.
.

Keten Gömlek Nasıl Ütülenir

Yıkama işleminden sonra çok fazla kırışıklık oluşan ve kumaş kalınlığı artan keten gömlekleri ütüleme işlemi gerçekleştirmek çok zor olur. Gün içerisinde kulla..

.
.

Yıkama işleminden sonra çok fazla kırışıklık oluşan ve kumaş kalınlığı artan keten gömlekleri ütüleme işlemi gerçekleştirmek çok zor olur. Gün içerisinde kullanırken son derece rahat edilen keten gömlekleri ütülerken bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. Keten gömlekleri ütüleme esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

Son derece sert bir kumaş olan ketenden yapılmış gömlekler suyla temas ettiklerinde sertleşir ler normal Bir gömleğe göre daha fazla üzerlerinde su birikintisi bulunacağı için dolayı çok daha fazla karışırlar.

Keten gömleklerde kırışıklığın azaltılabilmesi için gömlekleri kurumaya Bırakmadan önce çıkmak gerekir.

Keten gömlekleri ütülenmesi gömlek tamamen kurumadan biraz nemli kaldığı zaman gerçekleştirilmelidir.

Ütü yapmadan önce kullanacağınız ütünün özel keten ayarına getirmeli ve ütü işlemini sonra yapmalısınız. Eğer ki üçünüzü de böyle bir ayarlama derecesi bulunmuyorsa sıcaklık en üst seviyeye getirildiğinde ütüleme işlemini yine yapılabilir.

Ütülemeye başlamadan önce gömlek Öncelikle ters çevrilir ve gömleğin üstüne arka bölgesinden başlanmalıdır. Gömleğin üstüne ön kısımdan başlamamasının temel sebebi yakın kısımları ütü içerisindeki en önemli bölge olduğu içindir.

.

Ütüye başlanırken yapılması gereken ilk olarak buhar vermek ve kumaşı nemli bir hale getirmektir.
Bu kısım ütülen dikten sonra gömleğin ön kısmına geçilebilir.

Gömleklerin ilikleme yırtmaç kısmıyla birlikte büyüme aralarındaki kısa alanlar ütülenirken, düğme aralarının tamamen ütülen dininden emin olunması gerekir.

Üç düğümü analarına tam girmelidir Eğer ki Düğüne üzerinde bir yere denk gelirse gömlek kumaşı ya tam bir temas gerçekleşmeyeceği için verimli bir sonuç alınamaz.

Gömleğin kol bölgelerine ütülemeye başlamadan önce kumaşın düzgün bir şekilde kiralandığında emin olunması gerekir.
Keten gömlek kumaşının kol bölgelerinde Normalden daha kalın bir yapıya sahip olduğundan dolayı bu kısımlarda ütü bastırılarak yapılır.

Ütülerken içerisine havlu koyulduğunda ütünün kendi buhar gücü ile beraber Nizami bir görüntü elde etmek mümkündür.
Gömleklerin izin arka bölgesini V yaka kısımlarını ütülerken buradaki kumaşların daha kalın olacağını göz önünde bulundurarak daha fazla buhar gücü kullanmanızı tavsiye ederiz.
Ütüleme işleminin bitmesinden sonra bütün seviyesindeki en yüksek buhar gücünden yararlanarak gömleği buharlama, daha parlak bir görüntü elde etmenizi sağlar

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap