.
.

Meşe Palamudu Nasıl Kullanılır? Meşe Palamudunun Faydaları Nelerdir?

.
.

Cilde iyi gelen birçok krem, tarif var ama Meşe Palamadu belki de çok bilinmiyor. Çayı çok kolay şekilde yapılır ve faydaları oldukça fazladır.

Meşe palamudu doğanın gizli mucizesi olarak pek çok alanda şifa özelliği vardır. Meşe bitkisi, türleri, palamudu, meşe palamudunun kullanım alanları, tüketim tavsiyeleri haberin devamında yer almaktadır.

Meşe Ağacı Ve Meşe Palamudu Hakkında Bilgi

Meşe ağacı, 4-12 metre arasında, genellikle ağaç bazen çalı görünümde kışın yaprak döken veya yaz kış yeşil kalan türleri bulunan odunsu bir bitkidir. Bu bitkinin meyvesine palamut denir. Dünyada 400 türü vardır.

Türkiye’de ise 18 tür, alt türler ve 4 adet hibrit tür olmak üzere 32 farklı türü bulunmaktadır. Anadolu’da en yaygın türler, Boz Pırnal, Kara Meşe, Saçlı Meşe, Pırnal Meşesi, Kermes Meşesi, Istranca Meşesi, Sapsız ve Yitik Meşedir. Bitkinin palamut denilen meyvesi genellikle besin ve tıbbi amaçlı kullanılır.

Meşe Palamudu Hangi Amaçla Kullanılır?

Meşe Palamudu Nasıl Kullanılır? Meşe Palamudunun Faydaları Nelerdir?
Meşe Palamudu Nasıl Kullanılır? Meşe Palamudunun Faydaları Nelerdir?

Tarih boyunca medeniyetler meşe palamudunu yakacak, yiyecek, hayvan yemi ve tıbbi malzeme olarak kullanmışlardır. Günümüzde ilaç sanayinde palamuttan ve bazı sağlık kürlerinde palamut yapraklarından faydalanılmaktadır.

Meşe Palamudu Nasıl Kullanılır?

Meşe palamudu nasıl kullanılır? Eski ve kadim Anadolu köylerinde kabukları soyularak tüketilirdi. Günümüzde halen kestane gibi soba üzerine konularak ya da kor ateşin içine konularak pişirilir. Bunun dışında meşe palamudu kurutulup öğütülerek kahvesi yapılmaktadır. Aynı zamanda çekilerek tatlı yapılarak kullanılmaktadır.

Meşe Palamudu Unu Nasıl Elde Edilir? Ne İşe Yarar?

.

Meşe palamudu yenir mi? Meşe palamudu ağacı üstünde palamutlar toplandıktan sonra güneşte kurulur. Kabukları soyularak öğütücü ile çekilir. Meşe palamudu unu elde edilir. Buna meşe palamudu tozu da denir. Meşe palamudu tozu bal ile karıştırılarak yenilirse sindirim rahatsızlıklarına, ishal, basur, hemoroit gibi sorunlara iyi gelmektedir. Meşe palamudu ekmeği ise meşe palamudunun unundan elde edilen bir ekmek çeşididir.

Meşe Palamudu Yenir Mi?

Meşe Palamudu Yenir Mi?
Meşe Palamudu Yenir Mi?

Meşe palamudu çiğ yenir mi, meşe palamudu nasıl yenir gibi sorular oldukça merak edilmektedir. Meşe palamudu çiğ biçimde yenilmesi zordur ve tadı acımtraktır. Hiç bir işlem görmeden yenmez. Çiğ olarak hayvan besini, sincap yemi, özellikle tavuk gibi kümes hayvanlarının besini olarak kullanılır. İnsan sağlığı için kaynatılarak çayı içilir. Aşağıda palamut çayı tarifi verilmiştir.

Kaynatılarak suyunun içilmesinin dışında toz haline getirilerek tüketimi mümkündür. Meşe palamudu nasıl yenir, sorusuna en iyi yanıt, kaynatılarak suyu içilir, kurutularak unu elde edilir ve bal, çörek otu gibi ilavelerle macun haline getirilip yenir. Bir başka yöntem de palamudu çekerek elde edilen unu tatlılarda kullanmaktır. Yapılan yemeklere de 1 tatlı kaşığı palamut tozu ilave edilerek tüketilirse sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.

Meşe Palamudu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Meşe palamudunun içindeki gallik asit, metil gallat, epi kateşin gibi fenolik bileşikler ishal, hemoroit, hemarojik hastalıklara karşı kullanılmaktadır. Meşe palamudu doğal antibiyotik özelliğe sahiptir, metisilin ve sefiksim antibiyotiklere karşı dirençlidir. Meşe palamudu kullanımı, mide hasarını engellemek ve dejeneratif hastalıkların tedavileri için alternatif bir yoldur.

Meşe Palamudunun Faydaları

Meşe Palamudunun Faydaları
Meşe Palamudunun Faydaları

Meşe palamudunun faydaları nelerdir? Meşe palamudu faydaları ibrahim saraçoğlu ve pek çok uzman tarafından açıklanmıştır.

Meşe palamudu;

·       Antioksidan özelliğe sahiptir.

.

·       Serbest Radikal süpürücüdür.

·       DNA hasarı koruyucusudur.

·       Anti kanser özelliği vardır.

·       Anti mikrobakteriyel özelliği vardır.

·       Alzheimer hastalığı semptomlarını hafifletir.

·       Nöro dejeneratif rahatsızlıkların semptomlarını hafifletir.

Meşe palamudunun yeterli ve düzenli alımı neticesinde bazı kanserli hücreleri öldürdüğü tespit edilmiştir. Kanser ilaçlarının ham maddesi olarak meşe palamutlarının bazı türleri kullanılmaktadır. Özellikle Kaz Dağları bölgesinde bulunan Meşe ağaçlarından elde edilen Meşe palamudu balı ve siyah balın, kanserli hücreleri öldürdüğü bilinmektedir.

Meşe Palamudu Cilde Faydaları

.

Cilt, vücudun en büyük organı olarak iç ve dış stresten ilk olarak etkilenen bölgedir. Cilt rahatsızlıkları arasında egzama, genellikle yüz ve eller olmak üzere farklı bölgelerde yer alabilir. Meşe palamudu egzema için palamut çayı içilirse içten cildi rahatlatır. Dışardan da advantan pomat türündeki bir egzama kremi sürülürse cilt için faydalı olacaktır.

Meşe Palamudu Çayı Nasıl Yapılır?

Meşe palamudu, insülin direncini dengeler. İçindeki fenolik bileşikler doğal bir şeker ilacı görevi görür. Tamamlayıcı tedavi olarak kullanılır.

Meşe Palamudu Çayı Tarifi

5-6 adet palamudu tıpkı kestane çizer gibi bıçakla çiziniz. 1 litre suyun içine atarak kaynatın. Kaynayınca altını kapatarak demlemeye ve ılımaya bırakın. Palamut çayınız hazır. Yaklaşık 15 dakika sonra içine bal katarak tüketebilirsiniz.

Sosyal medyada sıkça sorulan bir başka konu da Meşe palamudu cinsellik Konusudur. Cinsel gücü ve doğurganlığı arttırmak için hem kadın hem erkeklerin meşe palamudu unu tüketmesi faydalıdır. 5-6 adet palamudun kabuklarını soyarak un öğütücü makinede öğüterek toz elde edilir.

Bunun içine 1 çay kaşığı çörek otu yine aynı şekilde öğütülerek konur. İçine bal konularak karıştırılır ve macun haline getirilir. Bu şekilde yapılan macun 1 hafta boyunca günde bir yemek kaşığı olarak yenir.

Meşe palamudu şifasını,  kullanım alanları, nasıl kullanıldığı, hangi hastalıklara iyi geldiği gibi tüm merak edilen konuları bu makalede açıkladık.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap