.
.

Kütahya İçin Detaylı Hava Durumu

.
.

Kütahya Hava Durumu tahminlerini devletimizin, Hizmeti olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından anlık olarak alınmaktadır. Burada aldığımız tahminler Rüzgar bilgisi sıcaklık derecesi ve hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

°C Başında yazan anlık olarak sıcaklığı göstermektedir. Hemen sağında yer alan görseller ise Hava hakkında genel bilgilendirmeyi içerir.

Kütahya Hava Durumu Tahmini

Kütahya için Son dakika Anlık Ortalama Hava Durumu

KUTAHYA

Kütahya için 5 Günlük Hava Tahmini

KUTAHYA

NOT : 

.

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.

Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.

Saatlik tahminlerde “Hissedilen sıcaklık”, aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.

Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.

HAVA TAHMİNİ simgeleri Ne anlama Geliyor ?

hava-simgeler-1
hava-simgeler-2
hava-simgeler-3

Kütahya

Kütahya’da toplamda 13 ilçe bulunuyor ve Ege bölgesi sınırları içerisinde yer alıyor. Tabii ki denize kıyısı olmaması ve iç kesimde olması sebebiyle bir adım geri planda gibi görünebilir. Ancak özellikle porselen ve işlemeler konusunda üst düzey bir kültürel yapıya sahip olması sebebiyle gelişimini hızla sürdürmüştür. Günümüzde de 2022 verilerinde şehrin nüfusu 292.113’ü kadın, 284.575’i erkek olmak üzere totalde 576.688 olarak tespit edilmiştir. 

Kütahya’da telefon alan kodu 0274 iken, plaka kodu olarak ise 43 kullanılmaktadır. Nüfusunun çok büyük bir çoğunluğunun şehir merkezlerinde yaşamasıyla beraber kırsal yaşam son derece azdır. %78,3’lük bir popülasyon merkezlerde yaşamını sürdürür. 

Kütahya Coğrafi Konum

.

Kütahya’da yüzölçümünün 11.632 kilometrekare olması pek çok şehirden daha büyük bir ölçeğe sahip olmasını sağlıyor. Bunu nüfusuyla aynı doğrultuda düşündüğümüzde ise kilometre başına ortalama olarak 50 kişi düşüyor. Yani aslında yüzölçümü olarak büyük olsa da nüfus bakımından bu coğrafyadaki küçük şehirler arasında bulunuyor. 

Bunun dışında Kütahya konum olarak kuzeyinde Bursa ile, kuzeydoğusunda Bilecik ile, doğusunda Eskişehir ile sınır komşusudur. Güneydoğusunda Afyon, güneyinde Uşak, güneybatısında Manisa ve batısında da Balıkesir ile sınırları vardır.  Konum olarak Marmara ve Ege bölgesinin ortak bir noktasında gibi olduğundan ve büyük şehirlere olan yakınlığından ötürü ticari ve ekonomik faaliyetleri gelişmiş durumdadır. Porselen ihracatı bunun en net örnekleri arasında da gösterilebilir. 

Kütahya’da Hava Koşulları

Kütahya’da iklim şartları bir geçiş iklimine sahip olduğundan değişkendir. Keza Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgesi için geçerli olan iklimsel şartların hemen hemen hepsini biraz biraz görmek mümkündür. İç Anadolu.’da rastlanan kurak ve sıcak hava şartları yaz aylarında Kütahya’da net olarak hissedilebilir. Ege ve Marmara’da da gözlemlenen yüksek nem dengesi, daha doğrusu nemli iklim koşulları Kütahya’ da mevcuttur. 

Şehrin 1.000 metre ve altında kalan tüm yükseltilerinde kış aylarında bile çok soğuk bir hava geçişi yaşanmaz. Daha çok serin ve yağışlı bir hava görülür. 1.000 metreden daha yüksek noktalarda ise yazları dahi serin bir hava hakimdir. Ayrıca kış ayları soğuk geçer. 

Kütahya Tarihi ve Kültürü 

Arkeolojik çalışmalar yapılmasına rağmen Kütahya’da ilk olarak yerleşimin ne zaman var olduğuyla alakalı net bulgulara rastlanabilmiş değil. Tahmini olarak çok daha eski olması muhtemel olsa da bulgular M.Ö 3.000 yılına kadar uzayan bir geçmişi olduğunu ortaya koyuyor. Cotiaeum ismi geçmişte bölge için kullanılan bir isimken sonradan Koti olarak değişmiştir. 

Kütahya topraklarında yaşayan en eski uygarlıklardan birisi ise Frigler olarak kabul edilir. Tabii ki Hititler, Persler, Anadolu Selçukluları, beylikler ve Osmanlı devleti olarak yoğun bir medeniyet göçüne sahne olmuştur. Bu yüzden bölgede Frigya vadileri, çok sayıda Türk ve İslam dünyası eseri, ve doğal termal alanlar dikkat çekmektedir. Kültürel ve tarihi açıdan inanılmaz bir zenginlik içermesinin dışında termal turizm için de en iyi destinasyonlardan birisidir. 

Kütahya Mutfağı

Mutfağında pek çok farklı türü barındırmasıyla beraber Türk halkına ziyafet yaşatmaya devam etmektedir. Dolamber böreği, şibitli tavuk tiridi, ılıbada, ıspanaklı şibit, sıkıcık çorbası, yufka tatlısı, zerdeli pilav, küp eti, haşhaşlı pide, çene çarpan çorbası, yoğurtlu çevirme çorbası gibi yöresel lezzetlerin denenmesi şarttır. 

.

Kütahya mutfağı denildiğinde aynı zamanda tahinli çörek, dövmeç, hekmane erik hoşafı, namaz lokması, gözleme ve tabii ki kıymalı sini mantısı enfes tatlar arasına giriyor. Tüm bunları yerel olarak sunan ve halen daha kültürel mutfağını yaşatan bir şehir olarak Kütahya değerlendirmeye açık. 

kütahya hava durumu, kutahya hava durumu, hava durumu kütahya, kutahya hava, kütahya için hava durumu, kutahyada hava durumu, kütahyada hava durumu, kütahya saatlik hava durumu, kütahya hava durumu saatlik, kütahya hava raporu, hava durumu kütahya hava durumu, saatlik hava durumu kütahya, hava durumu kütahya saatlik, kutahya hava durumu saatlik, havva durumu kutahya

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap