Kuşkonmaz Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kuşkonmaz bahar sebzesidir ve lezzetli yemekler yapmak için kullanılır. Sindirim sistemine iyi gelir. Hamilelerde fazla zararları azı ise faydalıdır.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz besinler, vitaminler ve minerallerle dolu bir bitkidir. Bu, dünyanın her yerinde yemekler için yaygın olarak kullanılmasının başlıca nedenidir. Kuşkonmazın sofralarda yerini alma mevsimi ilkbahar olmasına rağmen diğer mevsimlerde de kullanılmaktadır. 

Kuşkonmazın nasıl doğru şekilde saklanacağını bilmek, kuşkonmazın yılın herhangi bir zamanında tüketmenize ve besleyici faydalarından yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Kuşkonmaz Nasıl Saklanır?

 

Kuşkonmazınızın taze olarak tüketmek istiyorsanız açıkta bekletmeyin. Eğer bu şekilde bekletirseniz, hemen küflenir ve sümüksü olur.

Kuşkonmazlar buzdolabında nasıl saklanır? Düzgün saklarsanız 1 haftaya kadar buzdolabında taze tutabilirsiniz. Bunun için çiçekleri kesiyormuş gibi yapın. İlk önce sapları kesin. Ardından sebzeyi dik olarak bir kavanoz veya suyla dolu bardağa koyun ve tüm saplarının suya girdiğinden emin olun.

 Bunu yaparak, kuşkonmazın suyu emmesini sağlayarak saplarının taze kalır. Son olarak kuşkonmazı buzdolabına koymadan önce kavanozu poşete sarın. Bu, kuşkonmazı canlı tutacak ve dolaptaki diğer yiyeceklerin kokusunu emmesini önleyecektir.

Bununla birlikte, kuşkonmazın buzdolabında uzun süre saklanması sapların kurumasına neden olur.

Pişmiş veya kavrulmuş kuşkonmaz buzdolabında saklanabilir, ancak en kısa zamanda tüketmeniz gerekecektir. Bunun nedeni, sebzenin saklandıkça daha yumuşak hale gelerek bozulmasıdır. Pişen kuşkonmaz buzdolabında saklanacaksa alüminyum folyoya veya poşete sarılmalıdır.

Kuşkonmaz dondurucuda nasıl saklanır? Bu sebzeyi kışa kadar saklamak istiyorsanız, ilkbaharda topladıktan sonra dondurmak en iyi yoldur.

Dondurucuda uzun süre saklamak için üzerinde kahverengi renk olmayan kalın gövdeli kuşkonmazları seçmelisiniz. Kahverengi renk, kötüleşmeye başladıkları anlamına gelir.

Kesilmiş kuşkonmazları birkaç saniye kaynattıktan sonra buzlu suda hemen soğutulur. Bu, sebzenin hemen donmasını kolaylaştırır.

 Ardından kuşkonmazı dondurucuya koymadan önce fırın tepsisi gibi bir şeye koyun. Kuşkonmaz tamamen donduktan sonra, içine koyduğunuz poşetin havasını alın. Ayrıca derin dondurucu kabına da koyabilirsiniz.

Kuşkonmaz Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

 

Kuşkonmaz mevsimi genellikle Şubat ayının sonlarında başlar ve Haziran ayına kadar devam eder, ancak en lezzetli olduğu ay Nisan ayıdır.

 Kuşkonmazı pişirmenin sayısız yolu vardır. Kuşkonmaz, birçok şekilde pişirilebilen çok yönlü bir bahar sebzesidir. Ama biraz tuz ve karabiberle kendi başına pişirildiğinde de mükemmeldir.

İlk önce kuşkonmazları temizleyin. Kuşkonmazları temizlemek için iki yöntem vardır. 

1.     Odunsu uçlarını doğal olarak kırıldıkları yerde kolayca parçalayıp bölebilirsiniz. Bu çok kolay bir yöntemdir ancak kuşkonmazdan biraz israf edebilirsiniz. 

2.    Odunsu dış parçaları sebze soyucu ile soyun. Bu şekilde şekil olarak da güzel görünmekle beraber kuşkonmazın tamamından yararlanabilirsiniz.

Yemek yapmak için çok vaktiniz yoksa sote şeklinde pişirebilirsiniz.  İhtiyacınız olan tek şey sıcak bir tava, yağ, tuz ve biber. 

Sıcak tavaya koyduğunuz kuşkonmazlara tuz ve biber ekleyip 5 ila 7 dakika boyunca ara sıra karıştırın ve servise hazır hale getirin. Bu yöntem ile pişirmek oldukça lezzetlidir. Üzerine limon sıkabilir, makarnanın yanına tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeye çalışıyorsanız şu yöntemi de deneyebilirsiniz. Herhangi bir yağ veya tereyağı gerektirmeyen bu tarifte saplar parlak yeşilin en güzel tonu olmalı. Haşlayıp püre halinde yiyebilirsiniz.

Kuşkonmaz pişirmenin başka bir yolu da sert kısımları yumuşatmak için biraz tereyağı ve biraz sarımsakla harmanlayarak yumuşayana kadar et suyuyla kaynatmak. Daha sonra bir miktar krema ile pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Sonuç olarak, hafif bir yemek veya doyurucu bir meze ortaya çıkıyor.

Fırında da pişirilebilen kuşkanmaz için önce fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serilir. Üzerine önce kuşkonmazlar sonra eriyen peynirlerden ve zeytinyağı tuz ekleyip fırına atabilirsiniz.

Kuşkonmaz diğer yeşil sebzeler gibi az sulu yemek, kavurma vb. şekilde pişirilebilir.

Kuşkonmaz Faydaları

 

Kuşkonmaz düşük kalorilidir ve temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Kuşkonmazın faydaları olarak şunları sayabiliriz.

·       İyi bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerin ve oksidatif stresin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olan bileşiklerdir.

·       Sindirim sistemine yardımcı olur. Lif bakımından zengin bir bitkidir. Araştırmalar, lif bakımından zengin meyve ve sebzelerde yüksek bir diyetin yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

·       Sağlıklı bir hamileliği desteklemeye yardımcı olur. Sadece yarım bardak kuşkonmaz, yetişkinlere günlük folat ihtiyaçlarının% 34’ünü ve hamile kadınların günlük ihtiyaçlarının% 22’sini sağlar.

·       Kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur. Araştırmalar, tuz alımını azaltırken potasyum alımını artırmanın yüksek tansiyonu düşürmenin etkili bir yolu olduğunu göstermektedir. Potasyum kan basıncını iki şekilde düşürür. Kan damarlarının duvarlarını gevşeterek ve fazla tuzu idrar yoluyla dışarı atarak

·       Kilo vermenize yardımcı olabilir. Kuşkonmaz, onu kilo vermeye yardımcı bir gıda yapan birçok özelliğe sahiptir. Düşük kalorili, yüksek su ve lif bakımından zengindir.

·       Diyetinize ekleyebilirsiniz. Kuşkonmaz, diyetinize dahil edilmesi kolay, lezzetli ve çok yönlü bir sebzedir. Salatalara, omletlere ve kızartmalara ekleyin.

Kuşkonmaz Neler İyi Gelir?

 

·       Kilo vermeye yardımcı olabilir.

·       İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur.

·       Antioksidanlarla doludur.

·       E vitamini içerir.

·       Libidoyu arttırır.

·       Şişkinliği azaltır.

·       Folik asit açısından zengindir.

·       K vitamini ile doludur.

·       Ruh halinizi düzeltir.

 

Kuşkonmaz  İçindeki Vitaminler

 

Birçok besin öğesi içerir ve az kalorilidir. Sadece yarım bardak (90 gram) pişmiş kuşkonmaz şunları içerir:

 

·       Kalori: 20,

·       Protein: 2.2 gram,

·       Yağ: 0.2 gram, Lif: 1,8 gram,

·       C Vitamini: Günlük ihtiyacın% 12’si,

·       A Vitamini: Günlük ihtiyacın% 18’i,

·       K Vitamini: Günlük ihtiyacın% 57’si,

·       Folat: Günlük ihtiyacın % 34’ü,

·       Potasyum: Günlük ihtiyacın % 6’sı,

·       Fosfor: Günlük ihtiyacın % 5’i,

·       E Vitamini: Günlük ihtiyacın% 7’si

 

 Kuşkonmaz Kalorisi

 

Yaklaşık % 94’ü sudur. Araştırmalar, düşük kalorili, su açısından zengin yiyecekler tüketmenin kilo kaybı ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

Kuşkonmaz Zararları

 

Kuşkonmaz zararları nelerdir sorusunun cevabı merak edilir. Bu sebzeye alerjiniz yoksa bilinen zararı yoktur. Ancak doğru şekilde saklanıp tüketilmesi gerekir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap