Kurban Etinden Arta Kalan Kemikleri Değerlendirme Yöntemleri

Kurban Etinden Arta Kalan Kemikleri Değerlendirme Yöntemleri. Kemikler genellikle çorba suyunda ya da yemek suyunda sık sık kullanılmaktadır. Çünkü yapılan araştırmalara göre başta bağışıklık sistemimiz olmak üzere vücudumuzu ciddi bir oranda güçlendirmektedir.

Üstelik bunun dışında lezzetiyle de dikkat çeken bir besin olarak yorumlanabilir. Etten arda kalan ve değerlendirmek istediğiniz kemikleri bazı pratik yöntemlerle her derde deva olacak bir şifa kaynağına dönüştürebilirsiniz.

En basit kullanım yöntemi olarak tabii ki çorba suyu akla geliyor. Normal su yerine kemik suyuna çorba yapmak lezzet açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra daha faydalı bir hal almasını sağlıyor. İç yapısında bulunan ilik ise sağlığımızın korunması için en önemli kıstasların başında geliyor.

Kurban Eti Kemikleri Nasıl Değerlendirilir?

Kurban Eti Kemikleri Nasıl Değerlendirilir?

Kurban Eti Kemikleri Nasıl Değerlendirilir? Et dışında kemik ile yemeklere ve çorbalara lezzet katmak tabii ki mümkündür. Bunun için genellikle hayvanların arka ayaklarının üst kısımları tercih edilmektedir. Çünkü kemik iliği açısından en yoğun bölge kalça kısmıdır.

Kalça kemiği ile bacak arasındaki bölge parçalara ayrılarak dondurucuya atılabilir. Bu kısımları parçalara ayırdıktan hemen sonra vakumlu ya da kilitli dondurucu poşetlerine porsiyon olarak bölebilirsiniz.

Hastalıklardan korunmak ve sağlığınız için olumlu bir adım atmak istiyorsanız bunu değerlendirmeniz uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Son dönemlerde tavsiye edilen bir diğer kullanım şekli ise kemik iliği suyudur. Bunun için hazır satılan ürünleri hatırlayabilirsiniz. Ancak doğal olarak evde yapmanız kalan kemikleri en doğru şekilde değerlendirmenize olanak tanıyacak.

İlk olarak kemikleri parçalara ayırarak tencerenin içerisine atarak başlayın. Lezzet açısından daha doygun bir tat yakalamak istiyorsanız kemiklerin yanına haşlanması için birkaç parça et dahil edebilirsiniz. Haşlama işlemi 4-5 saat civarında kısık ateşte devam edecektir.

Sonrasında kemikleri bir kez sıyırdıktan sonra yeniden tencerede haşlamaya bırakmamız gerekiyor. 10 saatlik bir süreç daha geçtikten sonra toplamda neredeyse 15 saat haşlanmış olacak. Dolayısıyla tencerede göreceğiniz hafif akışkan sıvı kemik iliği suyu olarak tanımlanabilir. Haşlama işleminin ardından ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra bunu buzluklarda yer alan buz kalıplarına koyabilirsiniz. Fakat ağzı açık olacağından önerilmemektedir. Bunun yerine ufak buz kalıpları satılıyor. Bu kalıplar plastik ya da latex olabileceği gibi sert plastikten de yapılabiliyor. Doldurma işlemini bu şekilde yaptığınızda hava almayacağı için uzun süre dondurucuda durabilir.

Yani kış aylarında hasta olduğunuzda kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiğiniz olur. Jöle gibi bir kıvama sahip olan bu sıvı doğrudan tek tüketilmektedir. Ayrıca tadı etle birlikte haşlandığında son derece caziptir. Sağlığınız için önemli bir ilaç formuna bürünmesine rağmen organik yapısından bir şey kaybetmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap