Kumaştaki küf lekesi nasıl çıkar?

Kumaştaki küf lekesi nasıl çıkar? Küf havadaki bazı mikroorganizmalar yiyeceklerin yada kumaştan üzerine yapıştığında bir arada görüldüğü haline verdiğiniz isi..

Küf havadaki bazı mikroorganizmalar yiyeceklerin yada kumaştan üzerine yapıştığında bir arada görüldüğü haline verdiğiniz isimdir. Küfler genellikle sıcak ve nemli ortamlarda ve havalandırılma yapılmayan ortamlarda ortaya çıkmaktadır.

Tıpkı gıdalar gibi sevdiğiniz kıyafetlerin üzerindeki kumaşlardaki küf toplayabilir. Küf maddesi kumaş üzerindeki liflerin birbirine bağlılığını zayıf atacaktır ve kumaşı kullanabilir halinden çıkaracaktır.

Küf lekesi kumaşların rengini dolduracaktır ve çürüğü parçalanmasına sebep verecektir. Küf oluşmaya başladığı andan itibaren kumaşı temizlemek için uygulayabileceğiniz belli başlı teknikler bulunmaktadır şimdi bunları inceleyelim.

Küflenmiş olan kumaşı nazım türüne göre uygulayacağınız temizleme yöntemi birbirinden farklılık gösterebilir. Eğer kumaşının hassas kumaşı yıkamak için müsait değilse kuru temizleme işlemi ile buradan kurtulmanız da mümkün olacaktır. Çünkü eğer ki temizlemeye uygun olmayan bir kumaş üzerindeki oluştuysa evde yaptığınız çalışmalar kumaşını zayıflatacaktır.

Daha sonrasında eskimesi renginin bozulması ve yırtılması gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Bunun dışında kumaş denize öncelikle açık havaya bırakın çünkü kız açık havada kalındığı takdirde yapısı bozulan mikroorganizmaları içerisinde bulundurmaktadır. Yumuşak ucu olan bir fırça ile küf üzerindeki lekeleri yavaşça temizlemeye dikkat edin ve çok sert davranmayın çünkü küf yapısını bozduğundan dolayı sert darbeler kumaşı yutabilir.

Beyaz kumaşlar için ağartıcı deterjanları kullanabilirsiniz. Ağartıcı deterjanlar zaten beyazlaştırmak için uygun deterjanlar olduğundan dolayı içerisindeki maddeler ile beraber küf lekelerini ortadan kaldırmakta oldukça başarılı sonuçlar çıkartacaktır.

Aynı zamanda daha güvenli ve daha az tahriş edecektir. Dikkat etmeniz gereken önemli husus klor içermeyen ağartıcı bir deterjan kullanmanız gereklidir çünkü klor içeren bir atıcı kullanırsanız yapısı yine bozulacaktır.

Deterjanı tüm kumaşın üzerine uygulamadan önce kumaşın küçük bir bölgesinde uygulama yaparak yıpranıp yapılamayacağına tespit edin ve ardından uygulamaya başlayın.

Küs olan bölgenin altına bir bez koyarak üzerine deterjanı döküp uygulama yapın altında bulunan yoğun havlu ya da benzeri akan küfür üzerinde tutacaktır ve daha kolay bir şekilde de lekenin çıkmasına yardımcı olacaktır.Bu işlemleri sırasıyla uygularsanız sizlerde rahat bir temizlik yapabilirsiniz. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap