.
.

Kestane Çizme Yöntemi! Kestane Pişirmenin Püf Noktası

.
.

Kestane Çizme Yöntemi! Kestane Pişirmenin Püf Noktası. Kestane gibi kış aylarının vazgeçilmezi olan besinlerin pişirilme aşamasında da hazırlık aşamasında da bazı ince detaylar bulunuyor. Bu detaylar özellikle lezzetli olması açısından ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi yönünden önemsenmelidir.

İlk olarak kestaneye çizik atmak yapısal olarak bir gerekliliktir. Burada asıl amaç havayı kesinlikle içerisine almayan bir kabuğa sahip olduğu için ısıyla tepkimeye girip patlamasını önlemektir.

Ayrıca dış kabuğuna atılan bu çizik sayesinde çok daha iyi pişer ve lezzetiyle baş döndürücü olabilir. En iyi kestane için çizik atarken dikkatli olmanız ise şart.

Seçerken kabuğu sert ve olabildiğince düz olanları tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca kabuk üzerinde ağ motifleri olan kestaneler kesinlikle önerilmemektedir. Bunlar bayat ya da acı bir tada sahip olabileceği için elenmelidir.

Kestane Çizme Nasıl Yapılır?

Kestane Çizme Nasıl Yapılır?

Kestane pişirmeden önce ilk yapmanız gereken şey iyi olanların arasından seçim yapmaktır. Seçim yaparken kabuk yapısı size iyi olup olmadığını gösterir.

Buna rağmen içlerinde bayat olabileceği için yeniden bir ayıklama işlemi yapabilirsiniz. Püf noktaları arasında da en önemli kıstasların başında bu gelir. Kestaneleri eve geldiğinizde su dolu bir kabın içerisine atın. Güzelce karıştırarak kestanelerin dış yüzeyinin ıslanmasını sağlayın.

.

Bu sürecin ardından birkaç dakika içerisinde çoğu kestane dibe batacaktır. Ancak kabın dibine batmayan ve aksine su yüzeyine çıkan bazıları dikkatinizi çekebilir. İşte bunları ayırarak atmanız gerekiyor. İyi kestaneleri bu şekilde ayırdıktan sonra çizik atma aşamasına geçebiliriz.

Bir kestaneyi hiçbir şey yapmadan direkt soba ya da tava gibi ısı kaynağının üzerine koyduğunuzda patlama riski doğacaktır. Kestanelerin içerisinde hava dahi girebilecek kadar boşluk yoktur.

Daha doğrusu kabukları o kadar muhteşemdir ki hava teması olmaz. Isıya karşı ise patlama gibi bir reaksiyon gösterir. Dolayısıyla bazı sakatlanmalara sebep olacağından dolayı kestanenin dış kabuğuna bıçakla çizik atılır.

Genellikle çapraz olacak şekilde iki çizik atanlar yoğunluktadır. Fakat dikey olarak tek bir çizik attığınızda da sorunsuz bir biçimde pişirebilirsiniz. Kabuklarını soymak kolaylaşsın diye çizik sayıları arttırılabilir.

Suya koyup ıslattıktan sonra bayatları ayırarak çizik atma aşamasına geçebiliriz. Bıçağın keskin olması bu noktada çok önemlidir. Ayrıca keskin bir bıçak olduğundan dikkat etmeniz gerekir. Kestane hem kabuğu sert hem de kaygan bir yapıya sahiptir. Doğal olarak bıçağın kestane kabuğundan kayarak elinizi kesmesi muhtemeldir.

Kesik kestanenin alt kısmını boydan boya kaplayabilir. Böylece daha iyi pişmesi sağlanır. Kesim aşamasında elinizi kesmemeye dikkat ettiğiniz kadar kabuk dışında kestanenin içini de kesmemeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde aradığınız lezzeti bulamayacağınız gibi içinin dağılacağını fark edebilirsiniz.

Kabukları siyahlaşarak yanık gibi gözükmeye başladığında ve etrafa mis gibi bir koku yayıldığında kestaneler yumuşamaya başlamış demektir. Tavadan ya da sobanın üzerinden indirerek biraz soğumasını bekleyebilirsiniz. Ardından kabuklarını soyarak keyifle tüketmeniz mümkün.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap