Mersin İçin Detaylı Hava Durumu

Mersin Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Mersin Hava Durumu Tahmini

Mersin için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

MERSIN

Mersin için 5 Günlük Hava Tahmini

MERSIN

NOT : 

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Mersin

Mersin ili Akdeniz bölgesinde yer alan ve turizm için önemli bir potansiyele sahip şehirlerdendir. Ayrıca yaşam endeksi de son derece yüksek olan şehrin popülasyonu günden güne artmaktadır. Nüfus yoğunluğu açısından incelenirken 1 milyon 868 bin 757 kişilik bir popülasyonla karşılaşıyoruz. 

Nüfus verileri 2022 yılı itibariyle şehirde 935 bin 389 kadının, 933 bin 368 erkeğin yaşadığını gösteriyor. Telefon alan kodu 0324 olan şehrin plaka kodunun ise 33 olduğunu söylemek gerek. Mersin özellikle yatay şekilde konumlanarak Akdeniz’e uzun bir kıyı şeridine sahip olması sebebiyle ön plana çıkıyor. Toplam 13 ilçeye sahip olan şehirde sanayi ve denizcilik de en az turizm sektörü kadar gelişmiştir. 

Mersin Coğrafi Konum

Mersin konum olarak Akdeniz’in büyük bir kısmına uzanan sahilleriyle bir körfeze sahiptir. Mersin’in doğusunda Adana yer almaktadır. Kuzeydoğu kesiminde Niğde ile sınır komşusuyken kuzey kesimlerinde hem Konya hem de Karaman ile komşudur. Ayrıca Karaman şehrin kuzeybatısına kadar uzanır. 

Şehrin hemen batı kesiminde ise Antalya ile sınırı bulunmaktadır. Böylece Mersin bir noktada Antalya ile Türkiye’nin en büyük tatil noktalarından birisine dönüşebilmektedir. Yoğun nüfusuna ve böylesine gelişmiş şehir yapısına karşılık şehrin tam %87’sinin dağlardan oluştuğunu ise söylemeden geçemeyiz. Medetsiz tepesi yaklaşık olarak 3.524 metre yüksekliğe sahiptir. Verimli topraklar olan Çukurova havzasına dahil olan toprakları ilin doğu kesimindedir ve Tarsus’u kapsar. 

Mersin’de Hava Koşulları

Mersin’de iklim Akdeniz ikliminin gayet sıradan özelliklerini taşımaktadır. Olabildiğince sıcak bir hava geçişine sahip olması dışında ılıman bir yapı öne çıkar. Astropikal iklim olarak adlandırılan bu geçiş yaz aylarını çok yüksek düzeyde nem ve aşırı sıcak şeklinde geçirmeye olanak tanır. 

Hava sıcaklığı ortalama olarak 28 derece ölçümlenirken kış aylarında bu sıcaklık ortalama olarak 16 dereceye düşer. Yıllık yağış miktarı bir hayli fazladır ve kış ayları bu yüzden yağışlı geçer. Ilık bir havanın hakim olduğu kış aylarında yağmurdan kaynaklı olarak hava sıcaklıkları belirli bir seviyenin altına inmez. Eksi derecelerin çok nadir görüldüğü bir iklim Mersin’i daha yaşanılabilir kılabiliyor. 

Mersin Tarihi ve Kültürü 

Mersin geçmişe bakıldığında Antik yunan dönemine kadar uzanan bir tarihe sahiptir. O dönem ismi Zephyrion olan, sonrasında Hititler döneminde Kizzuvatna olan ve sonradan Kilikya olarak anılan bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Bulgular gösteriyor ki ilk yerleşim yeri olarak kullanılışı Cilalı taş devrine kadar uzanıyor. Bakır çağı da buna dahildir. 

Tarsus’ta bulunan Pavlus’un evi Vatikan’ın onayladığı bir haç yeri olarak çok sayıda turisti inanç turizmi bağlamında şehre çekmektedir. Müslümanlığa ve Hristiyanlığa dair sayısız eser, kalıntılar ve aynı zamanda tarihin izlerine rastlamak mümkündür. Mersin kültürü denildiğinde Türkiye’de en bilinir detay ise Şahmeran efsanesi olmuştur. 

Mersin Mutfağı

Mersin çilek, keçiboynuzu ve Anamur muzu ile pek çok kişinin ağız tadına hitap edebileceğini zaten kanıtlıyor. Ki Mersin mutfağı dışında cezerye ile dahi anıldığını söylemeden geçemeyiz. Geleneksel lezzetleri arasında ise en popüleri tabii ki tantuni oluyor. Mersin tantuni olarak adlandırıldığına da çokça şahit olabilirsiniz. 

Ayrıca fındık lahmacun, babukannuş, kabak tatlısı, dolma, kerebiç, humus, içli köfte ve domates reçeli ile fark yaratan bir mutfağa sahiptir. Deniz ürünleri mutfağında önemli bir yer işgal eder. Ayrıca un helvası, sıkma, susamlı köfte ve zeytinyağı imam bayıldı yöresel tatlar arasındadır. Mersin’e gittiğinizde sebzeden meyveye, kırmızı etten deniz ürünlerine kadar her şeye doyacağınız bir mutfak skalası sizi bekliyor olacak. 

mersin hava durumu, bugün mersin hava durumu, hava durumu mersin, mersin hava, mersin için hava durumu, meteoroloji mersin, mersın hava durumu, mersinde hava durumu, yarın mersin hava durumu, mersin hava durumu saatlik, mersin havadurumu, mersin yarın hava durumu, mersin saatlik hava durumu, mersin hava durumu 5 günlük, mersin merkez hava durumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap