçekleşmelidir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap